Výpoveď v práci a podpora v nezamestnanosti
Baby,ktore sa vyznate v problematike nezamestnanosti, poradte... Po dvoch MD(ateda aj RD) sa nemozem vratit do povodneho zamestnania, kedze sa za ten cas vela zmenilo (pracovisko je po zlucovani 30km od mojho bydliska, nemam ziadne spoje, aj to malo, co kedysi slo za tu dob zrusili...atd,atd, je toho viac, jednoducho, hoci sa toho desim ( tu sa mi pracu najst nedari), z objektivnych pricin, ktore neviem vyriesit musim zrejme podat vypoved.ako je to potom z podporou v nezamestnanosti? mam na nu narok, ked podavam vypved ja, nie zamestnavatel?
@zalka takže v mojom prípade ak 17.1. mi končí RD, budem čerpať 2dni dovolenku a oni mi ukončia prac.pomer z dôvodu nadbytočnosti s nárokom na odstupné, tak budem mať nárok na max. podporu tak či tak? Akurát, že podporu dostanem o dva mesiace neskôr ako je odstupné, však? Ďakujem krásne!
@zalka prepáč asi sa zle vyjadrujem. Moja situácia je že mám nastúpiť do práce, lenže moje miesto zaniklo. Ale chcem si dať čerpať 2dni dovolenky, zvyšok 48dni mi zamestnávateľ preplatí a potom bude nasledovať výpoveď so strany zamestnávateľa s odstupným 2mes. A teraz neviem či mi odstúpne nezníži vymeriavací základ, ktorý mi pri čerpaní tej dovolenky stúpne na maximálny. Lebo nerada by som bola, že kvôli odstupnému by sa mi porušila maximálna podpora. Ale zasa ak mi to nenaruší maximálnu podporu bolo by škoda prísť o odstupne. Preto by som si potrebovala toto potvrdiť, či mať odstupné alebo sa ho radšej vzdať v prospech maximálnej podpory. Snáď som sa už lepšie vyjadrila.. :-/ Ale každopádne Ti ďakujem za pomoc!
@zalka Ja asi viem čo to tu "splieta" - ona si myslí, že odstupné 2 mesiace znamená, že ešte dva mesiace bude akoby zamestnaná a ju vyplatí - teda tak som ju ja pochopila - možno zle - ale už ma fakt nič iné nenapadá...? 😀
@mianc2701 Ty dostaneš všetko vyplatené naraz ako píše zalka čiže nič ti nezníži max.podporu ...
ahojte, možno je to hlúposť, ale chcem sa vás opýtať ohľadne maximálnej podpory, niekto mi hovoril, že od 1.1.2016 sa zmenili zákony a v prípade, že po rodičovskej nastúpi mamička do práce a čerpá zo pár dní dovolenku a potom skončí pracovný pomer, sa vraj už maximálna podpora nevypláca. Viete o tom niečo?
Ahojte,
Mile zienky viete mi poradit,kedy mam narok na maximalnu podporu?
RD mi konci 14.7.2016 ...s tym ze sa uz nechcem vratit k byvalemu zamestnavatelovi.
Je lepsie dat vypoved o 2 mesiace skor s tym aby mi nedal 2mes,vypoved.lehotu.
Tak by bolo lepsie,ze?
Aby som mohla hned po RD poberat max.podporu...a kolko je ta podpora.
Dakujem za odpoved a vysvetlenie....
ahojte žienky, mám otazku : ak poberam davku v nezamestnanosti a chcem pracovat na skratený uvazok, dostanem alebo nedostanem odporu? Potrebujem vediet ci sa mi oplatí vobec ist do toho ked dostanem nejakých 300e a podporu mam maximálnu. Dakujem pekne
Dobry den, ja by som vas chcela poprosit o radu, ci dostanem podporu v nezamestnanosti, ak mam vypoved podla §67 ? Dakujem pekne
Ahojte,ja by som chcela poprosit o radu,PP som ukoncila dohodou,som vedena na UP. Pokusame sa aj o babatko. Mame v tom pokracovat,alebo sa mam najskor zamestnat? Z coho by sa mi ratala materska,keby ostanem tehotna na PN pocas toho ze som vedena na UP? Na urade som evidovana od decembra 2015. Zamestnana som bola 4 roky.
ahojte asi to sem nepatri ale chcem sa spytat ci uz mal niekto podporu na ucet???dakujem 🙂
ano, uz mi prisla podpora na ucet, prave vcera
vcera tak to je super ja este nie tak asi zajtra topolcany....

@mianc2701 no nezníži sa podpora ak dostaneš odstupné
a skončiť PP dohodou z ich strany s odstupným môžeš stále