Výpoveď v práci a podpora v nezamestnanosti
Baby,ktore sa vyznate v problematike nezamestnanosti, poradte... Po dvoch MD(ateda aj RD) sa nemozem vratit do povodneho zamestnania, kedze sa za ten cas vela zmenilo (pracovisko je po zlucovani 30km od mojho bydliska, nemam ziadne spoje, aj to malo, co kedysi slo za tu dob zrusili...atd,atd, je toho viac, jednoducho, hoci sa toho desim ( tu sa mi pracu najst nedari), z objektivnych pricin, ktore neviem vyriesit musim zrejme podat vypoved.ako je to potom z podporou v nezamestnanosti? mam na nu narok, ked podavam vypved ja, nie zamestnavatel?
@majusqa77
ja som presla z materskej rovno na rodicovsku, kedze som predpokladala navrat do prace, v ktorej som pracovala od roku 2008. A zaroven som si chcela usetrit dovolenku, ktoru by som potrebovala po navrate z rodicovskej, ak bude dieta chore.... no co uz, prisla som tym padom aj o 17 dni dovolenky ☹ kedze zamestnavatel isiel do konkurzu.
@zalka ahoj prosim ta.mozem radu.
...po md som nastupila do butiku 7.2014.na dohodu pol uvazok a urad prace platil odvody..po roku 8.2015 som bola uz na neurcito ..stale polovicny uvazok ,ale platil mi 5 mes stat,bol to ten projekt pre matky co maju deti do 6r.To skoncilo 11.2015 .stale pokracujem nepretrzite na neurcito a v lete by som chcela dat vypoved ,lebo sa stahujeme..a teraz otazka..myslis,ze mam narok na nejaku tu podporu aj malu popri tejto kombinacii zmluv a dohod atd????dakujeeem katka
@maxiberuska ak si mala PZ , tak relatívne nárok na podporu by si mohla mať, ale pozri si do istoty výplatné pásky z roku 2014 a 2015 či si mala sťahované poistenie v nezamestnanosti, resp. či si vôbec mala nejaké odvody sťahované, lebo platí aj odvodová výnimka, tj. že zamestnávateľ nemusel platiť odvod ya tým pádom nárok na podporu mať nebudeš.
Dakujem
@lenuskaa33 Nie,nedavaj vypoved-tam je vypovedna doba. Musis so zamestnavatelom podpisat 'dohodu o skonceni prac.pomeru'-presne tak ako pises.😉Ale az po skonceni RD.
@evittam dakujem za rychlu odpoved. chcem skoncit rd skôr, nakolko maly je uz v skolke, muz je PN. tak to chcem ukoncit skor. v práci sa dohodneme nakolko mi ponukli horsie miesto ktore nechcem. tak budeme to riesit dohodou.
@lenuskaa33 Aha,tebe nejde o podporu? Ci?
@evittam ide. práveže ide. preto by som radsej chcela ist na podpru ako byt na rd za 200 eur
@lenuskaa33 No ved RP napis na manzela.😉
@evittam a nevadi ked on je na PN?
@lenuskaa33 Nie. PN nema nic spolocne s RP.
@zalka
Dobry! Chcela by som poprosit o radu....
Pracovala som v jednej firme cca.10 rokov, v januari 2014 som isla na PN (rizikove tehotenstvo) v juli sa babo narodilo 🙂 tento rok 21.jula mi konci rodicovska dovolenka ale do povodnej prace sa nechcem vratit.....chcela by som sa opytat ako a kedy by som mala dat vypoved, ci mam narok na neaku dovolenku, chcela by som dat vypoved s dohodou cize hned potom ako mi skonci rodicovska, bude to mozne? Ked mi da firma 3 mesacnu vypovednu lehotu ? Uz tam nechcem pracovat ani minutu.....🙂
Po vypovedi budem mat narok na podporu v nezamestnanosti vsak?
Dakujem 🙂
@lenkakevin máš nárok na nejakú dovolenku za rok 2014 a za rok 2015 ale nepoviem ti koľko lebo si nenapísala kedy začala a kedy skončila MD ..
áno po skončení PP bude nárok na podporu v nezamestnanosti ..
@pamag1805 ak po RD odpracuješ pár dní alebo to je jedno koľko a nepracovala si počas RD tak podpora bude rátaná z hrubých miezd po RD, a nie ako ti povedala mzdárka ..
to čo povedal mzdárka platí ak ti PP skončí v posledný den RD a nenastúpiš do zamestnania už ani na 1 deň, a pracovala si na dohodu počas RD
@zalka dakujem 🙂 este by ma zaujimalo kedy mam dat vypoved v praci? Staci hned potom ako mi skonci rodicovska dovolenka alebo skor? Oni ma mozu prepustit len s 3 mesacnou vypovednou lehotou ci aj hned na zaklade dohody?
@lenkakevin ak sa dohodnete ty snimi tak môže tvoj PP skončiť dohodou k dátumu na akom sa dohodnete ..
a nerozumiem zvyšku otázky ..
@zalka dakujem 🙂
@lenkakevin rado sa stalo
@zalka čítali ste o mne vyššie? ked chcem ukončit pp dohodou, mam si najprv aj ten den dovolenky najprv vycerpat to plati,?
@lenuskaa33 ak si nerobila počas RD, tak áno, den dva dovolenky vyčerpať skončiť PP .. a z vyšok preplatiť ..

@vpvp preto sa odporuca po rd najskor vycerpat 1 den dovo a zbytok preplatit. dosiahnes tak maximalny vym.zaklad. ak toto mat nebudes -a no, pojde sa na mzdu pred nastupom na md