Vedúca mi ponúka brigádu vtedy, keď som v škole
Ahojte, ja som velmi nekonfliktný človek, nerada sa vystavujem takýmto situáciám. Mám brigádu vyjde pol roka. Všetko bolo fajn dokým mi nezačala výška. Od vedúcej mi bolo povedané, že ona zháňa IBA brigádnikov alebo niekoho popri práci. Myslela som si, že aj cez školu to bude fajn. Dohodli sme sa, že jej dám rozvrh kedy malm školu a kedy voľno.. mám 4 dni v týždni voľno..naposledy som robila v auguste.. dobre vie, že mávam školu a vždy mi ponúkne len vtedy, keď vie, že mám školu…Čiže ja ozaj nechápem potom, prečo si teda nezháňa ludí, ktorí maju voľno 24/7 a čakajú len na jej ponuku.. mne je už normálne blbé jej odmietať dni keď som v škole, pritom naposledy keď som bola na brigáde, bola z toho ako mám rozvrh veľmi vytešená, že jej to takto bude velice vyhovovať. Bojím sa jej napísať, že chcem skončiť…možnosť brigádovať by určite bola, ešte pred touro brigádou sa mi ozvývalo viac ľudí s tým, že sa mám keď tak ozvať..neznášam to byť v takejto situácii. Brigádu som kedysi mala dlhodobú vyše 4 roky, prevádzka sa zatvorila, čiže ja som niak neriešila nejakú výpoveď z mojej strany. Ach bože pomoc🙃
jej napis ze zrejme nepochopila rozvrh ktory si jej dala s dnami,kedy mas volbo a kedy si v skole a z tohto dovodu i ked nerada budes musiet skoncit kedze sa ti neda bravat volno zo skoly ..

Povedať, že končíš nie je konflikt. To je normálne asertívne správanie dospelej osoby. A to ty zrejme si. Má tvoj rozvrh, vie, kedy ťa má volať. Napriek tomu ťa vo voľné dni nevolá a volá vtedy, keď si v škole. Normálne si zožeň inú brigádu a potom tejto povedz alebo napíš, že si si našla inú brigádu, kde vyšli v ústrety tvojmu rozvrhu. Viac si neni povinná jej hovoriť. A nauč sa, že povedať niekomu "nie" nie je konflikt. Je to bežná vec, ktorú v živote budeš musieť robiť často. Hlavu hore, keby sa aj urazila, jej problém, nie tvoj. Na to mysli. 😉