Výpoveď v práci a podpora v nezamestnanosti
Baby,ktore sa vyznate v problematike nezamestnanosti, poradte... Po dvoch MD(ateda aj RD) sa nemozem vratit do povodneho zamestnania, kedze sa za ten cas vela zmenilo (pracovisko je po zlucovani 30km od mojho bydliska, nemam ziadne spoje, aj to malo, co kedysi slo za tu dob zrusili...atd,atd, je toho viac, jednoducho, hoci sa toho desim ( tu sa mi pracu najst nedari), z objektivnych pricin, ktore neviem vyriesit musim zrejme podat vypoved.ako je to potom z podporou v nezamestnanosti? mam na nu narok, ked podavam vypved ja, nie zamestnavatel?
@merika77 z príjmu spred nástupom na MD .. ale robila si v madarsku mohli by povedať, aby si žiadala o podporu tam .. preto som ti napísala aby si si niekoho našla a zamestnala sa .. a ak budeš mať plat 53e v hrubom za 1 den .. stačí 1 den odrobiť ... tak podpora bude maximálna 800e
@zalka Ahoj, mohla by som ťa ešte pootravovať? 😉 Len také info. Už sme si v tejto teme písali a poradila si mi na max podporu. No spravila som ako si mi radila, vyčerpala 2 dni dovolenky ostatok mi preplatili. už som sa bola zaevidovať na ÚP, v pondelok si idem po rozhodnutie. Potom s tým rozhodnutím mám ísť na sociálku žiadať o podporu ale tu je ten háčik, dneska som bola u zamestnávateľa a pýtala som sa že či už za mňa zaplatili odvody, aby som nemala problémy na sociálke a zamestnávateľ mi povedal, že však on to môže zaplatiť do konca mesiaca. nejak mi to nesedí, odvody by sa mali platiť do 8 dna v mesiaci pokiaľ ja viem. potom nechápem z čoho mi budú vyratávať tú podporu keď na sociálke nebudú vedieť koľko som za tie dva dni zarobila. Nechcem kvôli tomu niečo riskovať.
Veľmi pekne ďakujem za radu a odpoveď.
@bohuslava0407 teba nemusí zaujímať, či on odvody odviedol
@evita68 No to som čítala, ale podľa čoho oni zistia, že som mala 2 dni dovolenky a ostatnú preplatenú? A ako mi budú rátať tu max. podporu?
Ďakujem
@evita68 A či im to na sociálke kvôli tomu nebude trvať dlho aby mi poslali vyrozumenie o výške podpory? Toho sa bojím, že aj keď mi ju uznajú tak až keď budú vedieť koľko zaplatil za mňa odvody, aby som korunky nedostala až v júni.
@bohuslava0407 už som ti písala, či zamestnávateľ zaplatil odvody nemá nič spoločné s tvojou podporou.. budú to vedieť, neboj
@evita68 Tak ti veľmi pekne Ďakujem za tvoju rýchlu a hlavne v tejto pokročilej nočnej hodine upokojujúcu odpoveď. No dúfam, že na tej sociálke im to nebude nejak moc trvať. Aj keď viem, že si radi dávajú na čas, budem pokojná keď už budem mať v rukách rozhodnutie od nich.
Ešte raz veľká vďaka. 😀 😀 😀
@bohuslava0407 no zamestnávateľ sa nemýli, má čas dovtedy ako má nahlásené výplatné termíny v SP. Takže ak ti skončil PP v marci , on má čas do konca apríla platiť ... a SP bude vedieť, lebo zamestnávateľ posiela výkazy každý mesiac tj. prehľad kto koľko zarobil a z čoho sú odvádzané odvody. A aj keby to nikdy nezaplatil, teba to ako spomínala @evita68 zaujímať nemusí. 🙂
@zalka Veľmi pekne ďakujem 🙂 😉 🙂
@bohuslava0407 rado sa stalo
ahojte,ako sa tu píše chcem si aj ja dať po RD dovolenku ale neviem či si mám dať ja výpoved dohodou alebo zamestnávateľ,a ešte kolko za mňa zaplatí odvody za ten jeden deň ked mi dá vymeriavaci základ 54eur,moc ďakujem
@zalka
Ahoj, chcem ta poprosit o jedno riesenie.
