icon

Výpoveď v skúšobnej dobe

thelovelybones
24. okt 2022

Ahojte má niekto tlačivo? Niečo jednoduché? Ešte sa chcem spýtať keď mám 4 dni dovolenky musím to tak uviesť alebo sa mi to prenesie automaticky keď budem robiť pod inou firmou?

kaia
24. okt 2022

@thelovelybones, pokial dovolenku u zamestnavatela nevycerpas, preplaca sa v poslednej mzde. Nie je prenosna. U noveho zsmestnavatela Ti vznikne po odpracovanych patricnych dnoch novy narok

thelovelybones
autor
26. okt 2022

@kaia a keď som robila tri mesiace koľko mi to vyjde dní dovolenky? Na druhej páske som mala nárok 2 dní čiže budem mať 4 dni ? Prečo nie 6 ?

kaia
26. okt 2022

@thelovelybones, zavisi kolko mas rokov. Rocny narok na dovolenku ak mas do 33 rokov je 20 dni, ak mas nad 33 rokov, tak 25 dni.
Ak si robila cele 3 mesiace bez PN,…, a mas do 33 rokov, tak Ti vychadza 5 :dni dovolenky.
Ak mas nad 33 rokov, tak 6 dni.

thelovelybones
autor
27. okt 2022

@kaia nad mám. Môžem napísať pre istotu aj papier s dodatkom že koncim pracovný pomer v skúšobnej dobe jedna veta môj podpis? V tej firme má dotyčna osoba čo má na starosti personálne veci ma školenie a akurát pracujem keď ona môže a ja nemôžem. Nemá mi to údajne kto potvrdiť len ona. Čo v takom prípade?

vroni
27. okt 2022

@thelovelybones, nárok na dovolenku vzniká až po 60 odpracovaných (nie kalendárnych) dňoch. A je podmienený suhlasom zamestnávateľa. Takže si treba prerátať, či ti vôbec nárok vznikol.