icon

Výletné riečne lode Viking - skúsenosti a platové podmienky

laura666273
8. dec 2025

Zdravim🙂
Chcela by som ist od noveho roka pracovat na riecnu lod Viking ako casnicka. Mate niekto skusenosti?
Su tam aktualne lepsie plat. podmienky, je mi jasne ze to je makacka, ale chcela by som vediet viac od niekoho kto tam pracoval🙂

kitycat
8. dec 2025

Ja som robila v housekeepingu na Vikingu, ale je to uz davnejsie , asi 2013 (?) ked este nemali longships.
Pripravsa na to, ze po kucharoch maju casnici asi najdlhsiu pracovnu dobu, hodinu pred zaciatkom ranajok zacina priprava (kraja sa chcleba, chystaju masla, doplnaju hrnceky a lyzicky ak na tvoju stanicu nevysli a nechcelo sa ti cakat, kym dojde na rad na umyvarke mala keramika) a potom ked sa skonci tak zbieras zo stolov cely set up, menis obrusy a naperony, chystas na obed . Predstav ci, ze ranajky su 7-9, cize realne makas 6-10 a o 12:30 mas obed, cize zase zacinas s pripravou od 11:30, takze mas cas si na chvilu vylozit nohy a vymenit spotenu koselu, potom vecera to iste a takto kazdy den... ranajky su buďfet, to sa tam doplna kazdy to svoje, obedy su raz servirovane raz bufety a vecere byvaju vacsinou servirovane, vino voda lad a takto ides... moze byt sluzba na coctail hour v bare kde ides ako vypomoc este ku barmanovi...no je to zahul.

Ubytko kajuta po 2, snad maju aspon toto trochu kulturne, zazila som aj kajuty po 3 ci 4, hroza. Sukromie take mensie, az ziadne, zabalit stuple do usi a klapky na usi... ak je dobry rim ide to lepsie, zamestnanci ked som robila bol taky mix nemci, madari, chorvati slovaci, cechov pomenej, bulhari, rumuni..
Platis si mozno za opranie veci, uniformu ti daju okrem ponoziek, topanok a spodneho pradla.
Tringelty fajn, dostavas od tych svojich + sa dava aj odporucany per day/per person + plat. Byvas a stravujes sa na lodi. Von sa velmi nedostanes aby si to utratila

anonym_04a236
8. dec 2025

Spolužiak s tade ušiel, že katastrofálne podmienky. Od únavy padal na hubu. Na tej konkrétnej lodi bolo veľa Ukrajincov nevychádzal s nimi.