Výpoveď v skúšobnej dobe

20. mar 2023

Ahojte. Dala som výpoveď v skusobnej dobe, prisla som do firmy kde mi oznamili, ze im to mam poslať postou. Ok, poslané, prevzate ale neposlali mi naspäť podpisanu výpoveď. Prosím potrebujem na niečo tento dokument? Pokračujem dalej ako osoba starajúca sa o dieta do 6r, v zdravotnej o tom vedia. Len proste nemam tento dokument podpísaný. Ďakujem. (Btw prešli 2t)

martinellacka
20. mar 2023

Akoze nepodpisali? nerozumiem. vsak to su predsa povinni urobit, budes to rozhodne este potrebovat, treba na nich apelovat.

autor
20. mar 2023

@martinellacka nepodpísali, povedala mi personalistka aby som im to poslala postou 🤷🏻‍♀️

hugigugin
20. mar 2023

V skúšobnej lehote sa výpoveď nedáva. Spravidla 3dni pred skončením das pisomne vedieť, že končíš u nich pracovny pomer k datumu... a neprídeš do práce.

moni106
20. mar 2023

Oni ti naspat maju dat ukoncenie pracovneho pomeru.to si pytaj hlavne

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
20. mar 2023

Ďakujem za rady, ja som totizto davala vypoved (aj skoncenie pracovneho pomeru)uz par krat za zivot ale nikdy nerobili problem, vzdy mi to podpisali pred nosom 🙈 prvy raz som to takto posielala postou a neviem co od toho cakat 👍

dagmara17
20. mar 2023

No jasné, isto si pýtaj, aby ti ju poslali. Aj keby si ju teraz v blízkej dobe nepotrebovala, nevieš, čo sa môže stať, aká situácia nastane a potom dodatočne im vyvolávať, vypisovať, radšej teraz, keď je to čerstvé.

melanta
20. mar 2023

Ak si v skúšobnej dobe, tak nedávaš výpoveď. Oznamuješ ukončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe. To si treba právne uzrejmiť a tak je to potrebné aj napísať. Pretože výpoveď a ukončenie sú právne 2 rozdielne záležitosti. Ty žiadny dokument podpísaný nepotrebuješ. Stačí oznámiť poštou a oni nie sú povinní sa k tomu vyjadrovať, keďže ide o jednostranný úkon. Oni ťa odhlásia z poistenia. Už aj zápočtový list nie je potrebný, pretože úrad práce to nepotrebuje do SP dokladovať, pretože SP to má od zamestnávateľa. Toto platí už nejaký čas, len ľudia to nevedia. Ak ideš pokračovať ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov, iba choď do ZP, oznám, že od tohto dátumu si nezamestnaná a nahlasuješ sa ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov.

gejb
20. mar 2023

@zuzana9415 nepotrebuje, nejde o výpoveď, len im oznámila ukončenie a to nemusí byť podpísané.

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
melanta
20. mar 2023

@zuzana9415 nepotrebuje zápočtový list už, doba pokročila, SP to nepotrebuje, pretože má všetko od zamestnávateľa elektonicky. A úrad práce to nepotrebuje, pretože to má SP elektronicky a sú prepojení. A autorka dáva zamestnávateľovi oznámenie o ukončení pracovného pomeru v skúšobnej dobe, nejde o výpoveď, zamestnávateľ jej nie je povinný na túto žiadosť nič vystaviť, len ju odhlásiť z poistenia v ZP a SP.

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elenka.k
20. mar 2023

bola si tam osobne a odbili ťa, že to máš poslať poštou??? To fakt a teraz nemáš z ich strany nič, možno ti to pošlú s potvrdením o zamestnaní / zápočtový list / ten sa dáva až na druhý mesiac , ak je ukončený. Tak si zistí na socialke, či ťa odhlásili

@melanta zápočtový list sa správne má dať zamestnancovi bývalému, k dôchodku...

autor
20. mar 2023

@melanta ďakujem, super informácia toto som nevedela 👍

autor
20. mar 2023

@elenka.k ano, povedali ze mi to nepodpisu teraz,nech to poslem postou, zeeevraj sa to tak robi 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️. Poslala som doporucene, takze prevzate to je. Len teda nevyjadrili sa k tomu kedze mi nič neposlali ale odhlasili ma zo zdravotnej kedze to vidim v aplikacii.

elenka.k
21. mar 2023

tak snáď ťa vyhlásili aj zo sociálnej poisťovni, dátumy si niekde zapíš, pre budúnosť

ernuska296
24. okt 2023

Dobrý deň prajem,chcela by som sa spýtať nastúpila som 1.9.2023 no novej práci ale chcem ukoncit pp teraz k 31.10.nacitala som si že 3 dní pred plánovaným ukončením je nutné podať oznámenie o ukončení PP v skúšobnej dobe,rátaju sa pracovné dni?ako postupovať ak vedúci nepodpíše ukončenie PP? A moja otázka znie po ukončení PP som v 7 dnovej ochrannej dobe, môžem ísť na PN(mám reálne dôvod ísť ) a treba potom doručiť PN na sociálnu poisťovňu? A z čoho sa bude počítať PN predtým som robila 5r v kuse.dakujem krásne moc za odpoved

lindus_esterka
24. okt 2023

@ernuska296 skoncit PP v skusobnej dobe nemusite dopredu - kludne po sichte nadriadenému odovzdat papier ze koncite k dnesnemu dnu a nechat si ho potvrdit (mozete zvazit akurat moralne hladisko, ze nechate zamestnavatela v stichu zo dna na den, bez upozornenia). Skoncenie PP je jednostranne, oznamujete ho, nepytate si dovolenie. Ak ho nepodpise vedúci tak smer personálne, nech vam to potvrdia oni. Na pn ist mozete, pnka je elektronická takze chodit nemusite nikam, jedine ze by doktorovi kvoli niečomu nefungoval system, vtedy vam vystavi papierovi pn ktoru doručite socialke

petulda333
24. okt 2023

Tiez som tak koncila v skusobnej. Poslala postou,oni ki papiere poslali asi o 3tyzdne