Znama je stale zamestnaná, RD jej konci 13.6.2014. Do prace spat nechce nastupit, tak uvazuje o podpore.
A tu je ten problem: od 3/2012 - 12/2012 pracovala na dohodu a zaplatili je priblizne 2200e za celu dohodu.
Keby po RD odrobila alebo mala dovolenku a potom sla na podporu, tak sa to z toho dna po RD nebude ratat, ze? ta dohoda jej to vsetko znizi.,
da sa to nejako vyriesit? ma este dovolenku na preplatenie, pravdepodobne aj odstupne jej daju.
To sa potom rata 10mesiacov z dohody + den po rodicovskej dovolenke?
Poprosim ta o pomoc. Dakujem
@liliana363 ak pracovala na dohodu v roku 2012 tak jej to nijak neovplyvní podporu .. v roku 2012 sa z dohody neplatili žiadne odvody do SP ... začali sa platiť od 1.1.13
@zalka , ahoj, dakujem za odpoved. takze malo by to byt v poriadku. Este sa chcem opytat, ked RD skonci 13.6. co je piatok, tak ako dalej? az v pondelok ukoncenie PP?
Dakujem
@liliana363 tak na max. podporu potrebuje čerpať 2 dni dovolenky, pondelok utorok , a utorok skončiť PP .. a dať si preplatiť zvyšnú dovolenku
@zalka, ahoj, prosim vas, ak chcem mat max. podporu po skonceni RD- mam stale zamestnavatela, ale ten mi oznamil ukoncenie PP z nadbytocnosti, dostanem 3+ 3 odstupne platy a mam este 23dni dovolenky, ktore chce aby som vycerpala, mozem po vycerpani tejto dovolenky dosiahnut aj tak max. podporu cca 800E?
A este jedna otazka, po ukonceni PP k 31.5. sa chcem ist prihlasit na UP. Ale crta sa mi praca na dohodu 4-6hod denne, odhadujem mesacny plat cca 300E od 1.6. do septembra. Na UP by som sa potom prihlasila az v septembri. Pokazila by mi ta dohoda vysku podpory nejako vyrazne? Alebo sa mam na tu dohodu vykaslat a radsej ist hned v juni na UP a byt doma. Ako by si to ty poriesila. Dik,
Ada
@ada76 hm... bolo by reálne mať max. podporu aj keby si vyčerpala celú dovolenku a tvoj PP skončil 31.5.14
a dostala by si také odstupné ... ako píšeš a tiež by si čerpala dovolenku len v jednom mesiaci ...
no a ak tak na tvojom mieste by som sa šla zaevidovať 1.6. na UP .. a dohodu by som uzavrela tak okolo 5.6. .. ak by ťa aj vyradili z UP .. tak výška podpory po vrátení sa na UP by už bola daná z toho posledného platu ...
lebo ak by si sa hned zamestnala na dohodu tak by sa ti podpora rátala z priemeru platov a veru nechcela by si mať 150e podporu že ...
a v septembri ak by si sa vrátila na UP , tak ti dajú podporu takú istú vysokú ako prvé dni v júni ... preto je lepšie sa po PP zaevidovať na UP a až tak sa zamestnať na dohodu
@zalka a este pls. po akom obdobi sa mozem opat vratit na UP? Alebo je to dane tym, ked mam narok na 1/2 rocnu podporu, tak pokial nebudem mat vycerpanu 6 mesiacov podporu, tak sa mozem v podstate stale prihlasovat a odhlasovat z UP? Alebo si mozem narokovat na podporu vo vyske ako v juni napr aj v dec.2014? Alebo jan 2015? Dik

@zalka to viem,že by som mala mať,za posledné 3 roky 2 roky poistená v nezamestnanosti .to by som aj splnala lebo do 31.3.2014 som bola zamestnaná a materská mi končí 20.3.2015.takže tesne.Len neviem z čoho počítajú,ked za tri roky nemám príjem,len to odstupné a dovolenku.