icon

Výpočet nároku na dovolenku po návrate z RD

smiling89
15. okt 2023

Caute maminy. Mam otazku mimo deticiek na tie z Vas ktore ste sa uz vratili do zamestnania (pracovali ste tam aj pred MD, cize pracovny pomer trval celu dobu). Aky narok na dovolenku (pocet dni) vam vznikol v tom roku v ktorom ste sa vratili do zamestnania?
Ja este nemam odpracovanych 60 dni ale z dovodu rozplanovania cerpania dovolenky mi zamestnavatel vycislil narok na dovolenku 5/12 (10.5dna) nakolko odpracujem tento rok 5 mesiacov. Studovala som si zakonnik a aj som pisala do poradne tu na MK, kde mi vycislila narok 18,5 dna krateny podla paragrafu 109, ods.1. a tak mi to aj sedi podla znenia v zakone. V praci som ziadala vysvetlenie preco tento paragraf sa u mna neuplatnuje ale nedostala som ho a nasledne mi vycislili dovolenku 12,5 dna neviem podla coho 🙂 po znamosti som oslovila 2 mzdarky ci mi poradia, zial nic konkretne neporadili, iba vycislenu dovolenku. Jedna mi vycislila 10,5 dna a druha 18,5 dna 😀 neriesili ste to niektora? Pripadne sa niektora nerozumiete tejto problematike?
Pisem to sem lebo ma uz trocha chyta zufalstvo, neviem kam sa obratit aby som dostala relevantnu odpoved ako sa to teda ma pocitat spravne alebo si to kazdy moze robit ako chce....rozdiel 8 dni je dost, hlavne pri malych detoch 🙂

Strana
z2
smiling89
autor
13. nov 2023

Ahojte vraciam sa k Vam s vysledkom. Nastastie som dosiahla zakonnost. Aj ked to stalo dost usilia, dotahovania a presviedcania ma o mojej nepravde, dosiahla som ospravedlnenie od IP aj mzdarov a prepocitany spravny narok na dovolenku 🙂 ostava mi len dufat ze napravy sa dockaju aj ostatne mamicky ktore maju v agende.
@petamich ty si to neskusala vykomunikovat?

zalka
13. nov 2023

@smiling89 tak to je super, gratulujem

petamich
13. nov 2023

@smiling89 skusila 🙂 najskor som dostala odpoved, ze to je hlupost, tak som jej poslala aj paragrafy atd. damy tu ma nachystali (dakujem!) a napokon bez slova len upraveny narok v dochadzkovom systeme ale teda, kedze aj ine kolegyne sa vracali, tak som to riesila aj s mojim manazerom a aj tym to potom upravili, takze vdaka ti za tuto temu, nedalo mi to vdaka nej

smiling89
autor
13. nov 2023

Aj ja vam vsetkym, ktore ste mi poradili a dodali odvahu, velmi pekne dakujem ! 🙂

Strana
z2