Výpoveď v práci a podpora v nezamestnanosti
Baby,ktore sa vyznate v problematike nezamestnanosti, poradte... Po dvoch MD(ateda aj RD) sa nemozem vratit do povodneho zamestnania, kedze sa za ten cas vela zmenilo (pracovisko je po zlucovani 30km od mojho bydliska, nemam ziadne spoje, aj to malo, co kedysi slo za tu dob zrusili...atd,atd, je toho viac, jednoducho, hoci sa toho desim ( tu sa mi pracu najst nedari), z objektivnych pricin, ktore neviem vyriesit musim zrejme podat vypoved.ako je to potom z podporou v nezamestnanosti? mam na nu narok, ked podavam vypved ja, nie zamestnavatel?
mamicky som momentalne nezamestnana dnes som sa bola evidovat na urade a keby som otehotnela pocas podpory budem nieco dostavat napriklad rodicak ci ako to funguje???
chcem sa spýtať, tiež budem po skončení RD nezamestnaná, dieťa mi chodí teraz od septembra do škôlky na celý deň, ak budem evidovaná na úrade práce môže tam byť stále celý deň ?
no nemam narok na matersku momentalne .........
...ok dakujem za radu
Pekný den,chcem sa u vas poradit,alebo či nahoduv neviete,mam narok na podporu ak dam vypoved sama?mam odrobené po rodičovskom 3 roky..dakujem a dalšia otazka ked som mala pracovný uraz ,mala som dostat odškodné za uraz ?nie?a povedalii mi že mi nepatrí..dakujem
@marianna690 ahoj mala by si mat narok na podporu si myslim.....ohladne urazu neviem ale podporu dostanes ...aj ja som dala vypoved a mam odrobene 6rokov mam narok na podporu.....
@nikita002 dakujem pekne za odpoved
prosim vas, a ku ktoremu dnu v mesiaci sa vyplaca podpora? ja cakam tento mesiac 1.podporu, ale rozhodnutie mi zatial neprislo ziadne a bola som sa zahlasit este 19.8.
nooo najskor musite mat rozhodnutie ja som zaevidovana od 23.9 2015 a az teraz 14.10 idem na urad prace pre papier a astym na socialnu a az v novembri by som mala dostat peniaze aj zameskane od toho 23.9.2015....teraz este v oktobri by som mala dostat rodicovsky
@nikita002 ja uz toto mam za sebou, no len cakam na to rozhodnutie, len mi vravel, ze peniaze dostanem v oktobri, len teda som chcela vediet, ze ku ktoremu dnu v mesiaci sa posielaju peniaze...
Ahojte. Este by som mala taku otazku, ak dam v praci vypoved (dohodou) a vlastnim s.r.o. mam narok na podporu? Dakujem
@vcielkamaja no ja este nemam ani oznamenie s uradu prace a idem pre to az 14.10 takze ja dostanem az v novembri vsetko doplatene ....
@zalka Poprosila by som Vás o radu, resp. informáciu. V decembri 2009 som nastúpila materskú dovolenku, potom na rodičovskú dovolenku. Potom som otehotnela 2x a nástup na druhú materskú mi vychádzal o 10 dní neskor ako mi skončila prvá rodičovská. Tak som to vykryla dovolenkou zo zamestnania a potom som nastúpila na druhú materskú dovolenku. Teraz mi o pár mesiacov bude končiť druhá rodičovská dovolenka. Môj pracovný pomer stále trvá, ale nepredpokladám, že v práci po 6 rokoch so mnou počítajú. Zmenilo sa celé vedenie a aj na mojom pracovnom mieste je stále tá istá pani. Moja otázka ale znie či budem mať nárok na podporu v nezamestnanosti ak so mnou pracovný pomer ukončia. Ďakujem.
ahojte, chcem sa poradit ak mi dal zamestanvatel dohodu o okamžitom ukončení pracovneho pomeru za porušenie pracovnej discipliny tak mám narok na odstupne,alebo je tam nejaka mesacna alebo dvojmesacna vypovedna lehota?dik
@marianna690 No ak ti dal okamžitú výpoveď s paragrafom - t.j. porušenie prac.disciplíny , tak máš výpoveď bez nároku na všetko k dátumu uvedenému na výpovedi.
@matkap áno nárok na podporu budeš mať.
@marianna690 nemáš nárok na odstupné
dakujem

@evatm áno výjde max. VZ ...samozrejme že musia ... ak by nepreplatili, môžeš dať na nich trestné oznámenie o nevyplatenie mzdy a to je trestným činom ... a ty za to nemôžeš že si ochorela ... 😝 a áno oni ti musia podpísať že súhlasia so skončením PP dohodou k 23.10