Vstup do polície po štyridsiatke
Ahojte, kto má skúsenosti so vstupom do polície v takom veku? To si človek môže podať žiadosť len tak bez toho, aby bolo vyhlásené voľne miesto? Píšu že ženy po 40tke neabsolvujú fyzické testy. A že škola trva 8 mesiacov v PK alebo KE. Inak sa tam asi nedá dostať,však? Ide o to že som zo stredného Slovenska a mám dieťa, tak by sa mi nedalo ísť na 8 mesiacov preč... Takže pre mňa je to nereálne,však? Viete ešte kde by sa človek v 41 rokoch mohol dostať do podobnej štátnej služby? Dakujem
@lucik194 ďakujem. To som tiež pozerala, sú aj pozície bez fyzických testov... Prečo sa tam podľa teba tak často menia ti ľudia?
Da sa dostat aj inak ale musis mat skoncenu akademiu policajneho zboru alebo pravnicku fakultu. A co viem, skola trva 10 mesiacov nie len 8 (mozno zmenili) a maximalny vek bol 35 (mozno zmenili) ale tak to bolo este pred 3 rokmi.
Čo sa týka polície, je úplne bezproblémové dostať sa do polície aj bez 8 mesačnej školy v PK alebo v KE. Ako píše nynia, ak máš vyštudovanú právnickú fakultu alebo Akadémiu policajného zboru (VŠ v BA), tak nepotrebuješ školu v PK/KE. V opačnom prípade nie je možnosť. Pri 8 mesačnej škole v PK/KE je tiež potrebné počítať s tým, že po ukončení školy ťa môžu prideliť na policajný útvar v BA alebo v KE. Nie trvalo, dočasne, ale robí sa to bežne a nie je možné to neprijať.

na colnu spravu, ale tiez su tam fyzicke testy. tie treba spravit. ale potom nemusis ist prec od rodiny.
na colnej sprave je ale na mnohych uradoch velka fluktuacia.