Zdravim vás
Ako každý mladý človek rozmýšľam čo ďalej v živote a rád by som sa naučil pracovať v sektore ohľadom programovania. Problém je že základy vôbec nemám. Či vlastne sa oplatí investovať peniaze a čas keď po dlhom úsilí si uvedomím, že to nezvladam a čas peniaze budú fuč. Celkom ma fascinuje Python programovanie len otázka znie či musím mať predpoklady k tejto práci alebo stačí tvrdá práca a úsilie.
Ďakujem
Urcite musis mat iste predpoklady, napr. silne logicke a analyticke uvazovanie, bez toho to v oblasti programovania nepojde. Kazdopadne, ak nemas absolutne ani teoreticke znalosti programovania, tak to bude narocnejsie ale nie nemozne. Mam zopar kolegov, ktori sa rozhodli rovnako ako ty, ze to skusia a uspeli, pricom studovali nieco uplne ine.
A teda zacala by som nejakym lacnym kurzom pre zaciatocnikov napr. na Udemy alebo aj Youtube a myslim, ze relativne rychlo a za par penazi zistis, ci to pojde alebo nie.
Ono zalezi asi aj co si studoval a robil doteraz, uz to zvykne byt taka prva indicia. Aj ked nie vzdy to plati a su aj velke vynimky.
Drzim paste!
Najdi si nejaky programovaci jazyk (python alebo nieco, aby si mohol naprogramovat appky v mobile)... vymysli si projekt (jednoduchy program / appku) a to zrealizuj... napriklad - trepnem - kalkulacku alebo tak.. A teda nauc sa to vsetko (online, zadarmo), aby si to vedel spravit.
To budes mat taky skusobny pilotny projekt, kde sa otestujes, co ako zvladas, ci ta to bavi a pod...
Vo vsetobecnosti si myslim, ze naozaj programatorovi, co sa tym chce dobre zivit nestaci 1 programovaci jazyk, ale viac. Zaroven sa bude musiet cely zivot ucit, lebo jazyky pouzivane pred 20 rokmi a teraz su castokrat ine (su ine zariadenia, platformy)...
Aj programatori su rozni - programuju rozne veci...
Ako píše @zic , rovno začni s nejakým projektom, nech bezducho nepozeráš do kurzu, lebo bez toho, aby si začal programovať ti žiadny kurz vlastne nepomôže. V dnešnej dobe je super pomocník aj AI, síce to neni 100% ale vieš si svoj kód tam skontrolovať. Všetky najzákladnejšie veci nájdeš na ytb zadarmo. Všetky základné skratky určite nájdeš aj v nejakom PDF súbore na google, zvyšok dohľadáš, keď to budeš potrebovať.
Ano, musis mat na to urcity mozgovy potencial. Pre zaciatok si mozes kupit online kurz na udemy (ked maju aktivne zlavy tak kupis do 15€) a uvidis, ako ti to pojde.