icon

Výpoveď v práci a podpora v nezamestnanosti

cloviecka
1. jún 2013

Baby,ktore sa vyznate v problematike nezamestnanosti, poradte... Po dvoch MD(ateda aj RD) sa nemozem vratit do povodneho zamestnania, kedze sa za ten cas vela zmenilo (pracovisko je po zlucovani 30km od mojho bydliska, nemam ziadne spoje, aj to malo, co kedysi slo za tu dob zrusili...atd,atd, je toho viac, jednoducho, hoci sa toho desim ( tu sa mi pracu najst nedari), z objektivnych pricin, ktore neviem vyriesit musim zrejme podat vypoved.ako je to potom z podporou v nezamestnanosti? mam na nu narok, ked podavam vypved ja, nie zamestnavatel?

zalka
23. sep 2015

@evatm áno výjde max. VZ ...samozrejme že musia ... ak by nepreplatili, môžeš dať na nich trestné oznámenie o nevyplatenie mzdy a to je trestným činom ... a ty za to nemôžeš že si ochorela ... 😝 a áno oni ti musia podpísať že súhlasia so skončením PP dohodou k 23.10

evatm
23. sep 2015

@zalka este raz vam dakujem za pomoc, velmi si to vazim, vdaka Bohu za net, ja ako obyc.clovek sa nemam sancu dostat k takymto informaciam.

nikita002
23. sep 2015

mamicky som momentalne nezamestnana dnes som sa bola evidovat na urade a keby som otehotnela pocas podpory budem nieco dostavat napriklad rodicak ci ako to funguje???

domi1220
26. sep 2015

chcem sa spýtať, tiež budem po skončení RD nezamestnaná, dieťa mi chodí teraz od septembra do škôlky na celý deň, ak budem evidovaná na úrade práce môže tam byť stále celý deň ?

majusqa77
26. sep 2015

@nikita002 da sa povedat, ze na rodicak mas narok vzdy

luba28
26. sep 2015
domi1220
26. sep 2015

@luba28 ďakujem za odpoveď

evittam
26. sep 2015

@nikita002 No počas podpory budeš dostávať len podporu, počas tehotenstva sa RP nevypláca. Na RP máš nárok až od narodenia dieťaťa, pokiaľ teda nemáš nárok na materskú.
@majusqa77

nikita002
26. sep 2015

no nemam narok na matersku momentalne .........

nikita002
26. sep 2015

@majusqa77 takze mala by som ho dostat ako otehotniem????aj aj podporu???

majusqa77
26. sep 2015

@nikita002 na rodicak vznika narok narodenim dietata

luba28
26. sep 2015

@nikita002 ak otehotnies tak dostanes podporu normalne,..teda 6 mesiacov a az ked porodis tak dostanes rodicak len,..na matersku nemas narok,kedze si nezamestnana ,...

nikita002
26. sep 2015

...ok dakujem za radu

marianna690
30. sep 2015

Pekný den,chcem sa u vas poradit,alebo či nahoduv neviete,mam narok na podporu ak dam vypoved sama?mam odrobené po rodičovskom 3 roky..dakujem a dalšia otazka ked som mala pracovný uraz ,mala som dostat odškodné za uraz ?nie?a povedalii mi že mi nepatrí..dakujem

nikita002
30. sep 2015

@marianna690 ahoj mala by si mat narok na podporu si myslim.....ohladne urazu neviem ale podporu dostanes ...aj ja som dala vypoved a mam odrobene 6rokov mam narok na podporu.....

marianna690
30. sep 2015

@nikita002 dakujem pekne za odpoved

vcielkamaja
5. okt 2015

prosim vas, a ku ktoremu dnu v mesiaci sa vyplaca podpora? ja cakam tento mesiac 1.podporu, ale rozhodnutie mi zatial neprislo ziadne a bola som sa zahlasit este 19.8.

nikita002
5. okt 2015

nooo najskor musite mat rozhodnutie ja som zaevidovana od 23.9 2015 a az teraz 14.10 idem na urad prace pre papier a astym na socialnu a az v novembri by som mala dostat peniaze aj zameskane od toho 23.9.2015....teraz este v oktobri by som mala dostat rodicovsky

vcielkamaja
5. okt 2015

@nikita002 ja uz toto mam za sebou, no len cakam na to rozhodnutie, len mi vravel, ze peniaze dostanem v oktobri, len teda som chcela vediet, ze ku ktoremu dnu v mesiaci sa posielaju peniaze...

snoffy
5. okt 2015

Ahojte. Este by som mala taku otazku, ak dam v praci vypoved (dohodou) a vlastnim s.r.o. mam narok na podporu? Dakujem

majusqa77
5. okt 2015

@snoffy nie. ako spolocnika ta ani nezaeviduju na urade prace

evittam
5. okt 2015

@snoffy Presne ako píše @majusqa77, pokiaľ si konateľ, spoločník v s.r.o. tak nárok na podporu nemáš. Na toto si treba dávať pozor.

nikita002
5. okt 2015

@vcielkamaja no ja este nemam ani oznamenie s uradu prace a idem pre to az 14.10 takze ja dostanem az v novembri vsetko doplatene ....

matkap
5. okt 2015

@zalka Poprosila by som Vás o radu, resp. informáciu. V decembri 2009 som nastúpila materskú dovolenku, potom na rodičovskú dovolenku. Potom som otehotnela 2x a nástup na druhú materskú mi vychádzal o 10 dní neskor ako mi skončila prvá rodičovská. Tak som to vykryla dovolenkou zo zamestnania a potom som nastúpila na druhú materskú dovolenku. Teraz mi o pár mesiacov bude končiť druhá rodičovská dovolenka. Môj pracovný pomer stále trvá, ale nepredpokladám, že v práci po 6 rokoch so mnou počítajú. Zmenilo sa celé vedenie a aj na mojom pracovnom mieste je stále tá istá pani. Moja otázka ale znie či budem mať nárok na podporu v nezamestnanosti ak so mnou pracovný pomer ukončia. Ďakujem.

marianna690
5. okt 2015

ahojte, chcem sa poradit ak mi dal zamestanvatel dohodu o okamžitom ukončení pracovneho pomeru za porušenie pracovnej discipliny tak mám narok na odstupne,alebo je tam nejaka mesacna alebo dvojmesacna vypovedna lehota?dik

evittam
5. okt 2015

@marianna690 No ak ti dal okamžitú výpoveď s paragrafom - t.j. porušenie prac.disciplíny , tak máš výpoveď bez nároku na všetko k dátumu uvedenému na výpovedi.

zalka
5. okt 2015

@matkap áno nárok na podporu budeš mať.
@marianna690 nemáš nárok na odstupné

snoffy
5. okt 2015

@majusqa77 a @evittam dakujem.

matkap
6. okt 2015

@zalka Ďakujem

marianna690
6. okt 2015