Uplatnili ste sa bez vysokoškolského vzdelania?
Pozdravujem, uplatnili ste sa niekto na dobrej pracovnej pozícii bez VŠ? Ide mi o to že, rada by som si prečítala pracovne úspechy ktoré neboli podmienene štúdiom na vs, pokojne môže byt aj podnikanie
Je mi jasne že odbory ako lekar, pravnik … atd … uspech bez vs nedosiahli
Švagor je riaditeľom,šikovný,úspešný. Maturitu správal až popri práci.
@lapersefona program manager, naša firma zháňa klientov, kt sa presunú na cloudové prostredie, každý hyperscaler (google, aws, msft) ma svoj program a incentives, že keď sa mu dohodi zákazník tak nás platia. Ja v tom hrám rolu takú, že keď sa ten program vyberie, sú podpísané akékoľvek zmluvy sledujem proces projektu, pokým nám nezaplatia. A bez Pána Boha ani na krok 🙌 zachránil ma a veľmi pre veľmi požehnava v živote 🌟
Ja síce VŠ mám ale k mojej práci/podnikaniu ju vôbec nepotrebujem/nevyužívam, netreba ju. Zarábam cca 5+, voľna mám neobmedzene, práca ma baví. Keby som nastúpila do práce s mojou vysokou školou možno by som mala tak 2ku, ak vôbec po pár rokoch...
Mám kamarátov čo zarobia ďaleko viac ako ja a nemajú VŠ, ale všetci sú v IT. Z toho čo vidím v okolí, tak bez školy sú šance ešte v podnikaní, prípadne ak vieš výborne nejaký nie úplne bežný cudzí jazyk 🙂 Základ je niečo vedieť, čo ťa baví, čomu sa rozumieš a ešte ťa to aj uživí. Mňa osobne by IT nebavilo a ani na to nemám hlavu, a ani manuálne zručná nie som, čiže napríklad ja s kľudným svedomím poviem, že bez VŠ by som asi bola niekde za pokladňou.
@zuzanka.zuzu tento komentár ste si mohla odpustiť. Takúto hlúpu vašu odpoveď nepotrebuje nikto
@luuvr tykaj mi 😉
U nas z gymnazia sa maju majlepsi ti co sa vykaslali na vysku :D seriozne. Podnikatelia. Ostatni tapu, studovali co chceli ale robia po fabrikach alebo sa neuplatnili. Mam ale vysku uplne mimo mojho podnikania, ale mam aspon titul :D Druhykrat by som tam osto nemaenila roky zivota
Ja VŠ mám ale moj muž nie, a rozhodne je úspešnejší ako ja, kedže priebojnosť má v povahe (na rozdiel odo mňa). A úspešných ľudí bez VŠ poznám veľa.
Niektorí mali talent, niektorí ostré lakte a chýbala im chrbtová kosť, niektorí sakramentsky makali, niektorí mali proste šťastie a boli v správny čas na správnom mieste...
@lucyluska cozeeee?
@zuzika87 dobrý deň, prosím Vás, ak môžete oficiálne prekladať, tak ste si museli spraviť štátnicu v jazykovke alebo ako sa dostať k takejto možnosti, nakoľko po bakalárovi by som si ju chcela spraviť, len som si nebola doteraz istá ci by to malo význam, keďže druhý stupne neplánujem. Ďakujem 🙂
Nemám vysokú školu, pracujem na pozícii kde majú ľudia vysoké školy ako chemická, stavebná, a tituly sú im k ničomu pretože pracujeme v uplne odlišnom odvetví v korporate. Mám omnoho vyšší plat na juniorskej pozícii ako moji kamaráti na vedúcich pozíciách ktorí dreli na inžinierske tituly na technických školách a teraz pracujú zväčša aj tak mimo obor, čo ma strašne mrzí pretože sú to úžasní inteligentní ľudia ale nevedia sa proste zamestnať v obore. Mám benefity o ktorých sa im ani nesníva (oni nemajú ani len "ovocné stredy" a podobne lacné chobotiny od zamestnávateľov :D)a nemyslím tým len multisport kartu 😀 ročne benefity sú viac ako štedré, bonusy pri práci z domu, všetko vybavenie na prácu z domu zabezpečené, kariérny rast viac ako istý (momentálne som na materskej, takže stojím na mieste 🙂) a dostala som sa tam úplným omylom a náhodou. Nechcem ťa odradiť od štúdia na VŠ, sama veľmi ľutujem že som to časovo nezvládla a skončila štúdium, rada by som mala tie vedomosti ktoré ma tam čakali, aj keď viem že ako žena by som sa veľmi ťažko presadila v tom čo som sa rozhodla študovať. Ale rozhodne nie je vysoká škola ako kedysi jediná možnosť mat dobrú prácu ktorá je aj dobre platená. Takisto mám kamarátov ktorí sú budúci doktorandi, vedátori, neskutočné hlavy, ale ostáva im tiež buď hľadať niečo úplne iné, alebo len pokračovať v učení na tej vysokej škole. Veľa krát stačí mať sedliacky rozum, znalosť cudzieho jazyka a vieš sa dostať hocikam 🙂
Základná škola druhý stupeň skoro prepadol, stredná škola maturity ročník prepadol. Vymenil 3 práce nastúpil do 4 za mizerný plat. Jediný vo firme bez VŠ (niektorý 2-3 tituly) Bez relevantneho vzdelania, bez znalosti účtovníctva sa stal finančným kontrolórov firmy s niekoľko milionovymi ziskami. Úspech? Kto vie. Ono v realite väčšina ľudí nechce ani prstom pohnúť v práci navyše a čakajú xx% nárast platu každý rok. A v skutočnosti väčšina firiem keď vidí ze niekto dokáže pracovať poriadne a ma výsledky tak ho ocení. Žiaľ 80% ľudí si myslí jak sú hrozne super v práci a ako veľa robia a kto vie co vsetko pritom sú na úrovni minima aby ich nevyhodili. V dnešnej dobe ma každý príležitosti sa učiť čokoľvek a nepotebuje žiadnu školu len venovať svoj čas a výsledok sa skôr či neskôr vo väčšej či menšej miere dostaví.

@lucyluska co je to presne za poziciu ak mozem vediet. Najviac sa mi paci tvoja posledná veta. Tak to je 😊