Uplatnenie po absolvovaní účtovníckeho kurzu
Ahojte baby,
uvažujem, že by som si spravila účtovnícky kurz – napríklad od Midaro alebo niečo podobné. Nemám zatiaľ žiadnu prax v účtovníctve, ale rada by som vedela, či sa s takýmto kurzom dá reálne uplatniť (napr. v menšej firme, v účtovnej kancelárii alebo aspoň ako asistentka účtovníčky).
Má niekto skúsenosti s podobnými kurzami a vie poradiť, ako to zamestnávatelia vnímajú?
Ďakujem za každú odpoveď! 🙏
No na začiatku som dobrovoľne zadarmo pomáhala známej účtovníčke, učila som sa pracovať v účtovnom programe, toto trvalo asi pol roka, mohla som si to dať do CV. Firma si neskôr cenila aj to, že som to robila dobrovoľne, zadarmo, aby som získala prax. Potom som sa zamestnala ako junior účtovník vo firme, ale s minimálnym platom, nastupovala som možno aj nižšie ako absolvent, lebo som mala za sebou iba kurz, bez vzdelania a prax asi toľko, čo majú študenti na SŠ alebo VŠ. Po dvoch rokoch som išla na regulérneho účtovníka. Samozrejmosťou je kontinuálne štúdium, denno denné učenie sa, samovzdelávanie, ja som pracovala na jazykoch okrem iného. Na SZČO sa stále necítim, keďže sama viem, čo všetko dnes hrá proti živnostníkom a podnikateľom.

Pri kope (obrovskej kope) šťastia sa dá ale to aj bez kurzu.