icon

Ukončenie pracovného pomeru počas rodičovskej dovolenky

5. máj 2025

Ahojte.
Situácia : som na RD, PP stále trvá ale bude ukončený, keďže nemajú pre mňa miesto (mám v zmluve miesto výkonu práce a my sme sa medzičasom presťahovali). Mám 1,5dňa dovolenky. Všade čítam, že pred ukončením PP je dobré si vyčerpať 1-2dni pre obnovenie nemocenského a nároku na dávky,resp lepšiu podporu. Viem, že s tým ale zamestnávateľ nemusí súhlasiť..Nie sme ešte dohodnutý, k akému dátumu ukončíme. Ja som v tom, že 6.7 končí RD, 7.7 by som dala dovolenku a zároveň ukončila pomer k 7.7 ? Výpovedná zrejme nebude, keďže to bude ukončenie dohodou (asi😅)
Môže sa ale PP ukončiť aj počas trvanie RD ?

chrobak7
5. máj 2025

PP sa môže ukončiť kedykoľvek, záleží od toho, z ktorej strany a ako. Ty môžeš kedykoľvek dať výpoveď alebo navrhnúť skončenie dohodou.

autor
5. máj 2025
@chrobak7

PP sa môže ukončiť kedykoľvek, záleží od toho, z ktorej strany a ako. Ty môžeš kedykoľvek dať výpoveď alebo navrhnúť skončenie dohodou.

@chrobak7 a ako to je následne s podporou ? Môžem si počas RD aj ten deň dovolenky si zobrať ? A na úrad sa prihlásiť po skončení RD

rk123
5. máj 2025

ak je to tak ako pises ze ti 6.7. konci rd (je to posledny den rd), 7.7. si vycerpas den dovolenky a ukoncite pp k 8.7. dohodou.
nasledne sa ti bude podpora pocitat z toho jedneho dna zo 7.7. lebo to je tvoj vymeriavaci zaklad.

evinka3007
5. máj 2025

Presne tak ako pise rk123, už len aby si nemala dohody počas RD... inak ti to pokazi celu davku 🤷‍♀️

autor
5. máj 2025
@evinka3007

Presne tak ako pise rk123, už len aby si nemala dohody počas RD... inak ti to pokazi celu davku 🤷‍♀️

@rk123 ďakujem 🙂
A ak by nesúhlasili s dovolenkou a PP by sa ukončil k 7.7 tak z čoho sa ráta podpora ? Z vymeriavacieho základu, ktorý bol aj pri druhej materskej (reťazový pôrod) alebo z výplaty ešte pred prvou materskou?

@evinka3007 nie,.žiadne dohody ani nič nebolo

tiika
5. máj 2025

Ako si písala, dovolenka a ukončenie k 7.7. Určite nie k 8.7. Pokial by si ukončila prac.pomer k 8.7. bol by to tvoj další prac.deň. A čo vtedy? Čerpala by si si ešte 0,5 dovolenky a išla na 0,5 dňa do prace, či k lekárovi..? Určite ti vyjde vyšší vymeriavací zaklad, ak sa tvoj prijem vydelí jedným než dvomi prac.dňami, kedy to obnovené poistenie trvalo.