icon

Vrátenie sa do práce po materskej

alica42
21. mar 2022

Ahojte

Potrebujem radu, ked sa vraciam po materskej do prace a ponuknu mi inu poziciu v nizsej triede ktoru nebudem chcet prijat co mam spravit? Rada by som mala narok na odstupne s vypovednou dobou no neviem ci je mozne v takomto pripade

Strana
z2
eva233
23. mar 2022

@alica42 v tomto sa úplne nevyznám, ale na dovolenku by som sa pýtala niekde na socialke alebo u právnika, stará dovolenka by ti mala ostať akurát tu na ktorú máš ďalej nárok respektíve ta ktorá ti vznikla počas čerpania MD tak tu ti môžu krátiť... Na toto by som sa na tvojom mieste ešte opýtala.. Práve preto, že pre teba nemá iné miesto tak by som chcela od nich nech to riešia ako ukončenie PP dohodou a 3m odstupným. Budeš mat odstupné a ďalší deň mozes nastúpiť na podporu na ktorú máš tiež nárok a môžeš si hľadať robotu a budeš mat pokoj od starej roboty

alica42
autor
23. mar 2022

@eva233 asi planujem este ist na pnku mam este nejake zdravotne problemy. Na pnku mozem ist hockedy? Materska mi konci 26 a 5 dni dovlenky mam dobrat. Cize aj posledny den dovolenky mozem doniest? A este sa opytam ako sa dosiahne co najvyssia podpora? Viem ze pisali baby ze den dovolenky. A co ked tam neni ziaden den dovolenky alebo ako ja ze az 5 dni?

lienka.7
23. mar 2022

@alica42 skus poprosit o radu @zalka

zalka
23. mar 2022

@alica42 ak nesúhlasiš s ponúknutou novou pozíciou, oni ťa nemôžu donútiť robiť to čo nechceš, ak ti nevedia ponúknut tú istú prácu ako si mala pred MD za tých istých podmienok alebo lepších tak je to prekážka na strane zamestnávateľa .. a ak ty nepodpíšeš dodatok k zmluve tak oni ťa musia dať na tú istú pozíciu alebo potom prepustiť s odstupným ...
a dovolenku nemôžu ti krátiť dovolenku z roku 2019 v roku 2021 to je hlúpost,

alica42
autor
23. mar 2022

@zalka cuz zase ze neponukaju nove miesto ale odstupne s dohodou, no ja by som chcela vypoved radsej s vypovednou dobou 3 mesiace. No tym ze nemaju pre mna pracovne miesto nemali by mi tieto tri mesiace nejak vykrit prekazkou na strane zamestnavatela alebo sa musim dat na pnku?

zalka
24. mar 2022

@alica42 no ani dohodu nie si povinná podpísať, môžu dať výpovednú... a áno prekážka na strane zamestnávateľa lenže môžu po tebe chcieť aby si chodila do práce a sedela tam ... a s prepáčením pozerala do blba ... vôbec nemusíš to riešiť PNkou

alica42
autor
25. mar 2022

@zalka pochybujem, ze by mi dovolili len tak tam sediet, a oni mi musia navrhnut prekazku alebo ako to funguje? Potom ide normalne plat a nemusela by som teda riesit pnku?

Strana
z2