V čom podnikať?
Ahojte, viem ze väčšina má tu vysmeje a povieme ze to mam vedieť sama, ale aj napriek tomu to skúsim. Som už dlhší čas nezamestnaná, klasika pracovala, som v kancelárii, bežné administratívne práce takže žiadne špeciálne znalosti nemám. Neviem si nájsť prácu a preto uvažujem nad tým, že by sme aj s kamoskou začali podnikať. A tu je problém, nejako nevieme prísť na to co rozbehnúť. Skúsite mi dat nejaké tipy? Dakujem
@bambulienka25 na Slovensku tiež prispieva štát, čo viem tak na pobyt klientov v súkromných zariadeniach, mestá poskytujú opatrovateľky za 2 eurá na hodinu, ale stále je to nič.
@bambulienka25 na SVK mame ADOS ale súhlasím, že toto by bola žiadaná služba, keby ešte štát prispeje na takéto opatrovanie. Aj z ADOSu tie baby majú veľa. Dobehnu, raz dva spravia, štartujú ďalej...
@ivkazba tak iste, preto píšem, že každý mame rozdielnu predstavu. Pre niekoho je fakt 20 km veľa, pre niekoho nepredstaviteľne chodiť do prace na 7.00 a pre niekoho je neznesiteľná predstavu open space office (ja 😝)
Ale každý si musí určit čo je jeho priorita a čo je ochotný tomu cieľu obetovať a čo už nie
Mas dve VS a nevies sa zamestnat? Co si, prosim ta, vystudovala, ak mas takyto problem?
Ak máš naozaj záujem pracovať, mám pre teba jednu možnosť. Ale nebudem to tu písať, keď si inkognito. Ak chceš, napíš mi správu.
Presne tento problem som mala aj ja po materskej 🙂. Ja som chcela zacat podnikat v niecom kvoli tomu, aby som nemusela od rana do vecera sediet v kancelarii ako som bola aj predtym 12rokov. Tak som zacala vymyslat, ze mozno mat daky eshop so šatami, ale nejak som si to preratala, ze co vsetko to obnasa, tak som to vzdala a potom mi prisla prilezitost do cesty, co som ani necakala, ze to bude prave to, co som chcela. Mam slobodu a aj peniaze a podnikam z domu 👌😊 ak ta to zaujima, tak napis a poviem ti viac o tom
to by si mala vedieť ty + aké máš papiere človek bez prekladateľských skúšok asi ťažko môže robiť prekladateľa, človek bez výučného listu na kuchára asi ťažko si môže otvoriť reštauráciu, človeku ktorý je nešikovný na ručné práce asi ťažko bude vyrábať hand-made produkty, človek, ktorý nemá vzťah k zvieratám asi ťažko si otvorí salón na strihanie psov alebo hotel pre psov atď.. Takže najprv si spíš v čom si dobrá, v čom by si teoreticky mohla podnikať a potom začni o tom uvažovať
Rozhodne nie v tom, čo ťa baví ako tu spomínajú baby. Lepšie je nájsť dieru na trhu a tú zaplátať. Začať s tým o čo majú ľudia záujem a chýba im to. Čiže nie 5.tu kozmetiku v obci s 3000 obyvateľmi 🙂

A čo tak uberať sa smerom na jazyky? Prekladateľstvo napr.? To skôr nájdeš aj nejakú zahraničnú firmu, ktorá bude jazyk potrebovať a tak.