icon

Trestné oznámenie

12. jún 2020

Môže TO sťažiť nájsť si prácu? Manžel tvrdí, že áno, lekár dačo iné a polícia iné. Poraďte mi kto máte s tým skúsenosť prosím, ďakujem 🙂

pribinak
12. jún 2020

Samozrejme, že to môže sťažiť nájsť si prácu, napr k nám so záznam v registri trestov ísť pracovať nemôžeš

jaass
12. jún 2020

@pribinak a kde pracujes?

bluka2
12. jún 2020

Ja som v každej práci musela pred kontraktom dať výpis z registra trestov. Takže si viem predstaviť, že niektoré práce už so záznamom nebudú v ponuke

pribinak
12. jún 2020

@jaass v jednej statnej inštitúcii. Tu musíme mat všetci čistý RT

deedol
12. jún 2020

no pockat, baby, ale trestne oznamenie nie je zaznam v registri... to musi este prebehnut sud atd. ak je na niekoho podane TO, plati predsa prezumpcia neviny...

jaass
12. jún 2020

@pribinak jáj takto, no ale aj to dáva zmysel......

fokuska
12. jún 2020

Odpoved na tvoju otazku moze byt ano alebo nie. Manzel tvrdi, ze ano, lekar nieco ine (z toho vyplyva ze hovori ze NIE) a policia este nieco ine? Cize co hovori? Aka je tretia moznost?

A ako sa zamestnavatel dozvie, ze niekto na teba podal TO? Samotne podanie TO nema ziadny "vyznam", neznamena to, ze ta osoba sa niecim skutocne previnila. Podanie TO este ani neznamena, ze dana osoba bude skutocne obvinena, cize pre zamestnavatela je to uplne irelevantna informacia.
A zas - ak uz aj bude obvinena, tak to neznamena, ze bude aj odsudea. Stale plati prezumpcia neviny.