icon

Učiteľky v škôlke

27. jún 2022

Prosim Vas, ak je skolka sukromna, ale nie je v sieti kolko mam narok na dovolenku za rok?idem menit pracu a chcem si to overit.Som vystudovana pedagogicka.

eerikusik
27. jún 2022

Veď to je úplne jedno kde robíš,pokiaľ je to normálna práca na zmluvu tak podľa ZP 20 alebo 25 dní

eerikusik
27. jún 2022
sella38
Autor odpoveď zmazal
tanyan
27. jún 2022

@sella38 Členstvo v sieti nie je zárukou, že majiteľ nie je nekompetentný / hulvát / lakomý... A väčšinou je lepšie a príjemnejšie stráviť 9 hodín v príjemnom prostredí a kolektíve ako 8 v "blázinci" s terorom na pracovisku. Aj člen siete je schopný dať na zmluvu len základ a nasľubovať prémie a potom ti strhne 10€ za nevyžehlené tričko alebo vymenený čas na obed s kolegyňou.
So zamestnávateľom treba prejsť nielen ročný výmer ale aj podmienky čerpania. Okrem toho by som sa zaujímala o riešenie PN / OČR (z pohľadu chýbajúceho aj náhrady), obedňajšiu prestávku, zmeny (ranná a popoludňajšia zberná trieda) a ostatné.
Je výhodou mať aspoň z dvoch zdrojov údaje o fluktuácii zamestnancov aj detí (ideálne aj s dôvodmi odchodov).

panizima
27. jún 2022

40

veronika3110
28. jún 2022

@sella38 ja som bola na pohovore v súkromnej, ktorá bola zapísaná v sieti... vlastnil ju nejaký podnikateľ.. akože vybavenie a priestor všetko luxusné, mesačne rodičia platili 400€, ale učiteľky mali len tabuľkové platy.. a presne.. robili aj víkendy podľa záujmu rodičov, večerné stráženie a dokonca chodili na výlety s tými malými deťmi, ktoré trvali celý týždeň aj s prespávaním...no dakujem pekne..

nanka3
1. júl 2022

Dcera chodila do sukromnej, lebo do statnej ju nevzali, ucitelky boli skvele, ale bolo mi ich luto, upratovali, prali pradlo, prezliekali postele…. naozaj dievcata pre vsetko….. netvrdim, ze v kazdej sukromnej je to tak, no v mnohych ano…