icon

Učiteľky - kolegyne, poraďte s atestáciou

enat
25. nov 2015

Možno to tu nepatrí, ale ak sú tu aj učiteľky, určite poradia ...🙂

Získala som 60 kreditov za štátnu jazykovú skúšku v 2012. Riaditeľ mi tvrdí, že sa nemôžem prihlásiť na 1.atestačnú kvôli tomu, že potrebujem 3 roky praxe. Mám za sebou 2,3 roka. Dnes som navštívila Mpc kde som dostala odpoveď, že 3 ročná prax nie je podmienkou k podaniu žiadosti. Google hovorí všeličo... už fakt neviem, prosím poraďte....ďakujem.

emily203
26. nov 2015

Ahoj. Ak mas VS 2. stupna a ak si presla adaptacnym vzdelavanim, tak kludne. Kredity na to mas. Uz neviem ci chces ist na predatestacne vzdelavanie...

egirib12
26. nov 2015

@enat prax uz davno nie je podmienkov ale riaditel ti povie hocico lebo ziskanim atestacie ides do vyssej platovej triedy ;)

enat
autor
26. nov 2015

@egirib12 ...ooo, ďakujem ti pekne , potešila si ma ... neviem sa dovolať pravdy, iba mi tie kredity visia, ani preplatené nie sú, pretože nemám tú 3 ročnú prax ... ani žiadosť si nemôžem dať .... ale chystám sa ho navštíviť,asi bude boj...uf.

enat
autor
26. nov 2015

@emily203 áno, mám VS 2.st. +štátnu jaz. sk z jazyka ... a šla by som aj na predastestačné...ďakujem ti pekne 🙂

emily203
26. nov 2015

@enat
nemas za co 🙂

jamabe
26. nov 2015

@enat prečo ti visia? Ak máš kredity, máš nárok na príplatok za ne. V tvojom prípade 12%. Poberáš ho 7 rokov alebo do času, kým ich nepoužiješ na 1. atestáciu...

enat
autor
26. nov 2015

@jamabe .... veď ja viem, ale tvrdí mi, že kvôli tej praxi nemám nárok na preplácanie kreditov.

macicka52
26. nov 2015

@enat Ahoj, prax už dávno nie je podmienkou. Pozri si zákony a tam všetko nájdeš. Neviem presne ktorý to je zákon, ale Google je dobrý kamoš a nájde všetko. Aj ja som mala podobné problémy ale keď som sa odvolala na zákony a ich znenie, zrazu všetko išlo. Inak ja mám zajtra obhajobu atestačky. Držím palce, aby si sa dovolala pravdy. 🙂

ena1903
26. nov 2015

@enat Paaanabbeka, to mas dobreho blbca riaditela!!! Teda ja som uz 2 roky na materskej, ale jednoznacne som dostavala priplatok za kredity daaavno pred 3 rokmi praxe!!! Pravdu povediac som si ich dala preplacat cca po roku praxe. Cize mi pride, ze ta chce dobre odrbkat. Nastuduj zakony, vytlac, zvyrazni a chod sa bit za svoje prava! Ved tych 12% nie je zanedbatelna suma.

enat
autor
27. nov 2015

No dievčatá... ja už neviem kde je právo. Vraj nemám nárok na uznanie kreditov, pretože to moje získanie kreditov nie je cez kontinuálne vzdelanie, ale cez jazykovú skúšku ... Bola som aj na Mpc sa popýtať - oni nevidia problém prečo by som si nemohla podať žiadosť. Na ministerstve mi nedvíhajú a riaditeľ ,,vraj,, obvolal niekoľko ľudí a že je to tak. ...

jamabe
27. nov 2015

@enat píšem ti IP

pixie18
27. nov 2015

@enat
http://www.minedu.sk/data/att/9125.pdf
Skus si pozriet tuto prirucku, su tu dobre tipy ako riesit podobne problemy

sorciera24
27. nov 2015

@enat "Kredity za vykonanie rigoróznej skúšky alebo za vykonanie štátnej jazykovej skúšky z cudzieho jazyka priznáva
riaditeľ školy alebo riaditeľ školského zariadenia, ktorý vydá pedagogickému zamestnancovi s najmenej trojročnou
pedagogickou pra
xou alebo odbornému zamestnancovi s najmenej trojročnou odbornou praxou osvedčenie o získaní 60
kreditov; osvedčenie sa vydáva osobitne pre každý druh vykonanej skúšky"
tu je citat zakona...na priznanie kreditov naozaj bolo treba 3rocnu prax.....ja som si robila rigoroznu skusku a davali si bacha,a by som mala 3 roky praxe, dokonca to mam napisane aj toto znenie zo zakona na osvedceni o priznani kreditov...
potom ale nechapem, preco ti vobec tie kredity priznali.....mali ti ich priznat az po 3 rokoch praxe a nie, ze priznam,a le neprepaltim...lebo kredity ti plynu a nemas z nich nic....
momentalne je v najnovsej novele, ale platnej od septembra 2015 60kreditov uz bez potrebypraxe.....predpokladam, ze ti ich uznavali este predtym.....nakolko si vykonala statnu jazykovu skusku v r. 2012....vtedy ti kredity podla zakona neprinalezali...... neviem, ci sa to da uznat aj spatne 😒