Výška podpory v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Zdravím všetkých a prosím o radu.Neviete mi niekto poradiť ako si zistím výšku podpory.Na internete som našla že sa to vypočíta z hrubej mzdy 2 roky pred materskou.Mne to vyšlo okolo 450 eur,lebo som hrubu mzdu mala cca 900 eur. Lenže sestra mala 800 eur podporu za február,tak neviem. Tiež bola na rodičovskej. Ďakujem Ľubica
🙂 uz vidim ako by súhlasili . Ani keby som mu tych 60€ dala ja, by nesúhlasili 🙂 . A ak by som sa na 1 den zamestnala u iného zamestnávateľa a dal by mi tych 60€ na den, počítalo by sa mi to? Ak by som teda chcela maximálnu podporu.
@jeina13 nechápem tých zamestnávateľov :(
Mne nerobili v práci problém,za dva dni plat 120eur a bola max.podpora.
Ešte to vyskúšaj,normálne choď za sefom,povedz mu,čo je vo veci a snad sa dohodnete. Odvody zo 60eur sú smiešne,veď ho to dokopy nič nebude stáť.
Nedaj sa odbiť,máš veľkú šancu získať krásnu podporu na šesť mesiacov,tolko ani hocikde nezarobis
Skúsiť môžem ale určite mi to nedá ani keby som sa na vlasy postavila 🙂 je to veľká firma a šetria kde sa da. Takže asi mi nič nezostane len byt na minimálnej podpore. Keďže škôlka príde do úvahy až v septembri. A teda ak sa dohodneme na výpovedi k 3.4. Bez odrobenia ani jedného dna aj tak mi vznikne podpora, že?
Už ma napadá iba jedna možnosť. Ak by som sa toho 3.4. zamestnala u známeho a zaplatil by za ten jeden den odvody zo sumy 60e a následne sa dohodli na výpovedi vznikla by väčša suma na podporu, ci je to zbytočne?
Zdravím, všetko som si prečítala. Nechcela som obťažovať stále tými istými otázkami ale par ich mám. Som po operácii, mám nárok na 4tyzdne PN ale 13.4 mi konci rodičak. Keďže je to v nedeľu mala by som nastúpiť do práce až 14.4 v pondelok. Teraz ale neviem ci mam ísť na PN a potom dat výpoveď alebo 14.4 - 15-4 vyčerpať dovolenku a potom dat výpoveď. Problém je ajv tom ze zrejme mi odmietnu preplatiť dovolenku a budú trvať na dvoj mesačnej výpovednej lehote. Absolútne neviem co by v tomto prípade bolo pre mňa najlepšie. Ďakujem za odpovede.
Prosím o pomoc, keď sa po rodičovskej dovolenke zamestnam u známeho na 1 až 3 dni je jedno akú zmluvu mi dá? Môže to byť aj dohoda? Ďakujem za odpoveď
Dobrý deň, u nás má syn 4.aprila 3 roky, ale Dovolenku už nemám žiadnu..PP ešte trvá, čiže sa mi to vyráta ako polovica z hrubého príjmu tiež
dovolenka mi ostávala 20 dní
@zalka Zalka dohody sa nezaratavaju do podpory?Ja som mala pocas materskej posledny pol rok 2 dohody, zamestnana som bola aj na TPP so mzdou 800 eur a podpora mi vysla 120 eur 🙈 ma skoro trafil slak
Bola som v tom,ze mi dohody nebudu do priemeru zaratavat :(
@margotka23 Ak to boli dohody na pravidelný príjem tak sa započítavaju,nakolko sa z nich odvadzaju odvody na PvN

@jeina13 Ano budes mat nárok