Výpoveď po materskej
Ahojte, prosím Vás chcem sa spýtať, v decembri nastupujem na materskú dovolenku, ale včera som sa od zamestnávateľa dozvedela že sa zjavne nebudem mať kam vrátiť ak náhrada za mňa bude schopná, pracovala som na predajni 8 rokov. Aké mám možnosti? Viem že ma nemôžu klasicky prepustiť, ale môžu mi povedať že zrušili moje miesto a namiesto mňa bude druhá pani? alebo jej musia vytvoriť kvázi nové miesto? Majiteľ určite predajnu nezrusí ani nepredá. Mám rada svoju prácu, baví ma a aj finančne mi vyhovuje.
@misana84 prevádzka sa určite neruší. Ale môže ma presunúť na inú predajňu kde by som pracovala v sklade. Môžem to odmietnuť keď som doteraz pracovala na predajni? Čiže k by zrušil moje pracovné miesto a vytvoril nové a nazval ho inak pre moju náhradu tak to nieje možné?
Nie je to tak, že držať miesto musí len počas materskej?
Určite nič nepodpisuj...aby ti zamestnávateľ nepodhodil podpísať skončenie PP.
Kľudne choď na Md ak treba aj na PN a určite nič nepodpisuje.zmuvu máš na dobu neurčitú. A po návrate ak ti ponúkne inú pozíciu a iné miesto práce a to odmietnes tak ti bude musieť dať výpoveď s odstupnym.
Len teraz nič nepodpisuj...
ano na inu predajnu vam može ponuknut, aj do skladu( ale platovo musite byt rovnako na tom) ak to odmietnete tak vam može dat vypoved a to už sud nevyhrate
@januska12323 po materskej to iste miesto ale po rodicaku tiež musi zamestnat...ak chce dat vypoved tiež musi splnit urcite kroky...je tam oznamenie o zruseni pracovnej pozicie a nasledovne ponuknutie ineho miesta....ak odmietnete tak vypoved s odstupným...normal vypoved može dat ak zrusi prevadzku
a myslim...že ak nezrusi prevadku tak vam musi dat na tom istom mieste...len inu poziciu
Pokiaľ by vás prepustil, tak vám patrí odstupné a zo zákona nemôže na vašom pracovnom mieste zamestnávať niekoho minimálne 6 mesiacov
@xena0 no a keď to pracovné miesto názve inak ? Ze nie asistent predaja ale ja nevie co. A dotyčná bude vykonávať to co ja.
Ešte to nerieš. Za 3,5 roka sa môže všeličo zmeniť (ak teda neukončíš RD skôr). Aj sa zrušiť prevádzka.
Náplň práce je tá istá, čiže je to z jeho strany podvod..
@andreakotesova je to rodinná firma ktorá predáva medzinárodné znaky. Na 100% viem ze sa nerzusi
No naplánovala som byt tri ale dva roky doma.
@xena0 aha takže ma nemôže obísť
A na základe čoho ti povedal, že ak bude nová schopná, nechá si ju? Si mu povedala o svojich plánoch vrátiť sa do práce skôr? Alebo ?
Nie, drzim palce. Bohužiaľ, tiež mám skúsenosť idem do práce čoskoro prave kvôli tomu, už boli snahy o to nahradiť ma mojim zástupom.
@daniela1911 pomedzi reč. Ja som povedala ze by som sa po dvoch rokoch vrátila a bolo mi povedané ze ak nová bude schopnejsia tak sa nemam kam vrátiť.
môže urobiť všeličo. Ak sa nebudeš mať kam vrátiť, tak máš nárok na odstupné.
To sú vyhrážky a on by si mal naštudovať aby nerobil chyby ako môj zamestnávateľ… malo ľudí sa do toho pusti lebo mu zalepia oči odstupným( ktoré dostane tak či tak) alebo mu dá podpísať dohodu lebo o jeden plat viac! Nie!!! Nič nepodpisovať aj keď vás vyhodí a nesprávne tak máte 3 platy lebo výpovedná lehota, odstupne a možnosť sa súdiť a vyhrať ďalšie peniaze… len vy mu neraďte, Ok?😀
A ďalšia vec, nechápem ako môže byt jedna predavačka šikovnejšie ako ina? Čo rýchlejšie blokuje? Či máte obvolavajuci systém? Že viac predá?
@misana84 neviem vždy som ti bola sama. Ja som si doteraz myslela ze mame dobre vzťahy dokonca sme susedia.
jemu sa to neoplati...ved pocitame...da vam vypoved, vy mate 3 mesacnu vypovednu lehotu ciže bud vas posle na dovolenku(cast) ale potom vam musi vyplacat plat- a tiež tej druhej pani...a potom vam musi este vyplatit aj odstupne- vo vasom pripade 2 platy...a popri tom vyplaca aj tu druhu pani...to by bola pre neho velmi draha vypoved- predpokladam, že mensia firma ciže otazka ci tolko aj vyrobi
@andreakotesova to čo si vyznačila zo zákonníka práce platí iba na obdobie materskej dovolenky, nie rodicak do 3 rokov dieťaťa
@misana84 ešte raz, bavíme sa o konkrétnom paragrafe a o Tom kedy sa autorka môže vrátiť na konkrétne jej miesto - to čo je vyznačené v danom príspevku sa týka obdobia iba materskej dovolenky. Tak ako píšeš, vtedy musí držať dané miesto. Po rodicaku už nemusí, stačí že ponúkne iné miesto, čo autorka píše,že by mohol...

zamestnavatel Vam musi ponuknut ine miesto v tej platovej triede- nie nižsej...nie je lahke prepustit, ženu po materskej aj rodicovskej..prepustit Vas može iba ak by zrusil prevadzku...ked sa budete sudit vyhrate na 99 percent