Vychovávateľka zo súkromnej školy
Dobrý deň, chcem sa opýtať, či sa tu nejde nejaká vychovávateľka zo súkromnej školy.
Ďakujem za odpoveď.
@uprimnazienka Dobrý večer, chcem sa opýtať, či na vašej škole dostávali jednorázové odmeny 350 eur aj vychovávateľky?
Ďakujem
@andreajev ja robím mzdy jednej Súkromnej základnej umeleckej škole a dostávali tie odmeny aj pedagogický aj nepedagogicky zamestnanci
@matullienka Ďakujem Vám veľmi pekne za odpoveď. Pomohli ste mi, vzhľadom na to, že naša RŠ sa odvoláva na Magistrát, že peniaze pre vychovávateľov nedostala.
@andreajev viete ono to bolo tak, že im podľa kolektívnej zmluvy vznikla povinnosť tie odmeny vyplatiť ale peniaze navyše im na to neposlali žiadne museli si ich zháňať samí. Tak naozaj je možné, že peniaze jej na to nikto nedal.
350 € pokiaľ dobre viem, je z vyššej kolektívnej zmluvy a ma na ňu nárok každý zamestnanec. Mal by to byt zvlášť balík, mimo rozpočtu na odmeny.
@godyna lenže smola je, že ten balík peňazí na tie odmeny tým súkromným školám nikto navyše nedal, sám riaditeľ mal hlavu v smútku ako to tento mesiac zvládnu všetko poplatit
@matullienka no poplatil aj keď to bolo náročné
@matullienka tomu tiež rozumiem úplne. Písala som ako by to malo byt správne. Aj u nás sa to riešilo z balíka odmien rozpoctovanych :( ale v podstate si zamestnávateľ splnil povinnosť 350 každému aj tomu kto by takú odmenu nedostal
@andreajev a ešte si zistí či sa vaša škola riadi kolektívnou zmluvou vyššieho stupňa, lebo ak nie tak túto povinnosť potom nemala
@matullienka Ďakujem za informáciu. Zistíme na odbore školstva.
@matullienka ale učiteľom vyplatila 350 eur
@andreajev vieš čo ja keď s tými mzdami robím tak vidím koľko reálne musia zaplatiť a teda nie je to žiadna sranda. A tieto opatrenia a pomoci od stola vedia dvihnúť tlak aj mne ako mzdarke. Lebo štát chce pomáhať niečo nariadi ale peniaze si zožeňte kde chcete. Na sa potom nečudujem, že si tu každý robiuci chce
@andreajev tak takto. Učitelia sú platení z prenesených kompetencií štátu, teda z normatívnych financií. Pokial spĺňali podmienky, odmeny im mali byt vyplatené do 31.12. Zamestnanci SKD, MS, SJ sú platení z podielových daní, oni mali výnimku a odmeny mali byt vyplatené do júna 2022. Všetci však museli spĺňať podmienku, k 31.12. museli mat u daného zamestnávateľa odrobených aspoň 6 mesiacov.