icon

Uplatnenie s kombináciou dejepisu a občianskej náuky

sarate
13. mar 2025

Dobrý deň, som maturantka a vyberám si vysokú školu. Chcem byť učiteľka dejepisu a občianskej náuky. Bojím sa ale, že keď doštudujem budem mat malo hodín na vyučovanie viete mi poradiť kolko hodín by som s takou kombináciou učila? Ďakujem

sorciera24
13. mar 2025

ahoj, nejde o to, kolko by si ucila, uvazok je dany...na SŠ musis mať 22hodin, na ZŠ 23h....a z DEJ a OBN , co su po 1 hodine v rocniku to nevyskladas (mozno nejake gym, kde maju aj seminare)....proste su to predmety s nizkou hodinovou dotaciou....možes mat problem sa vobec tymto zamestnat a naplniť uvazok....1 predmet by som volila s vyssou hod. dotaciou

sarate
autor
13. mar 2025

@sorciera24 ďakujem veľmi pekne.

letfenixa
13. mar 2025

@sarate keby si sa napr zamestnala na ZŠ, kde je po 1 triede v ročníku, tak s touto kombináciou ti vyjde nejakých 10-11 hodin.

barka1
13. mar 2025

@sarate veď to nie je tak dávno, čo si chodila na ZŠ, tak si to spocitaj...
Inak vždy je lepšie nakombinovat menej dotovaný predmet so silným predmetom, napr. AJ, SJ, M.

aurelia2000
13. mar 2025

Tak ti poviem, keď si dá riaditeľ inzerát na dej-obn, prihlási sa mu 30 záujemkyn. Keď si dá fyz-mat-inf-chem prihlási sa mu 0

slavomira236
13. mar 2025

@sarate na synovej zs maju kombinaciu sj dejepis ucitelky co ucia

lucik194
13. mar 2025

v minulosti ta aprobacia sa dala vyskladat.

moja triedna ju na SS mala. ale vtedy boli v kazdej triede 2 hod dejepisu, obcianska jedna hodina. a do toho seminár z dejepisu pre maturantov a seminar z obcianskej pre maturantov......

musis dat inu kombinaciu.....

timi247
13. mar 2025

@sarate dievčatá majú pravdu, daj si radšej dejepis slovenčina, alebo občianska slovenčina

negymama
13. mar 2025

moja dcera sa hlasi teraz na vs, a dala si kombinaciu AJ a Dejepis.
s anglictinou jej urcite vyjde dobry uvazok, ak ju prijmu.

adriena85
14. mar 2025

Takúto kombináciu neodporúčam, poznám jednu co ju má a teraz robí casnicku

lauricka
14. mar 2025

@adriena85 ale to je jej voľba. Mohla ísť na rozširujúce štúdium, pridať si predmet a veselo učiť.

lauricka
14. mar 2025

@sarate a čo tak ísť na právo, ak vás bavia takéto predmety?

adriena85
14. mar 2025

@lauricka samozrejme je to jej voľba, možno už nechce ucit