icon

Vyhodili vás niekedy zo zamestnania?

foxinkofoxovy
3. júl 2025

Mňa hneď niekoľkokrát, aby ma nakoniec prijali do toho súčasného, kde ma držia už extrémne dlho. Zaujímavý vývoj udalostí. Niekedy sa človeku v životopise nabalia veci, o ktorých ani nevie, aké sú užitočné a raz skrátka príde na pohovor, kde ich niekto vzhľadom na danú pozíciu ozaj ocení.

katkaseiner
3. júl 2025

ahoj, nikdy som nemyslela ze sa mi to stane, ale ano, pred 2 rokmi ma vyhodili - islo vsak o hromadne prepustanie, vtedy nas prepustili 300 ludi . Nejedna sa o vyrobu, ale o korporat, dost ma to ale prekvapilo...
Odvtedy uz pracu neberiem za danu. Su proste rozhodnutia ktore sa deju a vobec neide o to ci pracujes lepsie alebo horsie, s kym dobre vychadzas... proste bud prepustia nejake oddelenie, alebo znizuju stav aby sa zachranili...

foxinkofoxovy
autor
Autor odpoveď zmazal
soldi
3. júl 2025
@foxinkofoxovy
Odpoveď bola zmazaná

@foxinkofoxovy gratulujem, ze Ti to tak dobre vyslo a ze si neostal zatrpknuty a ze Ta to niekam posunulo 🙂

mna vyhodili raz, z malinkej firmicky, kde som robila kvazi predajkynu sluzieb. bola som na zivnost a robila som cez telefon. robila som aj faktury, celu administrativu a organizaciu firmy, aby sa nikde na nic nezabudlo, proste take dohliadanie na cely proces. ti, ktorych sluzby som predavala mali na hodinu od 100 eur vyssie. vyhodili ma po tom, co som sa po pol roku ozvala, ze 5 eur na hodinu je malo vzhladom na to, co vsetko robim.

vyhodili ma z hodiny na hodinu bez upozornenia, bez cokoholvek asi 3 tyzdne po tom, co som spomenula zvysenie platu z 5 eur na 6 eur. bolo to celkom drsne, tazko som to znasala, ten sposob akym to bolo urobene. (mala som to viac menej len ako brigadu)

ale nakoniec to bolo dobre, lebo jeden clovek z tych, ktorych sluzby som predavala dokazal ocenit moje schopnosti a zamestnal ma nasledne u seba za slusny plat.

arieska
3. júl 2025

len 1x ale v princípe vtedy skončila celá firma. Bola som tam len rok ale bolo to moje prvé zamestnanie a "zabudli" mi vyplatiť posledné tri výplaty, takže na začiatok pracovného života veľmi zlá skúsenosť. Aj som si veľa poplakala lebo som bola bez práce, ale našťastie len chvíľu a potom sa mi začalo dariť. Zo začiatku som menila prácu častejšie, hľadala som sa, ale vždy to bolo o tom, že som odišla ja a išla za niečím lepším. V poslednej práci som už takmer 20 rokov, ale tiež som začínala na nižšej pozícii a postúpila som.

foxinkofoxovy
autor
Autor odpoveď zmazal
rozculena
3. júl 2025

pod pojmom vyhodiť si predstavujem iba okamžité ukončenie PP zo závažných dôvodov.
Takže nie,nevyhodili

viestta
3. júl 2025

Nie, mna nevyhodili. Prepustili ma lebo firma isla do likvidacie, ale to nie je vyhadzov na hodinu, ale riadne ukoncenie PP vypovedou zo strany zamestnavatela so vsetkymi nalezitostami.

petamich
3. júl 2025

Nie

domkakvet
3. júl 2025

@foxinkofoxovy odisla som sama, ale myslim, ze keby som neodisla sama, tak by ma vyhodili. Zacala som pracovat v odbore, pricom som robila aj inu pracu a ako absolventka som nemala vela skusenosti a uz vobec nie s tou pracou pomimo, cize bolo mi treba vysvetlit a videli iba to co som nevedela, ked som odisla vsetko slo dole vodou, lebo som robila vela prace a potom to nemal kto, vtedy si asi uvedomili, ze aj ked som vela veci nevedela, ale vela som aj urobila.

alica110
3. júl 2025

Raz áno, ako čerstvá maturantka som sa zašila do výroby a o dva týždne prepúšťali asi 150 ľudí, vtedy bola kríza, ktorá sa ťahala od roku 2008 do asi 2013.

bavlnka92
3. júl 2025

1x áno. proste som nezapadla do kolektívu. 🙈 v súčasnej práci som 11ty rok.

petulda333
3. júl 2025

Iba raz,sefka nezniesla,ze za par tyzdnov som sa naucila to co ona za 5r. A,ze za mnou chodili ludia po radu. Potom urobila namna povedzme podvod a nahuckala manzela (sef) aby ma vykopol

nika185
22. sep 2025

nie nevyhodili, ale jednali nefér, bola som na zastupovanie počas materskej, vtedy asi dva roky po škole a vedúca si ma dala asi mesiac pred koncom zavolať, že sa nemusím báť aj ked sa dotyčná vracia na svoje miesto, že majú pre mňa iné a čo som zistila, ešte aj lepšie, dva dni pred tým ako mi končila zmluva si ma dala vedúca zavolať a povedala, že mi to miesto nedajú a prepustia ma a vôbec sa ani neospravedlnila, proste povedala si svoje a odchod, potom mi bývalá kolegyňa povedala, že to miesto dali šoferovej dcére, ktorá zmaturovala, že im tam chýbam, lebo dievča je lenivé a ufrflane, že vedúca má z nej nervy, nuž znamosti....ale ja som už bola v inej práci, takže aj takto sa jedná s ľuďmi.....

saxana000
22. sep 2025

Ano dvakrat.. raz to bola firma kde kazde 3 mesiace menili personal a brali z UP s dotaciou novych rano som prisla do prace bez slova a vysvetlenia predo mna hodili papier s vypovedou za dve hodiny som bola doma autobusom a dodnes mi dovod neudali.. tak uzasne ospevovane rehabilitacne centrum v piestanoch..druhy krat mi prisli do podniku danovacky na kavu a ked isla platiti na kasu blok som nechala vytoceny na pokladni neodtrhla a nepodala som ho do ruky ano moja chyba tak spisali zaznam a bolo vymalovane. darmo som dokazovala na kamerach ze blok mi vysiel a nekasirovala som nacierno vyhodili ma a isla som pekne krasne inde.. ale vzdy sme to rozviazali dohodou paragraf a hodinovku mi zatial nikto nikdy nedal..