Ukončenie pracovného pomeru
Chcem sa s vami poradiť. Odchádzam po 15r zo zamestnania - dohodou. S riaditeľom boli vzťahy veľmi pestré (strašne náladový a nespravodlivý), ale odchádzam v dobrom. Mam mu niečo kúpiť, na rozlúčku? Nejaký dezert, kvalitnú pálenku? Alebo ako sa to patrí? Je to moje prvé zamestnanie. Ďakujem
fakaca?
@petronellla87 hahahh, tak to silno pochybujem, že nieco dostanem. Momentálne čerpám dovolenku, aj tak by som mala priniesť tie chlebíčky? Asi áno. Ďakujem. Mne by to ani nenapadlo, že aj kolegom by sa patrilo 🙈
@zuzanka.zuzu ?
no ak bol taky hnusny, tak urcite by som ho nicim neobdarovala. ani chlebicky. max prostrednikom 😉
@zuzanka.zuzu No tomu ver, že to by mi urobilo najväčšiu radosť. Prostrednik by bol už len na záver. Len nikdy nevieš, kedy sa ešte naše pracovné cesty spoja, nedajbože mi ešte raz bude nejakým nedopatrenim nadriadený. Nikdy nevieš. Ešte by ma poohovaral a postaral sa o zle meno. Zakerak. Preto som chcela odísť v dobrom.
U nas sa nosi kolac. Normalne plech domaceho kolaca. Kto nestiha, kupi krabicku. Obehne sa cela firma aj sef a hotovo
Po 15 rokoch máš dostať dar ty. Určite nie aby si ty dávala dar riaditeľovi. On si má vážiť to, že si tam 15 rokov pracovala, dokonca napriek tomu že je aký je. Takže nie, ty nič nedávaš. Dostáva ten, kto odchádza, na rozlúčku. Ty ak máš dobré vzťahy s kolegami môžeš doniesť nejaký koláč či chlebíčky, ale to už ty musíš vedieť, či toto máte vo zvyku, že ak má niekto sviatok či odchádza, že niečo prinesie.
Ja som kolegom doniesla tortu. Gastanovu. Sef ma gastany velmi rad, tak reku potesim ho. Mali sme korektny vztah. No a napriek odrobenym rokom a dobrym vztahom sim nesdostala ani jeden kvietok. Nic. Bolo mi to tak luto, no ale nic s tym nenarobim.
Prostrednik by sim neukazovala. Sudny clovek sa musi zachovat korektne aj voci debilom. Nikdy nevie, kedy ich znova stretne, ani s kym vsetkym sa pozna.
Ak nechces piect, kup kolace ale pre vsetkych kolegov. A rozluc sa s kazdym osobne. Drzim palce.
Zvlášť pre šéfa by som nekupovala, ešte keď takéto kadejaké vzťahy ste mali. Normálne len kúpiť nejaké koláče alebo chlebíčky alebo takéto.
Darček urcite nie, ja som doniesla chipsy, niečo na pitie a domáci vlašský sála a pečivo (prevažne mužský kolektív), ja som dostala tiež darcek a dovidenia. V poslednej firme sa šéf neobťažoval so mnou prehovoriť celú dobu čo som tam bola, takze ani pri odchode. Počítač na stôl a dovi.

No u nas dostava darcek ten kolega, co odchadza... Za uspesnu spolupracu. A ten co odchadza nosi pre oszatnych posledny den kolace, chlebicky alebo tak