Výpočet čistého platu z 7,48 € a 7,78 € na hodinu
Koľko je 7 € v hrubom? Cca1220 na čistú?
Prosím vás idem po dlhom čase do roboty a tento mesiac som nastúpila do roboty. Neodrobila som si 5 dní (víkend nerátam) nastupovala som 8 na poobednú a uvádzajú 7.48€ v hrubom za rannú a 7.78€ za poobednú. Áno sú na to kalkulačky len neviem sa vymotať s toho koľko dostanem keď mi chýbalo 5 dní a neuplatňujem si na tento mesiac nezdaniteľnú časť (ostatné už ano) .
Viete mi prosím poradiť koľko teda dostanem ? (Nechcem aby ma oberali zbytočne o €)
@caramellka áno 7.5 hodiny. Áno podobne som rátala aj tu hrubú 7.48x7.5xpocet dní (čo vychádza za celý mesiac ) A som sa zasekla 😅 no nenapadlo ma tie dni ktoré som robila lebo som sa zamerala najprv na čistú mzdu za hodinu 🥺 ale ďakujem teda .
Veď výplatu dostaneš až v novembri ak si teraz 8. nastupovala
@david1202 Ježiš bože stane sa 🙄🤦🏽. No nespadli sme s neba stým že sme všetko vedeli 🙄.. môže sa stať a teda bezdôvodne urážať niekoho kdo sa to snaží zistiť ako sa to počíta a má o to záujem ..viete kvantovú fyziku ? Pochybujem ..🙄 a zato že to neviete tak vás nebudem urážať
@milanm12 áno ale písala som aj že ku páske sa nemusím dostať takže si to moc neoverím a keďže chcem byť opatrná si to rada radšej sama zistím a keď už podľa pásky si to Max skontrolujem alebo si budem pýtať papier .
Lebo v predchádzajúcej vedeli dobre obrať o € takže si musím dávať pozor aby som zas mala toľko koľko mám mať
@zuzik1822 akože sa nedostaneš k páske ? Ak tvoj zamestnávateľ hrubo porušuje zákonik práce tak sú na to konkrétne úrady a rozmyslel by som si dôkladne zotrvanie v jeho firme. Lebo sa môže stať že za teba nebude niečo iné platiť ako len ťa oberať o pár drobných.. to by mu určite nestalo zato
@zuzik1822 A aký dôvod uviedli k tomu, že by sa výplatná páska nedala otvoriť? Nám zamestnávateľ roky posiela výpl. pásku len mailom, čo je super a každý má svoje heslo k otvoreniu pásky. Ani raz sa nestalo, aby sa mi nedala s heslom otvoriť...
Ak by sa mi nedala otvoriť, určite by som ju žiadala opakovane.

Však si vynásob 9 ranných x 7,48 x počet platených hodín za prac. zmenu (my nemáme odkiaľ vedieť, či to máte 7,5 hod. + 0,5 hod. prestávka na obed, alebo či máte platených 8 hod. a tým pádom si v robote 8,5 hod.)
+ 9 poobedných x 7,78 x počet hodín za prac. zmenu = tvoja hrubá mzda za tento mesiac a to si hoď do mzdovej kalkulačky.
Plus ak máte finančný príspevok na stravu 4,64 €/deň, tak 18 odprac. dní x 4,64...