icon

Vycestovanie do Anglicka - je momentálne možné?

22. apr 2020

Je teraz možné vycestovať do Anglicka? Známy chce ísť do práce už.

Strana
z2
andrii
22. apr 2020

@perdulka7 prepac nechcem rypat....len k tej trafenej husi ...ty si prva reagovala na prispevok...😉.V podstate ani teba sa ten prispevok netykal,tiez si nemusela reagovat...😉
Ja chapem,co myslis,ze vela ludi si z tejto situacie urobilo vylet, ja autorku nepoznam,ani jej znameho,iba ma uz tak celkove tu na MK stve,ze ked sa niekto nieco opyta,tak ostatni sa do neho hned pustia a nepoznaju vsetky okolnosi.Nebudem sa k tomu viac vyjadrovat.Iba som napisala svoj nazor tak,ako vsetci ostatni 🙂.

mogaa
22. apr 2020

@andrii myslela si zrejme mňa, lebo ja som napísala že načo sa sem teraz trepal keď chce ísť naspäť....a ak si si aj všimla, tak som sa za svoj komentár aj ospravedlnila keď utorka vysvetlila situáciu.....

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
autor
22. apr 2020

@perdulka7 Ja som napr. tiež z tých, že ak mi zomrie blízky človek, nebudem vedieť ani ako sa volám. Ale to len tak mimochodom. Že niekto súdi z jednej neškodnej otázky.

renab
Autor odpoveď zmazal
perdulka7
Odpoveď bola odstránená
autor
22. apr 2020

@perdulka7 Tak ja manuálne dokážem robiť aj s nervami, pritom zabudnem aspoň. Ale psychika mi vtedy nefunguje. Ale ok, povedali ste si tu čo ste chceli. Hľadáte v tom, čo nie je. Len ako človeka zhodiť. On sa ma o pomoc nepýtal, čiže bolo poukázané na mňa, že som neschopná. Nechcelo sa mi to vyhľadávať, to je pravda, radšej som sa tu opýtala. Lebo je to aj fórum ako si poradiť, pomôcť. Tak asi nie.

autor
22. apr 2020

@perdulka7 Tak radšej nabudúce pridám fotku, čo som upiekla. Tým ťa snáď nevytočím.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
surriana
22. apr 2020

@perdulka7 Trepali sa sem preto lebo Slovensko je rit sveta a sú tu biedne platy z ktorých sa nedá žiť......tak ideme radšej žiť a pracovať do zahraničia kde je nám ,,hej"......a potom keď je zle tak je dobré prísť sa načas schovať aj na to Slovensko....

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
mogaa
23. apr 2020

@perdulka7 ono je to o ľuďoch nie o tom či je niekto Slovák alebo Maďar či Angličan....ale je pravda že na Slovensku je to teraz pekne vidieť lebo o repatriáciu žiadali aj Slovái čo na Slovensku nežujú roky a roky tu ani neboli, ale zrazu je tu Covid 2 a obracajú sa na slovenské veľvyslanectvá - a odpravte nás domov lebo sme Slováci.....ja osobne s tým nemám žiadny problém, len sa mi potom nepáči že sa sťažujú na štátnu karanténu alebo že ich dali v karanténe na izbu s niekým kto bol infikovaný....pritom pri rozdelovaní do karantény nikto nevie kto je infikovaný a kto nie, lebo testy sa robia až následne.....každý by bol naračej ubytovaný sám, prípadne ak je karanténne stredisko internát tak tam majú 2izby spoločnú toaletu a proste sa sťažujú na takéto veci....pritom idú sem dobrovolne , štát im zabezpečí dopravu a za ubytovanie neplatia - len za stravu......a potom je tu kopec takých ktorým sa ozve zamestnávateľ a chcú ísť naspäť a opäť zlé Slovenko lebo im už nezbezpečí odvoz späť a aj letisko je zavreté....Autorka zbytočne uráža a vytýka že hneď odsudzujeme človeka čo sa vracia, nikto nikoho neodsudzuje len tiež majú aj ostatní možnosť vyjadriť názor na takýchto navrátilcov čo ledva rpišli a už chcú ísť späť....lebo ani ona nenapísala že tu bol dotyčný na pohrebe a nie kvôli korone či dovolenke....

