Výpoveď v práci a podpora v nezamestnanosti
Baby,ktore sa vyznate v problematike nezamestnanosti, poradte... Po dvoch MD(ateda aj RD) sa nemozem vratit do povodneho zamestnania, kedze sa za ten cas vela zmenilo (pracovisko je po zlucovani 30km od mojho bydliska, nemam ziadne spoje, aj to malo, co kedysi slo za tu dob zrusili...atd,atd, je toho viac, jednoducho, hoci sa toho desim ( tu sa mi pracu najst nedari), z objektivnych pricin, ktore neviem vyriesit musim zrejme podat vypoved.ako je to potom z podporou v nezamestnanosti? mam na nu narok, ked podavam vypved ja, nie zamestnavatel?
@tslobik no nič... ak ti iný lekár vypíšeš inú PN s inou diagnozou aj zajtra
@kajamatus no na n avyšenie by si nesmela mať prikaznú zmluvu ... ak z nej platia odvody v nezamestnanosti ... a ráta sa s posledných 2 rokov ku dnu evidencie...
ak pôjdeš na UP napr. 1.8.16 tak sa podpora vyráta z období od 1.8.14-31.7.16
Čaute baby, ak vás prepustili a myslíte si, že ste v práve, tak sa choďte súdiť, ja som mala poistenie ochrany práv a oni mi vysúdili finančnú kompenzáciu..ale zamestnávatelia sú svine, ak nemáte aspoň toto poistenie, tak si zisťujte veci okolo, nenechajte sa len tak zneužiť
Mna tiez prepustili.ale nvm ci som v prave.
Chcela by som vás poprosiť o radu. 15.7.sa mi konci RD so zamestnavatelom som sa dohodla na výpovedi s tym ze budem jeden den čerpať dovolenku a ostatnému dám preplatiť. Zaujíma ma ci by som nemohla ist po skončení PP na PN ci je tam ochranná lehota a z čoho sa počíta a kedy by som sa mala istnahlasit na UP a ci mi po skončení PN vyjde maximálna podpora
Ďakujem a neviete z co sa počíta výška PN a budem mat potom max vyskupodpory
Baby prosim...v marci mi konci rodicovska...ba materskeh som bola od januara 2014...ak by som pi dohode so zamestnavatelom dohodla na vypovedi a necerpala ziadnu dovolenku...z coho sa mi bude pocitat podpora? Zo zarobku pred materskou? A v akych percentach a dlzke? Dakujem.
@dadulik No, vysvetlím ti to jednoducho - napríklad máš 20 dní (tvoj priemer pre dovolenku na deň je napr. 20,- Eur) nevyčerpanej dovolenky, vyčerpeš 1 deň a ostatnú ti preplatia - čiže tvoja hrubá mzda-tvoj VZ na jeden deň bude cca 400,- Eur. Ak by si dovolenku vyčerpala a až potom by si dala výpoveď tak tvoj VZ by bol 400,- Eur ale na 20 dní - čiže tam by bol VZ pre podporu na deň cca 20,- Eur - z toho máš 50% 10,- Eur a podpora by ti vyšla 300,- Eur/310,- Eur (počet dní v mesiaci). Maxímálna podpora je 846,-Eur/874,50 Eur.

@zalka A ak som na PN len jeden mesiac, koľko musím odpracovať, aby som mohla ísť na ďalšiu PN-ku?