icon

Vyplatenie dovolenky počas rodičovskej

6. aug 2025

Ahojte som este na rodicovskom prispevku ale mam moznost ist do lepsej novej prace. V starej som dala vypoved vcera stym ze mi preplatia dovolenku. Z roku 2023 mi ostalo 6 dni… 25.11.2023 som isla na matersku a ta skoncila tusim nejako v juli neviem uz presne. Prosim Vas z roku 2024 mi nevychdza ziadna dovolenka? Bude mi len tych 6 dni vyplatenych? Alebo sa to uplne skratilo stym rodicovskym? Ja som sa tupec zabudla samozrejme spytat…. Dakujem za odpoved.

chrobak7
6. aug 2025

@anonym_autor Bez presného dátumu konca rodičovskej dovolenky ti nikto nevie vypočítať nárok na dovolenku. Ale ak si išla na MD 25.11.2023, tak si aj v roku 2024 bola na MD cca 5 mesiacov. Za toto obdobie ti vznikol nárok na pomernú časť dovolenky, prípadne nárok aj na ročnú dovolenku, ktorá sa ale následne kráti o neopracované dni. U teba by to mohlo byť krátenie o cca 3/12 z ročného nároku, takže za rok 2024 budeš mať nárok na cca 15 dní, ak máš ročný nárok 20 dní.

autor
7. aug 2025
@chrobak7

@anonym_autor Bez presného dátumu konca rodičovskej dovolenky ti nikto nevie vypočítať nárok na dovolenku. Ale ak si išla na MD 25.11.2023, tak si aj v roku 2024 bola na MD cca 5 mesiacov. Za toto obdobie ti vznikol nárok na pomernú časť dovolenky, prípadne nárok aj na ročnú dovolenku, ktorá sa ale následne kráti o neopracované dni. U teba by to mohlo byť krátenie o cca 3/12 z ročného nároku, takže za rok 2024 budeš mať nárok na cca 15 dní, ak máš ročný nárok 20 dní.

@chrobak7 dakujem velmi pekne za odpoved❤️