Učiteľky v škôlke
Prosim Vas, ak je skolka sukromna, ale nie je v sieti kolko mam narok na dovolenku za rok?idem menit pracu a chcem si to overit.Som vystudovana pedagogicka.
@sella38 Členstvo v sieti nie je zárukou, že majiteľ nie je nekompetentný / hulvát / lakomý... A väčšinou je lepšie a príjemnejšie stráviť 9 hodín v príjemnom prostredí a kolektíve ako 8 v "blázinci" s terorom na pracovisku. Aj člen siete je schopný dať na zmluvu len základ a nasľubovať prémie a potom ti strhne 10€ za nevyžehlené tričko alebo vymenený čas na obed s kolegyňou.
So zamestnávateľom treba prejsť nielen ročný výmer ale aj podmienky čerpania. Okrem toho by som sa zaujímala o riešenie PN / OČR (z pohľadu chýbajúceho aj náhrady), obedňajšiu prestávku, zmeny (ranná a popoludňajšia zberná trieda) a ostatné.
Je výhodou mať aspoň z dvoch zdrojov údaje o fluktuácii zamestnancov aj detí (ideálne aj s dôvodmi odchodov).
40
@sella38 ja som bola na pohovore v súkromnej, ktorá bola zapísaná v sieti... vlastnil ju nejaký podnikateľ.. akože vybavenie a priestor všetko luxusné, mesačne rodičia platili 400€, ale učiteľky mali len tabuľkové platy.. a presne.. robili aj víkendy podľa záujmu rodičov, večerné stráženie a dokonca chodili na výlety s tými malými deťmi, ktoré trvali celý týždeň aj s prespávaním...no dakujem pekne..
Dcera chodila do sukromnej, lebo do statnej ju nevzali, ucitelky boli skvele, ale bolo mi ich luto, upratovali, prali pradlo, prezliekali postele…. naozaj dievcata pre vsetko….. netvrdim, ze v kazdej sukromnej je to tak, no v mnohych ano…

Veď to je úplne jedno kde robíš,pokiaľ je to normálna práca na zmluvu tak podľa ZP 20 alebo 25 dní