V práci ma neprijali do kolektívu
Dobrý podvečer, potrebujem poradiť alebo skôr vyžalovať sa. Ocitli ste sa niekedy v situácii, že vás v práci neprijali do kolektívu? Tento rok som začal pracovať ako asistent učiteľa. Nechcel som mať hneď zo začiatku veľké nároky, bol som rád, že som si našiel prácu, no zo strany zamestnávateľa som dostal iba inštrukcie, do ktorej triedy mám ísť a to je asi tak všetko. Asi po 2 týždňoch som čakal, že dostanem aspoň 1 stoličku v zborovni, kde by som si mohol zložiť osobné veci, no zborovňu som dodnes ani nevidel. Keď idem na wc, svoju tašku si musím brať so sebou, keďže si osobné veci ako peňaženku nechcem nechávať pri deťoch, ktoré sú tam bez prestávky bez dozoru, veď človek nikdy nevie, sú to deti, aby mi niečo z tašky nezobrali. Zo strany kolegov cítim od prvého dňa akési pohrdanie mnou.. a tie krivé pohľady, tak už len kvôli nim sa cítim zle a strácam motiváciu tam chodiť. Moja snaha zaradiť sa medzi nich mi nevyšla. Bývam vždy zhovorčivý, no vždy keď sa niečo opýtam tak dostanem iba jednoslovnú odpoveď. Snažil som sa medzi kolegov zapadnúť, no skrátka ma k sebe nechcú prijať. Moje jediné útočisko je trieda, v ktorej som s deťmi celý môj pracovný čas (5h), zatiaľ čo kolegovia si popíjajú kávu v zborovni. Včera mali dokonca posedenie na Deň učiteľov a mne ani nedali vedieť, že sa niečo také koná. Učitelia sú tam väčšinou o dosť starší ako ja, takže aj to môže byť dôvodom, prečo ma k sebe neprijali, to ja už neviem. Dosť ma to trápi a neviem, ako medzi nich zapadnúť, cítim sa ako ďalší, nechcený žiak a môj sen o tom, stať sa učiteľom sa mi každým dňom rozpadá! Máte niekto skúsenosť ako sa s tým vyrovnať, poprípade zmeniť to?
@retep00 necitalla som vsetky odpovede co si dostal ale uplne viem ako sa cítiš ...ja po vs som nastupila na absolventsku prax ako asistent učiteľa , prvy den ma priviedol do zborovne zastupca a ti ludia absolutne nereagovali na moj pozdrav dobry den , ostala som ako obarena .... sedela som v triede aj cez prestavky taktiez som nemala v zborovni miesto , ucitelia so mnou velmi nekonunikovali az na ucitelku pri ktorej som bola v triede .... casom sa to zlepsilo, spoznali ma a po roku som sa dozvedela ze preto boli take lebo sa bali ze budem donasat vedeniu to ako vyucuju ....som myslela ze zle pocujem .... ale bola som tam 3 roky ale 3 roky som sedela s detmi v triede lebo vedenie si to zelalo ....teraz pracujem na inej skole a tam to bolo od zaciatku o inom .... riadotelka ma predatavila kolektivu , vysvetlila na co som tam , urobila mi miesto... je to perfektny kolektiv , som rada ze som tam .... treba tonu len cas a ak by sa to nezlepsovalo tak si skus hladat pracu niekde na inej skole ...držím prsty a neber si to osobne je to ich vizitka ako sa chovaju , len mi je z toho smutno ze take osoby urcitou castou vychovavaju nase deti ...
@susedka Dobrý večer, ďakujem za odpoveď. Som teda skoro v tej istej situácii, sedím s deťmi v triede, tie pohľady učiteľov, ignorovanie.. ťažký začiatok, ťažká adaptácia. Obdivujem Vás, že ste to vydržali tak dlho. A určite ste sa snažili nadviazať kontakt tak ako ja, lenže niekedy je ľahšie nechať to tak, pri najhoršom odísť. Bohužiaľ
@retep00 veľmi ti držím palce, nech sa v novej práci cítiš lepšie ✊ 😌 ja som to tiež nemala hneď ľahké v prvej práci, takže rozumiem ako sa cítiš 😏, ale ak by si sa tam mal nejako trápiť, tak radšej zmeniť zamestnanie... a nezabudni každá skúsenosť v práci ťa posunie vpred 😉
@kivisale nechcem sa Vás dotknúť, ale nechápem takéto vyjadrovanie dospelej ženy 🧐
@kassandra25 vy dve ste sa asi len nepochopili. Toho "homoša" som vzal s humorom, viem, že ste to nemysleli v zlom a Váš názor som si rád prečítal. Pani Silvia chcela pravdepodobne len poukázať na to, že Vaša odpoveď mohla niektorých ľudí zaskočiť, napísali ste to trošku svojsky, niekto to mohol pochopí ako urážku na moju adresu. Mýlim sa? Hlavne kľud, na dnes už stačilo hádok. Pani nepríjemná to už tiež vzdala.
@retep00 ja len nechapem, preco ma tato osoba, silvia0, ci aky ma nick, prenasleduje vo fore co fore. Je to vazne chore mi vypisovat v jednom fore viackrat, pritom s nou som si vobec nepisala, ani ju neoslovovala, zato ona mna stale. Potom zasa v tomto dalsom, no pripada mi ako alkoholicka, ktora je pod parou a ide ide ide...., ma potemnenie, vypichne 1 slovo v dalsom fore, rozobera a hned dalsi prispevok znova a reaguje - na srandu - opat na predosle forum a to v tomto fore. Ako, uplne odveci osoba, za mna. Ved Vy sa teda nezaoberajte takymito, neprijemnymi, vecami, mate svoje...., dufajme, ze sa Vam v praci polepsi, a ak nie, snad po case bude lepsie niekde v inom zamestnani. Nic nie je stratene, toto nie je jedine zamestnanie na svete.

@kivisale toho chudáka sa tu zo mňa snažíte spraviť jedine Vy, ale to sa Vám v živote nepodarí. Jedného dňa dostanete za všetkú tú zlosť, ktorú zo seba vyžarujete poriadnu facku od života a rýchlo sa spamätáte. Ukazujete tu len a len svoju výchovu, ktorá bola dosť zanedbaná, takže o mojom detstve a o mojich rodičoch Vám radím sa radšej nevyjadrovať. Pravdu viem vždy prijať, ale vo Vašom podaní to už prekročilo hranicu urážania osoby a byť Vami, skončím túto konverzáciu, lebo ste si tu spravili zlu vizitku VY a nie ja, hoci som sa tu "vyplakal ako malé dieťa". Slovo homoš ma vôbec neurazilo, skôr pobavilo a oproti vašim urážkam je to len kvapka v mori. Ak by som chcel byť ako Vy, povedal by som Vám 100x horšie slová na Vašu adresu, no na Vašu úroveň sa neznížim, tak Vám už iba posledný krát poprajem príjemný večer a snáď Vás tá zlosť prejde, keď sa pozriete do zrkadla. Zbohom