Upratovacia firma na živnosť
3. nov 2021
Ahojte, chcela by som rozbehnúť upratovanie na živnosť ,ma niekto skúsenosti a poradil by mi? Nemám ani šajnu, čo všetko to obnáša ako získať klientov atď.. ďakujem za odpovede.
autor
•
4. nov 2021@ivkazba ďakujem
tak najskor zacni upratovat sama cez nejaku platformu ktora ponuka upratovacky. Zaregistruj sa, zober upratovacie joby a pozri sa ako to funguje. Rob to 6 mesiacov, ziskaj skusenosti a potom zaloz firmu.
autor
•
4. nov 2021@kittykat22 ďakujem
hlavne uvidis ako su koncipovane zmluvy, ktore budes musiet uzatvarat. Ziskas aktualne zmluvy, nastrel cien, riesenie problemov, zarobis, ziskas skusenost a vo finale este usetris za pravnikov 😀 ktori by ti pisali zmluvy vlastne

Upratovať budeš ty osobne áno? Chceš upratovať domácnosti či firmy? Ak domácnosti, urob si prieskum v tvojej lokalite, čo iní ponúkajú a za koľko. Tomu prispôsob svoje služby a cenník - čiže urob si prehľadný zoznam všetkých činností a ceny za ne. Konkrétnemu typu upratovania stanov cenu buď na čas alebo na metre štvorcové alebo na konkrétny výkon. Možno by som odporučila urobiť si príjemný biznis profil na FB, tam vieš za pár eur robiť propagácie (reklamy, ktoré sa budú zobrazovať ľuďom podľa tebou zadaných kritérií). Prípadne zvoliť iný typ reklamy, podľa toho, odkiaľ si a čo u vás funguje. Čo sa týka materiálu, maj prehľad o výrobkoch, maj v ponuke lacnejšie ako drahšie, buď pripravená aj na to, že niekto bude chcieť aby si použila ich chémiu či nástroje. Tiež odporúčam investovať do kvalitných výrobkov ako sú mop, vysávače, parné čističe, tepovač a pod. Síce sú drahšie, ale zase vydržia dlhšie.
Ak chceš upratovať firmy, zisti si pred tým, než oslovíš konkrétnu firmu, či majú svoju upratovačku alebo im upratovanie rieši upratovacia firma. V upratovacích firmách sa upratovačky často menia, to môže byť výhoda. Podľa toho prispôsob nejakú pútavú formu oslovenia, kde popíšeš čo ponúkaš, za koľko, akú chémiu používaš, či vieš zabezpečiť všetky tie veci, ktoré zabezpečujú upratovacie firmy (wc papier, utierky, mydlá a formy na mydlá, koše a sáčky na toaletách, atd atd).
V každom prípade, držím palce. Poznám kočku, čo sa týmto živí (upratuje rodinné domy) a je veľmi spokojná.