icon

Výpočet nároku na dovolenku počas materskej

8. sep 2025

Ahojte môžem sa spýtať. Ak tu je nejaka pani zdatná v odbore ,o radu 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Na materskú som nastupila 20.7.22 trvala do 14.3.23
Keďže som si vyčerpala v roku 22 20 dní dovolenky a tak mi ostalo už len 5dni v tom roku
Za rok 23 keďže nespĺňam 60 pracovných odrobených dni v roku aby som mala nárok na dovolenku, že do 14.3.23 mi vzniklo len 51dni, tak nemám nárok na dovolenku v tomto roku.
Čiže mi ostalo len 5 dni dovolenky celkovo.
Prosím ,chcem vedieť či je toto správny výpočet , kôli zamestnávateľovi čo rád zavádza.
Vďaka 🫶🏻

zalka
8. sep 2025

@anonym_autor nie je to dobre... Za rok 2023 ti patria 2/12tiny dovolenky
Vid §105 zákonníka práce... Za každých 21 dní odprác.dni patrí 1/12tina dovolenky... Materská sa berie ako praca

autor
8. sep 2025
@zalka

@anonym_autor nie je to dobre... Za rok 2023 ti patria 2/12tiny dovolenky
Vid §105 zákonníka práce... Za každých 21 dní odprác.dni patrí 1/12tina dovolenky... Materská sa berie ako praca

@zalka áno ale účtovníčka argumentuje že na vznik nároku na dovolenku za kalendárny rok alebo jej pomernú časť je potrebné odpracovať u zamestnávateľa v danom kalendárnom roku aspoň 60 dní čo od 1.1.23 do 14.3.23 vzniká mne len 51 pracovných dní

autor
8. sep 2025

@anonym_autor ak tu je ak nejaka pravnička čo by vedela pomôcť, budem vďačná. Napíšem osobne 🙏🏻

majusqa77
8. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ak tu je ak nejaka pravnička čo by vedela pomôcť, budem vďačná. Napíšem osobne 🙏🏻

@anonym_autor ved ti zalka odpisala, aj s odvolavkou na prislusny paragraf zakonnika prace. tak neviem co viac este potrebujes

autor
8. sep 2025
@majusqa77

@anonym_autor ved ti zalka odpisala, aj s odvolavkou na prislusny paragraf zakonnika prace. tak neviem co viac este potrebujes

@majusqa77 ďakujem pekne , len si chcem byť istá.

anonym_564723
8. sep 2025

dobre ti napísali, ak si neodpracovala 60 dní spočítajú sa dni a za každých 21 máš 1/12 čiže za 51 dní 2/12

zalka
8. sep 2025
@anonym_autor

@zalka áno ale účtovníčka argumentuje že na vznik nároku na dovolenku za kalendárny rok alebo jej pomernú časť je potrebné odpracovať u zamestnávateľa v danom kalendárnom roku aspoň 60 dní čo od 1.1.23 do 14.3.23 vzniká mne len 51 pracovných dní

@anonym_autor účtovnícke cituj §105 zákonníka práce... Dovolenka za odpracované dni
To čím ona argumentuje je §101... Ročný nárok

autor
8. sep 2025
@anonym_564723

dobre ti napísali, ak si neodpracovala 60 dní spočítajú sa dni a za každých 21 máš 1/12 čiže za 51 dní 2/12

@anonym_564723 💜💜 ďakujem krásne, a §166 je argumentacia na tú jej že materska nieje práca, však?

autor
8. sep 2025
@zalka

@anonym_autor účtovnícke cituj §105 zákonníka práce... Dovolenka za odpracované dni
To čím ona argumentuje je §101... Ročný nárok

@zalka ďakujem ❤️❤️❤️😊 na tú jej materskú , že nieje práca môžem citovať §166 , však?

zalka
8. sep 2025
@anonym_autor

@zalka ďakujem ❤️❤️❤️😊 na tú jej materskú , že nieje práca môžem citovať §166 , však?

@anonym_autor kľudne a ešte priloží tam §109 odst. 2
2) Dovolenka sa zamestnancovi nekráti za obdobie dočasnej pracovnej neschopnosti vzniknutej v dôsledku pracovného úrazu alebo choroby z povolania, za ktoré zamestnávateľ zodpovedá, a za obdobie materskej dovolenky a otcovskej dovolenky.

autor
8. sep 2025
@zalka

@anonym_autor kľudne a ešte priloží tam §109 odst. 2
2) Dovolenka sa zamestnancovi nekráti za obdobie dočasnej pracovnej neschopnosti vzniknutej v dôsledku pracovného úrazu alebo choroby z povolania, za ktoré zamestnávateľ zodpovedá, a za obdobie materskej dovolenky a otcovskej dovolenky.

@zalka môžem vám poslať správu súkromnú,prosím?🙏🏻

zalka
8. sep 2025
@anonym_autor

@zalka môžem vám poslať správu súkromnú,prosím?🙏🏻

@anonym_autor kludne

autor
8. sep 2025
@zalka

@anonym_autor kludne

@zalka ďakujem ❤️ poslala som 🙏🏻❤️