Vedúca mi chce dať výpoveď o mesiac skôr ako bola dohoda
Dievčatá idem si po radu. Do práce som nastúpila 1.12. 2019 čiže o mesiac dva roky. Keďže chcem v práci skončiť ,dohodli sme sa že pracovný pomer ukončím k 30 11. Odrobene by som mala dva roky, cize kým by som si našla novú prácu, mala by som nárok na podporu. Dnes prišla vedúca za mnou, že už má za mňa náhradu. Nejaku známu ktorá končí v práci tento mesiac a od novembra by nastúpila. Ja jej na to za ale mne by tým pádom chýbal mesiac aby som mala nárok na podporu v nezamestnanosti. Ona však trvá na tom, že mám robiť len do konca tohto mesiaca aby pani nemusela ísť na mesiac na úrad práce. Čo robiť? Hodiť sa na PN alebo trvať na svojom ?
preto sa to vola "dohoda" lebo sa dohodli obe strany a nie len jedna a druha silou mocou musi suhlasit s navrhom jednej strany... drzim palceky nech je po tvojom
@kacena4 ďakujem, nebudem hlúpa a neustúpim. Dnes napíšem dohodu aj klasickú výpoveď a uvidíme čo si zajtra vedúca vyberie. Ak bude arogantná ako dnes, podám klasickú výpoveď a dva mesiace budem PN.
A nemala by si lepšie aby si šla iba na PN zatiaľ bez výpovede? Keďže ideš na operáciu, PN môžeš potom potiahnuť, budeš ju mať platenú, podporu si ušetríš. Po skončení PN-ky si poriešiš výpoveď a budeš čerpať podporu.
Zbytočne by si sa ukrátila o peniaze, keďže máš zdravotné problémy.
daj klasickú výpoveď a PN sa daj až ako nastúpiš do nemocnice na operáciu - zbytočne sa pripravíš o peniaze - PN je vždy nižšia ako mzda😉 A na PN buď dokedy sa ti to bude dať - podporu vyber potom. Hlavne nech si zdravá.
rtak buď pristúpiš na jej dohodu a odídeš ku koncu tohto mesiaca alebo dáš klasickú výpovednú dobu 2mesiace...výpovedná doba 1mesiac je len ak vo firme pracuješ rok a dohodu ti ona potom určite nepodpíše....takže ti ostáva len dať výpoveď (2mesačnú) alebo sa dohodnúť(s dohodou ale musia súhlasiť obe strany)
@alenah31 ďakujem za tip
Niesom si istá ale nemusíte mať na podporu odrobené až 4 roky? Na materskú sú to 2.
Daj pozor na to, že dovolenku Ti nemusí dovoliť čerpať môže Ti ju preplatit
Na PN môžeš ísť vtedy, keď budeš mať operáciu do 7 dni po výpovedi si v ochrannej lehote neviem či máš už naplánovaný deň operacie
AK nechce pristupit na dohodu, daj riadnu vypoved a bude ti plynut 2m vypovedna lehota. Vybavene. Nemoze ta veduca donutit aby si skoncila skor. Navrhni jej to ako si to predstavujes ty, ze napr. do 15.11 odpracujes a potom budes cerpat dovolenku a ukonci ti PP, alebo das normalnu vypoved, pojde ti vypovedna lehota podla zakona. A ked nebude suhlasit s dohodou, aj tak daj vypoved, ked sa ti bude chciet, chod v tej vypovednej lehote aj na PNku, ale nedaruj im to len tak :DDD
A preco vobec chces vypoved? Sa daj vypisat a hotovo. Az budes moct robit potom ries urad prace.
@eeffka lebo vedúca ma tlačí do výpovede. Už má za mňa náhradu a chce ma čím skôr z práce dostať.
A ty chceš skončiť? Lebo ak nie, tak si vo výhode a môžeš vyjednávať a dostať defacto i odstupné 😉 Akurát v tomto prípade treba rátať s možnosťou, že ti tu výpoveď nakoniec nedá a budeš tam musieť robiť. Toto je zásadná vec.
@amanta5 ja chcem skončiť budúci mesiac, mám zdravotné problémy
A co? Nezaujem, idem na PNku doriesim si zdravotny stav a zaskok za teba moze vziat ked jej to majitelia schvalia.az sa doliecis sa vratis, alebo nevratis a das vypoved.
@sashabb Cisto teoreticky, keby mi zamestnávateľ podpísal dohodu ako chcem ja do 30.11. môžem byť celý mesiac november PN? Lebo to čo v práci s vedúcou zažívam neviem či ešte mesiac vydržím
ano, mozes byt na PN. Dohodu nepodpisuj, pokial tam nebude vsetko ako chces. Pokial nepodpises, nikto ta nemoze do nej nutit - od toho je dohoda, ze sa dva strany dohodnu. Vypoved - ako jednostranny ukon mozes dat aj pocas PN. Ja na tvojom mieste by som vypoved nedavala. Normalne chod na PN - ak mas na to dovod, v decembri chod na operaciu, uvidis, dokedy budes potrebovat sa zotavit. Vypoved z tvojej strany mozes dat aj pocas PN, a vypovedna plynie... pripadne sa mozes pocas pn skusit dohodnut na skonceni pomeru k ukonceniu PN. len by som bola velmi striktna v dodrziavani liecebneho rezimu - moze ti zamestnavatel pos(ie)lat kontroly
Ak ťa čaká operácia a dohodnete sa do konca novembra choď na pn z ochrannej lehoty. Ak sa nedohodnete výpoveď plus 2mesiace výpovedná doba. Ak sa jej to nepáči nech nájde spôsoby ako sa tá zbavit
Dievčatá, ste skvelé. Ďakujem za rady. Idem na PN a potiahnem ju ako sa bude dať a potom podporu

Ak ne pristúpi tak chod ako zákon umožňuje, ako ti aj x iných dievčat radi, zvlášť ak by to malo ovplyvniť to ci budeš al nebudes mat nárok na podporu