icon

Time manažment

11. mar 2023

Ahojte
Rada by som si vypočula radu od ľudí, ktorí sa nenudia.
Ako to robíte? Odkiaľ máte toľko energie a nápadov?
Ja sa často neviem dokopať ani k povinným veciam nie to vymýšľať veci keď nemám čo robiť.
Viem, že to vôbec nie je ideálne a rada by som to zmenila, práve preto by som prijala radu.
Ďakujem 😊

zmrzlinka2021
11. mar 2023

Niekedy som totálne nepoužiteľná ale veľmi mi pomáha zdravá a kvalitná strava, pohyb, cvičenie, čas s dobrými ľuďmi a hlavne neminat energiu na debiliny v tv, toxických ľudí, dezolatov.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
viestta
11. mar 2023

@bilberryday chaos v živote, chaos v príspevku. Keď takto chaoticky pristupuje k všetkému, nečudo, že nič nestíha a nezvláda.

viestta
11. mar 2023

Autorka, začni s papierom. Napíš si co treba spraviť, potom to ocisluj od najdôležitejšieho po ne dôležité a začni odskrtavat to co si už spravila

luccija
11. mar 2023

Keď nemusíš, tak pre...ries celý deň.Takze mne pomáha časový tlak viem čo musím spraviť a zrazu stihnem aj x iných veci.

januska12323
11. mar 2023

Nerobíš čo treba a zároveň sa nudíš?

autor
11. mar 2023

Problém je, že sa mi nechce. Viem, že je chyba vo mne. Jednoducho prejdú dni kedy nič nerobím a z jednej strany ma to štve z druhej strany sa mi nechce do ničoho.
Ten papier je dobrý nápad, usporiadať si čo musím spraviť, čo chcem spraviť.

tarvika
11. mar 2023

Napísať zoznam úloh je dobrý začiatok. Ja si potom dávam odmeny. Napríklad keď urobím tri veci zo zoznamu, idem si čítať alebo si zapnem jeden diel seriálu. Potom ďalšie veci urobím a za odmenu sa idem prejsť, alebo si dám šálku čaju. Atď atď.

moonlight1210
11. mar 2023

“Ja sa často neviem dokopať ani k povinným veciam”
Toto je tvoj problem. Si zavisla na pasivnej zabave. Vies ju prijimat, mas problem si ju vymysliet.
Navyse si rada doprajes odmenu vopred.
Preto sa nevies k nicomu dokopat.

Co sa tyka prace, tak zacni po kusku. Den po dni si urci len velmi malo povinnosti, ale urob ich. Nedavaj si (pre teba) sialene ciele typu Upracem si dnes satnik.
Akurat vyhadzes veci a prestane ta to bavit. Bordel este vacsi.
Povedz si, ze dnes si vytriedis iba nohavice a vyradene az zajtra zanesies do zberneho kontajnera.

Proste po troche. Zacat mat pocit, ze ked si nieco povies, tak to urobis a zvladnes. Vytvorit si ten pocit, navyk.
Cvicit sam seba ako psika.

A nauc sa taky trik, ze kazde rano, aj ked meskas, aj ked sa ti nechce, si postelies postel. Proste si povedz, ze musis. Ziadne vyhovorky ako nestiham, a na co mi to bude,… Bez otazok ju postel.
Ak pride kriza (Nechce sa miiii, seriem na to. Vsak len dnes. Zajtra ju zas posteliem.), tak nie, donut sa to urobit. Je to par tahov, poskladat perinu, natriast vankus. (Preto nemaj v posteli viac ako jeden ozdobny vankus navyse. Alebo inu zbytocnost. Cim viac veci treba okolo toho urobit, tym skor ta prejde chut.).

Ma to casom svoj podvedomy efekt. Ako domino.
Po case zrazu zistis, ze ked mas denne na poriadku jednu vec, tak chces mat dalsiu vec takto jednoducho rutinne na poriadku tiez. A pridas ju.
Trebars, ze ked ta kazdy vecer vita krasne pripravena postel (dobry pocit), tak si kazdy vecer jednoduchoaj poskladas domace oblecenie (nie uhladne, vzorovo ako po zehleni, ale tak rozumne). Nehodis ho na stolicku, vedla postele, ci len tak stocene do gule do skrine.

A vysledny efekt je ten, ze cim mas viac jednoducho a lahko udrziavanych veci okolo seba, tym viac zacnes mat chut mat usporiadane i veci v zivote.
Lebo to prinasa zjednodusenie a pokoj. Menej stresu. Viac casu, viac pohody.

Netrva to tyzden, prejde kludne i rok-dva, nez sa zacnes viditelne hybat z miesta.