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
smartie11
15. máj 2020

No ked to tu citam je mi zle z nasich super slovakov, tak poprve, ked zijes na slovensku a ludia maju prehlad o hovne ako vsimam. Repatriacia ci nie, ved slovaci co robia a ziju v zahranici si mylite ze to maju lahke? Makaju za peniaze viac ako na slovensku a zarabaju viac no ich to aj stoji vela takto zit, ja som slovak no zijem aj v zahranici a slovesko by nam malo rucicky nozicky bozkavat ze prinasame peniaze na slovensko a ak v takejto vynimocnej situacii si vieme zavidiet ze niekto takto maka vonku a opusti rodinu aby sa mala cela rodina lepsie tak nazvem vas telcami. Si myslite ze ak pridem na slovensko ze co mi slovensko da? Ak poziadam o podporu tak mi da polovicu platu alebo menej ze 900eur a si mysite ze si to slovensko nevyziada z dani a poistenia co mam v zahranici? Slovensko mi nic neda a nedalo len tak! Vratil som sa pred troma rokmi na rok na slovensko lebo mi umierala mama na rok a rok co som sa staral o mamu z vlastnych penazi lebo slovensko nechalo mamu doslova mne na pospas v mojej opatere lebo nasi doktori nevedia co to je amyotroficka lateralna skleroza, hned po jej smrti som isiel makat von aby som zaplatil 10tisice dlhov co mi dalo anglicko lebo na slovensku mi nik nepomohol ani doktori a mama bola Slovenka a zila na slovensku a platila a nic, bez pomoci a primar na slovensku povie ze on s jej pripadom nic nechce mat? Hovada, mam rad slovesko lebo som tam vyrastal a krajina je to krasna, no ludia su vazne hruuuuza, politika hruuuza a to chovanie ake mate na slovensku ze isli na dovolenku domov? Maju rodiny doma, v zahranici ziju v hroznych podmienkach aby zarobili lebo na slovensku nas stat nevie spravit tlak na zahranicne firmy aby platili ludi poriadne, keby bola dobra praca doma ani von nejdem preboha, ale u nas je to tazko lebo tela dostane funkciu a ukazuje firmam ako vlastny narod vie zubozit a ako malo im vie platit lebo niekto zo zahranicia mu potlapka po pleci. A ano su ludia co zneuzivaju vsetko, ako nadi super rooomovia co nikdy nerobili ani v anglicku nerobia, jedine co nam robia je hanbu. Ale ved na slovesku ich podporujeme ako vidim tak tam sa pozerajte a nie na nas. A ak chce niekto vycestovat za pracou tak by mu to malo byt umoznene!!! Vycestovat za pracou moze len si to vsetko treba zaplatit samozrejme a mat od zamestnavatela papiere, len skoda ze na slovensku je vela primitivou co to neakceptuju a maju nas za svine co emigrovali, na slovensku kazdy od teba len peniaze caka ale robit nic nebude! A je to jedno ci student ci robotnik. Proste to je nas zivot, to ze niektory nevedia cudzie jazyky a sedia a kritizuju, alebo vie cudzi jazyk a na papieri a ked sa spytam nieco cumi na mna jak tela, slovenske firmy mali zaujem o mna u pred 10timi rokmi, no podmienky zi v centre BA dostanes cisteho 700eur plus bonus co uvidis za vaznych podmienok, implementuj zahranicne processes a plat svoje auto a vydavky. Najom v BA uz vtedy bol okolo 300eciek a to hovorim o manazerskej pozicii. Na zasmiatie, telce nech si robia take prace co vas primu, okradnu o kontakty, zneuziju a vyhodia. Nie dakujem a este jedna vec ze cech mi bude robit sefa na slovensku s cim tiez nesuhlasim. Vy slovaci ste sa rozpredali do zahranicia a na zahranicie nadavate. No sa mi ulavilo, haha dakujem pekne. Radsej na slovensko si nepojdem.

mogaa
16. máj 2020

@smartie11 správne ostaň tam kde si, nikto ťa sem nevolá... a dobre trepeš....aké odvody a dane si Slovensko od teba stiahne keď žiješ v zahraničí? veď dane a odvody odvádzaš predsa tam.....žiješ v zahraničí, kydáš na Slovákov akí sú hrozní a chodíš na MK😉to skrátka nemá chybu....načo sa tu vôbec bavíš so Slovákmi keď sú takí hrozní?

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2