Výhody zamestnávania invalidného dôchodcu
Prosím vás je výhoda zamestnávateľa zamestnať človeka ktorý poberá invalidný dôchodok?
Nemusí za neho odvádzať odvody či zdravotnú poisťovňu?
Zamestnávateľ ma nižšie zdravotné odvody. Ak je ID viac ako 70%, neplatí sa poistenie v nezamestnanosti. Ak zamestnáva ľudí ZŤP, tak si plní svoju zákonnú povinnosť ( spravidla čiastočne) a tým pádom nemusí na konci roka čerpať povinné plnenie cez chránenú dielňu.
@anonym_autor výhoda asi ani nie, poistenie odvádza, ale v nižších sadzbách, záleží aj od miery invalidity. A zas je tam predpoklad vyššej chorobnosti, viac PN, lekárov atď., nižší výkon
@janettdamian presne tak. Dnešná doba je o výkonoch a 100% dochádzke, a to invalid nemôže zamestnávateľovi dať. Zamestnávatelia niesu charita ale draví kapitalisti, u ktorých vyhoria aj zdraví ludia. Preto takí ako my budeme končiť ako bezdomovci.
Keď má niekto schválený ID doživotne,neznamená že je neschopný pracovať.Tiež mám schválený polovičný a pred 2 rokami mi zdravotný problém operačne (po 30 rokoch,na SK som bola testovana kadejakými liekmi) v Čechách odstránili tak som schopná pracovať 8 hodín v pohode..
Napríklad keď som chcel robiť vodiča MHD tak ma psychiatrička nepustila že som nespôsobilý. A nemôžem mať ani zbrojný preukaz. Takže ani policajta ani vojaka, ani sbs čo prevážajú penize atď. Tým pádom ani rušňovodiča by ma nepustili, a ja by som to chcel robiť. Alebo vodiča električky. Pri páse alebo ako picker nestíham tempo a vyhodia ma lebo nemám kvóty splnené, tam ťa merajú na % a keď nemáš to co je dane tak vyhadzov.

@anonym_autor výhoda asi ani nie, poistenie odvádza, ale v nižších sadzbách, záleží aj od miery invalidity. A zas je tam predpoklad vyššej chorobnosti, viac PN, lekárov atď., nižší výkon