icon

Ukončenie pracovného pomeru po dobe kratšej ako rok

tinkaaa
28. máj 2021

Dobrý deň keď chcem ukončiť pracovný pomer stým ,že vo firme nepracujem rok- čiže mala by som mať mesačnú výpovednú lehotu a teda tou by mal byť mesiac jún tak teraz musím napísať do výpovede že ukončujem pracovný pomer k 30.6.2021 ? A od 1.7. sa musím hlásiť na upsvar?mám zdravotné problémy keď by som šla na pn aj vredy treba hlásiť upsvar že som ukončila pracovný pomer?

alenah31
28. máj 2021

@tinkaaa presne tak - do konca mája musíš podať výpoveď s tým, že ti počas júna plynie výpovedná lehota a k 30.6. tvoj PP končí. 7 dní od ukončenia PP si v OL a môžeš ísť na platenú PN - ÚPSVaR budeš riešiť až po ukončení PN - skôr nie.

tinkaaa
autor
28. máj 2021

@alenah31 takže výpoveď bude znieť ukončujem pracovný pomer k 30.6 2021 výpovednú lehotu tam nemusím uvádzať to je dané zákonom?

nafka0483
28. máj 2021

@tinkaaa Vypoved bude zniet, ze: Podavam vypoved k 31.5. - to znamena, ze k tomu dnu zmluvu vypovedas, zbehne vypovedna lehota 1 mesiac a PP skonci uplynutim tejto lehoty 1.6.
Ty nemozes len tak ukoncit PP, ty vypovedas zmluvu.

alenah31
28. máj 2021

@tinkaaa nie.

V zmysle ustanovenia § 67 Zákonníka práce dávam

v ý p o v e ď

z pracovného pomeru založeného pracovnou zmluvou zo dňa . . . . . . . . . . . . . . .
Môj pracovný pomer založený uvedenou pracovnou zmluvou sa tak skončí uplynutím výpovednej doby v trvaní jeden mesiac. Výpovedná doba začína plynúť od prvého dňa kalendárneho mesiaca nasledujúceho po doručení výpovede a skončí sa uplynutím posledného dňa príslušného kalendárneho mesiaca čiže 30.6.2021.

tinkaaa
autor
28. máj 2021

@nafka0483 ešte sa chcem opýtať mám 30 dní dovolenky nemyslím si že mi ju preplatia, môžem ju vyčerpať no zrejme len so súhlasom zamestnávateľa však

nafka0483
28. máj 2021

@tinkaaa Nevycerpanu dovolenku je zamestnavatel povinny pri skonceni PP preplatit. Ci chce, ci nie, ma povinnost zo zakona.
Moze ti ale cerpanie nariadit napr. pocas vypovednej lehoty. Ty mozes tiez o cerpanie poziadat, on ale musi suhlasit. Ak suhlasit nebude, bude ju musiet preplatit pri skonceni PP.