Výpoveď v práci a podpora v nezamestnanosti
Baby,ktore sa vyznate v problematike nezamestnanosti, poradte... Po dvoch MD(ateda aj RD) sa nemozem vratit do povodneho zamestnania, kedze sa za ten cas vela zmenilo (pracovisko je po zlucovani 30km od mojho bydliska, nemam ziadne spoje, aj to malo, co kedysi slo za tu dob zrusili...atd,atd, je toho viac, jednoducho, hoci sa toho desim ( tu sa mi pracu najst nedari), z objektivnych pricin, ktore neviem vyriesit musim zrejme podat vypoved.ako je to potom z podporou v nezamestnanosti? mam na nu narok, ked podavam vypved ja, nie zamestnavatel?
@zalka ahoj necitam vsetky prispevky, ale s par poslednych mam pocit ze by si mi mozno vedela poradit. Chcem sa spytat, od roku 2009 som zamestnana v jednej firme, v roku 2010 som otehotnela a od novembra 2010 som bola PN do maja kedy mi zacala materska....teraz 27.6.2014 mi konci rodicovska dovolenka a chcem sa spytat ci ak by som si podala JA vypoved ci mam narok na nejaku podporu vobec alebo nemam narok na nic ? Dakujem za radu .
@lubka8386 dohodnúť sa zo zamestnávateľom na skončení RD 26.6.
čerpanie dovolenky 27.6.
skončenie PP 27.6.
a potom 30.6. pondelok ísť sa evidovať na UP ... lacnejšia možnosť, nižšie odvody zamestnávateľa aj teba do SP
alebo
dohodnúť sa zo zamestnávateľom na skončení RD 26.6.
čerpať dovolenku 27.6. a 30.6.
skončiť PP 30.6.
a 1.7. evidovať na UP .... drahšia možnosť, vyššie odvody zamestnávateľa ... aj teba do SP
@lubka8386 no PP končí po poslednej šichte a tvoja posledná šichta bude dovolenka.
A áno všetko sa dá, ty vieš aj dnes ukončiť RD a ísť na dovolenku a skončiť PP ... nemusíš čakať do konca RD .
Je to na tvojej dohode zo zamestnávateľom.
A dohoda, podla §60 skončenie PP dohodou ... nič iné netreba.
@zalka nie , hladam moznosti co a ako .... skutocne som nikdy doteraz nic ohladom UP nerisila, nikdy som tam nebola evidovana, nevyznam sa v zakonoch preto som sa tu chcela informovat..... s tou neplatenou ani neviem co ma to napadlo, myslela som ze nejaku brigadu, ale padla mi veskera moznost dat niekam deti v lete ☹
@lubka8386 tak potom ... ísť na UP ... ak sa chceš vrátiť do zamestnania späť a zamestnávateľ bude súhlasiť tak môžeš vyčerpať podporu a vrátiť sa tam do zamestnania ....
alebo ísť pracovať, alebo čerpať cez leto dovolenku ... zase treba si uvedomiť že podpora je 6 mesiacov a potom čo ...
chcem sa spytat neviete do kedy mi pride rozhodnutie zo socialnej ak som ziadala o podporu v nezamestnanosti?dakujem
ja som žiadala 21.05. a rozhodnutie ešte neprišlo..
mne povedali,že maju nato 60dní
prosim poradte.8.juna 2014 mala dcerka tri roky.zamestnavatel nema pre mna miesto dava mi vypoved.a ja teraz neviem ku ktoremu dnu by to malo byt ci k 8.junu alebo k 9.junu?idem sa totiz hlasit na urad prace, a chcem aby mi to sedelo.Papiere mi este nedal, a do 7 kalendarnich dni sa mam hlasit na urade.co mam robit ak mi nebude chcet dat paiere? dakujem zdenka
@zdenka172 preco by ti nechcel dat papiere? a dufam, ze aj odstupne dostanes.... s tym datumom ti isto poradia na UPSVaR...tak radsej to ber od toho 8.6. aby si neprepasla tych 7 dni....
hej zrusila sa prevacka a najprv ma chcel vysankovat par 60 dohodou co som mu nepodpisala pretoze mam narok podla par.63 aj na odstupne.len teraz neviem preco to tak natahuje a neviem ten datum, aby ma zasa neosalil
tak volala som na upsvar a moj zamestnavatel ma uz odhlasil uz mi dal vypoved na socialnej poistovni iba mna zabudol dat papiere.takze pani velmi mila na urade mi povedala ze do piatku to je do 13.juna musim prist na upsvar.
@zalka ahoj! citala som tvoje prispevky, neviem ci som to uplne spravne pochopila. dcerka sa narodila 30.7., takze ukoncenie RD vychadza na prelom mesiacov. ak som to spravne pochopila, prelom mesiacov robi nejaky rozdiel. neviem ale presne v com, tak preto sa pytam...
chapem to spravne, ze budem musiet ukoncit RD den vopred k 29.7. potom 30.7. cerpat dovolenku, sucasne k 30.7. ukoncit PP a 31.7. sa prihlasit na UP? dakujem ti velmi pekne na odpoved a ochotu 😉
@zalka citam tvoje prispevky a vidim ze sa vyznas tak ta chcem aj ja poprosit o radu.takze maly ma 3 roky 20..7..co je nedela.ja som chcela na jeden den nastupit na cerpanie dovolenky a potom vypoved s preplatenou dovolenkou a odstupnym.chcem to vsetko do jula aby som mala co najvacsi vymeriavaci zaklad a najvysiu podporu.ale neviem ktory den teraz nastupit-pred vikendom ci po vikende.dakujem

@janicka nie, len sa posunie.