icon

Výpoveď v skúšobnej dobe

mimip
6. mar 2017

Ahojte baby, potrebujem radu pracujem tyzden v novej praci a som v skusobnej dobe. Dnes mi volali z jednej firmy, ze ci mam zaujem o pracu a lepsi plat a tyka sa mojho oboru, v ktorom som chcela vzdy robit. Chcem sa spytat ked podam vypoved v skusobnej dobe ci aj tu plynie vypovedna lehota 2 mesiace alebo podla zakona tri dni. dakujem

novana
6. mar 2017

google.sk

laurael
6. mar 2017

V skúšobnej dobe môžeš skončiť prakticky okamžite. Výpovedná lehota sa skúšobky netýka. Veľa šťastia v novej práci 🙂

jeennyv
6. mar 2017

@mimip v skusobnej dome bez udania dovodu obe strany mozu pomer ihned ukoncit...zajtra oznamis, ze v stredu neprides a finito..mozes napisat aj vypoved pisomne...tam vypovednu nemas..za to je skusobna doba, ze na skusku

mata2014
6. mar 2017

baby, ja mam podobny problem...mam pracovnu zmluvu na dobu urcitu do 31,8.2017 a z toho 3 mesiace mam skusobnu dobu. pracujem mesiac a naskytla sa mi lepsia praca. Mozem tiez okamzite skoncit a neplynie mi ziadna vypovedna lehota? dakujem

laurael
6. mar 2017

@mata2014 na ten istý problém, tá istá rada. Počas skúšobnej doby môžeš vypovedať zmluvu kedykoľvek. Pre dobré referencie pre budúceho zamestnávateľa však odporúčam dohodnúť sa na dátume odchodu s tým súčasným 😉

gita17
6. mar 2017

@laurael po tyzdni bude davat refrencie?? 🙂

laurael
6. mar 2017

@gita17 po mesiaci. A možno toho budúceho bude zaujímať, prečo skončila po mesiaci..

jeennyv
6. mar 2017

@mata2014 v ziadnej skusobnej dobe nie je lehota, nech mas akukolvek zmluvy, tpp, dohoda, urcito, neurcito..v akejkolvek firme..

gita17
7. mar 2017

@laurael preco by to tam pisala? 🙂

evittam
7. mar 2017

@laurael Preco by sa mala spovedat buducemu zamestnavatelovi preco skoncila niekde inde? To nikoho nezaujima a ak nahodou ano-jednoducha odpoved-je to moja a sukromna vec,do ktorej nikoho nic nie je.😉

mata2014
7. mar 2017

baby, poradte mi, v piatok som podpisala zmluvu a dnes sa mi ozvali z dalsej firmy ze mozem od pondelka nastupit...dnes som dala vypoved v skusobnej dobe a este odpracujem a este som evidovana na urade prace a nebola ani na urade prace so zmluvou bo urady su otvorene do 15 a ja robim do 16...zajtra sa idem evidovat, staci ked zanesiem staru pracovnu zmluvu a vypoved a nevyradia ma z uradu do podpisu novej zmluvy...dakujem

laurael
7. mar 2017

@evittam Nikdy si sa nestretla s tým, že budúci zamestnávateľ zavolá predchádzajúcemu a spýta sa ho na info? Nikto nemá rád jednostranne podané (subjektívne/skreslené) informácie.

vroni
7. mar 2017

@laurael, zamestnavatel, ktory sa informuje o zamestnancovi u zamestnavatela, kde dotycny pracoval mesiac, je, ako hovori klasik "momentalne zaostaly". Pyta sa u zamestnavatela, kde dotycny nejaky ten piatok odrobil a je predpoklad, ze ho poznaju a nie u kazdeho, kde sa otocil na opatku....

evittam
7. mar 2017

@laurael Tak ako uz napisala @vroni.😉