Úrad práce a podpora v nezamestnanosti
Ahojte, moj manžel je PN, ale ked ukonči PN vie že dostane vypoved, lebo prevadzku na ktorej pracoval úplne zrušili. Chcem sa vas opýtat, či može popri podpore v nezamestnanosti pracovat na dohodu, ak ano tak kolko hodin a za aky plat? Započitava sa podpora v nezamestanosti do prijmov na danove? Ďakujem.
PS: Ma manžel narok hned po nahlaseni na UP na podporu v nezamestnanosti aj ked dostane odstupne?
@noelosopius Tak si mala predĺženu RD zo zdravotných dovod nie MD.
A ja to mam odkial vediet?! PP trva? Ako skonci? Co bolo za posledné dva roky pred žiadostou o podporu?
@noelosopius Skus si najskôr prečítať co tu piseme. Ci cakas ze mam vestecku gulu?
@noelosopius Este raz. Tebe neskončila predĺžená MD-ta existuje ale len 3tyzdne a to po riadnej MD pre osamele matky.
Tebe konci predĺžená platená RD zo zdravotných dovodov. Ak chces informácie odpovedaj na otázky. Minimálna MD neexistuje ako neexistuje ani minimalna podpora. Cize este raz kedy a ako skončí PP, co bolo za posledné dva roky pred žiadostou o podporu?
Na MD si bola ak si mala nárok 34tyzdnov, potom si bola na RD. Skus zapojit aj tu gulu co máš na krku.
@noelosopius A UPSVaR nema nič spoločné s dávkou v nezamestnanosti. Ano viem pomoct ak odpovieš na otazky ktoré kladiem. Ak nie tak ti nikto neodpovie.
@noelosopius Ty si jasnovidka? A nevieš podstatne zakladne veci?
👍😂😂😂😂😂
@noelosopius Ale moze len skus čítať s porozumením co pisem. A odpovedat na co sa pytam.
@noelosopius CITAJ ČO PISEM. Zenska ty si fakt taka sprostá?! Prepac za uprimnost. Clovek sa snaží pomôcť ale ty furt svoje. Ze jasnovidka.😂😂😂 No s tvojou inteligenciou...
Nepoberala si 3roky MD. To nepoberá nikto. Ak si mala nárok na MD poberala si ju 34tyzdnov, dalej si poberala RP do 3rokov veku dieťaťa a potom si žiadala o predĺženy platený RP do 6rokov veku dietata ktory ti konci.
Cize ak PP netrval počas trvania MD a RD nemas narok na žiadnu podporu v nezamestnanosti. Môžeš ist pracovať, platit si sama ZP alebo sa prihlásiť do evidencie uchádzačov o zamestnanie a stat bude za teba platiť ZP. Nič viac.
@noelosopius Nie je to jedno.
@noelosopius Dostanes holy prd. Z coho?! Ty 15rokov nerobis a chces podporu?! Z coho?
@noelosopius Si "kukni" ale ta tvoja gula je riadne vymleta.
@noelosopius Sa rozculuj inde. Co si si zrátala?! Co pisem je fakt. Ty sa staraj sama o seba a nie o moje zamestnanie. Do toho ti je nič. Som vzdelana osoba a rozumiem problematike. Dufam ze mas na to svoje veštenie aj živnosť a odvádzas odvody a dane. Ja na rozdiel od teba pracujem a tu už roky radim zenam a desiatky su mi vdacne. Ty sa mas lepsie ako ja?! Sa pozname? Ze 400Eur😂😂😂😂😂 Za to by som ani ráno nevstala.
Proste nemas narok na podporu v nezamestnanosti pokiaľ si nemala za posledné 4roky aspon 730dni PvN (podla toho co píšeš nemala), dalej VZ pre podporu je hrubý zdaniteľny prijem za posledné dva roky pred žiadostou o podporu z ktorého si odvádzala odvody na PvN.
Takže ty pravdepodobne pises asi o hmotnej nudzi ci nejakom opatrovateľskom príspevku na ktoré tiez musis spĺňať podmienky nároku. Ale nedivim sa že nevieš rozdiel ked ho nevieš ani medzi základnymi vecami ako su MD a RD. Pekny zvyšok dna.
...a uz sa maze...lepsie ako priznat chybu...
😂👍
@noelosopius Ako si prišla k tym 180Euram?! Tebe skoncil PP pred 15rokmi. Ak si aj mala nárok na podporu tak do 2rokov od skončenia PP. Ostatné som uz napísala. Chcela som len pomoct. Ako vidim si mudrejsia. Uved zákon na zaklade ktorého mas narok na 180Eur a vlastne na co to mas nárok. Lebo urcite to nie je davka v nezamestnanosti-teda pokial je pravda ze tvoj PP netrval pocas MD a RD a naposledy si pracovala pred 15rokmi.
@noelosopius Materská nie je 220Eur. MD sa odvíja od VZ cim je hruby zdaniteľny príjem. Taktiež podpora. Tvoja gula je velmi zle vylestena.
@noelosopius Podporu mozes mať aj maximálnu ako aj MD ak mas nárok. Co je momentálne pri MD cca 1500Eur, pri podpore cca 1000Eur.😉
Stále si nepochopila rozdiel medzi MD a RP. Btw.RP je od januara pre matky tvojho typu 270Eur, pre tie co mali nárok na MD 370Eur. A nemusím ani leštit nejaku gulu. Staci poznať zakony.
@noelosopius Skus pochopiť ze ak žena nemá nárok na MD -tak dostane holy prd a nie MD. Ale po pôrode az RP.

@noelosopius Ak si mala predĺženu MD ides na RD a budes dostavat RP do 3rokov veku dieťaťa. Minimálna podpora neexistuje. Mas na ňu nárok?