Tipy na úspešný globálny eshop s ručnými dekoráciami
Chcem vlastny "small business" eshop
Tuzim po niecom vlastnom. Vyrabam rucne robene dekoracie do domu, jedna je nacenena od 100-200 eur. Prosim o vsetky mozne uzitocne rady, dakujem! (Sashe a etsy poznam, ale chcem ist na vyssiu uroven, kludne celosvetovo). Dakujem!
Na Slovensku s takou cenou neuspeješ. Tiež som jednu dobu plietla makrame dekorácie, mala som aj veľa objednávok na sashe, facebooku.. všetci ale chceli len tie lacnejšie, málokto si kúpil dekoráciu aj keď peknú a fakt veľkú nad 90€. Hlavne teraz stačí ísť do Sinsay, Pepco kde to je bohužiaľ k dostaniu do 10€. Určite by som išla radšej do nejčoho zahraničného
Nikto ti tu neda svoje tipy a know how. Ty ked si nieco krvopotne vybudujes tak to potom len tak konkurencii naservirujes na striebornom podnose a ohrozis vlastny biznis?
@deninka233 vidim,ze sa vyznas, mohla by som sa aj ja k tebe objednat na konzultaciu? Alebo ako to prebieha?
Cez ebay si neskusala alebo neuvazujes o tom?
Vytvoris konto,nafotis veci a predavas.
Ano, dá sa dohodnúť, kľudne mi napíš správu. Mám už však voľné termíny až v apríli. Prebieha to buď online (google meets, zoom, teams…) alebo ak si v okolí BŠ tak sa dá aj osobne, trvá to väčšinou tak okolo hodiny.
@nafka0483 ty moc asi nevieš ako veci fungujú 🙂 .. úplne bežne firmy zdieľajú svoje know how.. prečo? Lebo prave na tom neraz nazbierajú nové zákazky. Viď o komentár vyššie 🙂.
@denkabemommy
@mandzula
Tak ja sa pohybujem asi v inom prostredi kde ked ma niekto dobry podnikstelsky napad, tak ho vyuzije na svoje presadenie.
Ina je konzultacie technickeho riesenia eshopu a ine je "prezradit" strategiu a know how pre expanziu do zahranicia.
@nafka0483 sú celé firmy zamerané na poradenstvo pri expanzii do zahraničia. Navyše ak by som háčkovala hračky a mala úspešný eshop a predaj do zahraničia, kľudne to prezradím a pomôžem niekomu, kto robí makramé na stenu, lebo to je dačo úplne iné, to nie je moja konkurencia aj keď obe robíme handmade tvorbu.
@deninka233 Jasne ze su ale firme za to normalne zaplatis ako sluzbu. Nedavaju rady len tak zadarmo na forach. Ak by si to ty urobila tak ok. Mozno keby si si to vydrela tak by si si to cenila a nerozdavsla know how zadarmo.
@nafka0483 však ale ona sa nepýta na to, čo má vytvárať. Ona sa pýta len na to, ako to posunúť - na tie technické know how riešenia.

Nuž na výber máš woocommerce (wordpress pre eshopy), shoptet a shopify.
Woo sa celkom hodí na párpoložkový eshop, nič zložité.
Shoptet je česká “klikačka”, jednoduchý, intuitívny.
Shopify - no, ja ho nemám rada, ale teraz mám na konzultácii maliarku, ktorá ho používa a pochvaľuje si ho. Shopify sa hodí ak chceš osloviť zahraničie, mať veľa jazykových mutácií, ktoré má už prednastavené.
Za mňa najlepšie odporúčam určiť si cieľovku najprv. A podľa toho si vybrať. Lebo napr. u tej mojej klientky, maliarky teraz bojujeme s tým, že chce osloviť “zahraničie” ale proste to je príliš všeobecné, ak cieliš na všetkých, nenakúpi ti nikto. Každý trh v Európe (a Amerika je ešte zvlášť) je dačím svojím špecifický, odlišný. Takže treba vedieť na koho chceš cieliť.
Za mňa by som asi išla do Woo a zahraničie oslovovala cez Etsy.
A potom klasicky, veľa ti urobí prezentovanie sa na sociálnych sieťach, na Pintereste a spolupráca s microinfluencermi, zameranými na domov, prerábky domov, interiérový dizajn. Prípadne dáka spolupráca s interiérovým dizajnérom/štúdiom.
K eshopu - ešte sa ti zíde platobná brána, celkom si pochvaľujú Besteron, obchodné podmienky, reklamačný poriadok a narábanie s osobnými údajmi. A cookies lišta. Na to veľa drobných predajcov zabúda.