Výpoveď a PN
Zdravím.
Od 23.12.2022 som sa nestretla som šéfkou, ona medzi sviatkami nebola v práci. Včera teda 2.1.2023 a dnes 3.1.2023 som bola u lekárky s tým, že ma vypísala na PN. Bola som v práci odniesť PNku, kde mi podala výpoveď s dátumom 31.12.2022 s jej ale ešte bez môjho podpisu.
Počas PN ma vyhodiť nemôže no tam je dátum ešte pred PN. Platí to?
@zalka zmluvu mám na dobu neurčitú a výpovednú dobu 2 mesiace
keď to ale nepodpíšeš, bude ti to musieť zaslať, bude ti neskôr plynúť výpovedná doba. Takto by ti plynula už od 1.1.
A podávala ti výpoveď alebo dohodu o skončení prac. pomeru?
Podala mi výpoveď
Teoreticky si nebola PN keď ti dávala výpoveď... Ale nie je to koser...ja by som na ten jej papier napísala ...prevzala 3.1.23 a podpis a dopísala by som, že od 2.1. som na PN a výpoveď považujem za neplatnú....alebo jej to nepodpis ( je riziko že dá podpísať iným zamestnancom že si odmietla prevziať a dátum hodí spätne)...ako také sa nerobí...
Ak je to vypoved a nie dohoda, nemusis ju podpisovat. Precitaj si tiez, aky je tam uvedeny dovod.
Si mimo skúšobnej doby na dobu neurčitú?
Áno pracujem tam viac než rok a mám zmluvu na dobu neurčitú.
Ona od 23.12 nebola v práci, ja som chodila každý deň. Nič mi nespomínala ani pred 23.12. ani po tom telefonicky. Keď som jej napísala, že 2. a 3. idem k lekárke, napísala, že ďakuje za info.
Teraz som bola dať PN a čakala ma s výpoveďou s dátumom 31.12.2022 a 2 mesačnou výpovednou lehotou
Ale autorka, aky je tam dovod a aky paragraf.
Nepodpisuj. Musí ti to poslať doporučene a nemôže ti poslať výpoveď so spätným datumom. Keď tam chcela mať 31.12.2022, mala poslať skôr. Čo sú toto za spôsoby.
Ahoj, to ako ti ona podala vypoved je protizakonne.

Výpoveď s výpovednou dobou alebo skončenie PP dohodou alebo si v skúšobnej dobe? Alebo ti končila doba určitá?