Ukončenie pracovného pomeru počas rodičovskej dovolenky
Ahojte.
Situácia : som na RD, PP stále trvá ale bude ukončený, keďže nemajú pre mňa miesto (mám v zmluve miesto výkonu práce a my sme sa medzičasom presťahovali). Mám 1,5dňa dovolenky. Všade čítam, že pred ukončením PP je dobré si vyčerpať 1-2dni pre obnovenie nemocenského a nároku na dávky,resp lepšiu podporu. Viem, že s tým ale zamestnávateľ nemusí súhlasiť..Nie sme ešte dohodnutý, k akému dátumu ukončíme. Ja som v tom, že 6.7 končí RD, 7.7 by som dala dovolenku a zároveň ukončila pomer k 7.7 ? Výpovedná zrejme nebude, keďže to bude ukončenie dohodou (asi😅)
Môže sa ale PP ukončiť aj počas trvanie RD ?
PP sa môže ukončiť kedykoľvek, záleží od toho, z ktorej strany a ako. Ty môžeš kedykoľvek dať výpoveď alebo navrhnúť skončenie dohodou.
@chrobak7 a ako to je následne s podporou ? Môžem si počas RD aj ten deň dovolenky si zobrať ? A na úrad sa prihlásiť po skončení RD
ak je to tak ako pises ze ti 6.7. konci rd (je to posledny den rd), 7.7. si vycerpas den dovolenky a ukoncite pp k 8.7. dohodou.
nasledne sa ti bude podpora pocitat z toho jedneho dna zo 7.7. lebo to je tvoj vymeriavaci zaklad.
Presne tak ako pise rk123, už len aby si nemala dohody počas RD... inak ti to pokazi celu davku 🤷♀️
Presne tak ako pise rk123, už len aby si nemala dohody počas RD... inak ti to pokazi celu davku 🤷♀️
@rk123 ďakujem 🙂
A ak by nesúhlasili s dovolenkou a PP by sa ukončil k 7.7 tak z čoho sa ráta podpora ? Z vymeriavacieho základu, ktorý bol aj pri druhej materskej (reťazový pôrod) alebo z výplaty ešte pred prvou materskou?
@evinka3007 nie,.žiadne dohody ani nič nebolo
Ako si písala, dovolenka a ukončenie k 7.7. Určite nie k 8.7. Pokial by si ukončila prac.pomer k 8.7. bol by to tvoj další prac.deň. A čo vtedy? Čerpala by si si ešte 0,5 dovolenky a išla na 0,5 dňa do prace, či k lekárovi..? Určite ti vyjde vyšší vymeriavací zaklad, ak sa tvoj prijem vydelí jedným než dvomi prac.dňami, kedy to obnovené poistenie trvalo.

PP sa môže ukončiť kedykoľvek, záleží od toho, z ktorej strany a ako. Ty môžeš kedykoľvek dať výpoveď alebo navrhnúť skončenie dohodou.