icon

Výpovedná lehota v školstve

2. júl 2023

Som učiteľka už niekoľko rokov,zostala som veľmi vyhorena, preto posledný rok sa snažím zmeniť prácu, posielam žiadosti chodím na pohovory. Nikde ma neprijali až teraz. Veľmi túto novú prácu chcem avšak bojím sa, že riaditeľka ma nebude chcieť prepustiť, lebo nedodržim 2 mesačnú výpovednú dobu a má málo času zohnať za mňa náhradu nakoľko učiteľov je málo. Nie som zákerný typ človeka ktorý zámerne ubližuje druhým,naopak vždy sa snažím každému vyhovieť a pomôcť. Tiež nemôžem za to že až teraz sa mi naskytla nová príležitosť, ktorej sa nechcem vzdať. Oznámiť jej to môžem až vo štvrtok lebo je odcestovana a do telefónu jej to nechcem oznámiť, príde mi to nekorektné.Neviete prosím na čo mám nárok? Do nového zamestnania mám nastúpiť 15.8. Ak mi to nedovolí a prídem o možnosť mojej novej práce, tak ma porazí, chodím do roboty už s nechuťou až frustráciu pociťujem. Verím a akosi cítim, že tá nová práca má byť pre mňa nový začiatok, nový život,bude má baviť tam chodiť atď. Mám nejaké právo proste odísť? Alebo ak sa nedohodneme tak mám proste smolu? Ďakujem za akúkoľvek radu

Strana
z2
sunny3
2. júl 2023

.

sasa2
3. júl 2023

@karinka223 trošku kruté, nemyslíš . Možno je to človek ktorý dáva výpoveď prvý x a chce radu . To či je alebo nie je schopná vyhľadať si info.ty nemáš právo súdiť .Keby sme všetci všetko hľadali na internete, asi by bol svet príliš jednoduchý, a plný neempatckých ľudí ako ty.

karinka223
Odpoveď bola odstránená
janka608
3. júl 2023

@karinka223 toto uz trochu prehanas. Preco by mala ist robit do lidla? Lebo si to povedala ty? By ma zaujimalo aka dokonala perfektna zena sa skryva za tvojim nickom.

karinka223
Odpoveď bola odstránená
janka608
3. júl 2023

@karinka223 fuha, je mi ta luto, zakomplexovana zena, ktora musi zhodit vo fore inu zenu. Gratulujem. Dufam ze si spokojna

karinka223
Odpoveď bola odstránená
autor
4. júl 2023

@karinka223 Toto čo píšete je maximálne prehnané. Narovinu som napísala, že som učiteľka nie právnička. Je to neobvyklá situácia, preto som poprosila o radu, s tým že mi niekto možno poradí aj z vlastnej alebo podobnej skúsenosti. Viete dobre, že internet je preplnený stránkami a v každom článku sa niečim líši. Vy ste presne ten typ človeka, ktorý si myslí, že učiteľ musí vedieť všetko na 100%. Vo svojom odbore som vzdelaná, deti vyučujem kvalitne,ale nejdem sa tu hrať na to, že poznám všetky zákony. Predstavte si, že neviem všetko a nehanbím sa to priznať. Aj deti učíme, že chyby sú normálne, ľudské a že sa dajú napraviť. Pre vašu informáciu ja som odučila niekoľko desiatok rokov a s deťmi som veľmi dobre vychádzala problémy nastali inde. A ďalej chcela by som vedieť vaše povolanie a či vy sa vyznáte v každom smere. Toto by ma veľmi zaujímalo. Ide z vás nenávisť. Tak sa nad sebou a svojou "dokonalosťou" zamyslite.

autor
4. júl 2023

@sasa2 ďakujem pekne, presne tak.

autor
4. júl 2023

@janka608 ďakujem veľmi pekne. Som rada že sa tu našli aj milí ľudia, ktorí poradili a pomohli ďakujem všetkým.

kris_tin257
4. júl 2023

Ja by som proste oznámila že 15.8 nastupujem do novej práce a bodka... Prakticky ti nemôže nič urobiť keď už neprídeš, dajú ti tam prekážku na strane zamestnanca alebo ťa jednoducho odhlásia a vybavené... Žiaľ zamestnávatelia moc páky voči zamestnancom nemajú

karinka223
Odpoveď bola odstránená
karinka223
Odpoveď bola odstránená
sasa2
5. júl 2023

@karinka223 🤦 to že niekto dokáže skopírovať odstavce zo zákonov, prípadne hodí aj nejaký ten link je múdrosť nás múdrosti, ktoré ich v škole naučili. Prosím ťa a kde si bola cez prestávky ? Máš nejakých priateľov? Alebo ti len nejaká učiteľka ublížila a nevieš sa cez to preniesť? Možno si múdra a dokážeš kopírovať , ale pochybujem o tvojom cítení.

karinka223
Odpoveď bola odstránená
sasa2
5. júl 2023

@karinka223 Ako si povedala. ,, Rešpektujem tvoj názor ,ale nesúhlasím s ním 😉

Strana
z2