Vypočítavanie odstupného pri skrátenom pracovnom čase
Ahojte. V marci mi končí rodičovská dovolenka. Pre zamestnávateľola som už nadbytočna, čiže by prichádzalo do úvahy ukončenie PP dohodou s odstupnym. Nakoľko som ale matka samozivitelka a starám sa o malé deti, zvažovala som dať zamestnávateľovi návrh o úpravu pracovného času na polovičny úväzok. Ak by ale po určitom čase došlo k ukončeniu PP, vypočítavali by mi odstupné z výšky platu na polovičnom úväzku? Lebo teraz v marci by vychádzalo odstupné z priemerného predpokladaneho zárobku, čo je samozrejme raz toľko🤔
Vedel by mi niekto poradiť? Ďakujem veľmi pekne.
@doriiis takže ak by som napríklad pol roka pracovala na polovičný úväzok, tak by som si vlastne znížila odstupné?
Myslím,že ano
U nas vo firme davaju odstupne z platu na zmluve, cize ked budes mat zmluvu na part time, z toho sa Ti bude ratat odstupne.
Jasne, že by ti rátali odstupné z polovičného uvazku
Takže pre mňa je výhodnejšie sa nechať rovno vyhodiť v marci a mat lepšie odstupné 🤔
Nielen odstupné, ale aj dávka v nezamestnanosti by sa ti krátila.
@mery34 aha, tak toto ma ani nenapadlo 🫣
Tak na jednej starne ak prejdeš na polovičný prac.úväzok si znížiš následne odstupné(ktroé ti neskôr ani nemusia dať, ak im bude vyhovovať tvoj polovičný úväzok) + znížiš si prípadnú podporu, no na druhej strane budeš mať prácu.....ono prácu na polovičný úväzok nenájdeš ľahko...

Nech ma niekto opraví,ak sa mýlim.Moje odstupné sa vyrátalo tak,že sa spravil priemer hrubej mzdy za posledných 12 mesiacov a ten sa vynásobil počtom mesiacov,za ktoré sa odstupné dostávalo.Samozrejme,všetko v hrubom.
Takže takto by to malo byť,ak sa nemylim