icon

Výška podpory v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke

nitra2002
16. mar 2018

Zdravím všetkých a prosím o radu.Neviete mi niekto poradiť ako si zistím výšku podpory.Na internete som našla že sa to vypočíta z hrubej mzdy 2 roky pred materskou.Mne to vyšlo okolo 450 eur,lebo som hrubu mzdu mala cca 900 eur. Lenže sestra mala 800 eur podporu za február,tak neviem. Tiež bola na rodičovskej. Ďakujem Ľubica

evittam
1. apr 2019

@jeina13 Ano budes mat nárok

jeina13
1. apr 2019

@evittam a da sa mat aj max. Podporu? Ked nemam uz ziadnu dovolenku v praci?

evittam
1. apr 2019

@jeina13 Ked budeš mat denny VZ 60Eur tak ano

jeina13
1. apr 2019

@evittam zarábala som minimálnu mzdu. Takže taký vymeriavací základ nemám. Myslim tym keby som nastúpila na jeden do práce a potom išla na pnku či by mi to neurobilo väčšiu podporu?

jana005
1. apr 2019

@jeina13 ahoj,ak nemáš dovolenku, tak skús navrhnúť zamestnávateľovi,že odrobis jeden deň a on ti akože zaplati 60 eur. Proste aby z tej sumy išli odvody. A výjde ti max.podpora

jeina13
1. apr 2019

🙂 uz vidim ako by súhlasili . Ani keby som mu tych 60€ dala ja, by nesúhlasili 🙂 . A ak by som sa na 1 den zamestnala u iného zamestnávateľa a dal by mi tych 60€ na den, počítalo by sa mi to? Ak by som teda chcela maximálnu podporu.

jana005
1. apr 2019

@jeina13 nechápem tých zamestnávateľov :(
Mne nerobili v práci problém,za dva dni plat 120eur a bola max.podpora.
Ešte to vyskúšaj,normálne choď za sefom,povedz mu,čo je vo veci a snad sa dohodnete. Odvody zo 60eur sú smiešne,veď ho to dokopy nič nebude stáť.
Nedaj sa odbiť,máš veľkú šancu získať krásnu podporu na šesť mesiacov,tolko ani hocikde nezarobis

jeina13
1. apr 2019

Skúsiť môžem ale určite mi to nedá ani keby som sa na vlasy postavila 🙂 je to veľká firma a šetria kde sa da. Takže asi mi nič nezostane len byt na minimálnej podpore. Keďže škôlka príde do úvahy až v septembri. A teda ak sa dohodneme na výpovedi k 3.4. Bez odrobenia ani jedného dna aj tak mi vznikne podpora, že?

evittam
1. apr 2019

@jeina13 PN nema nič spoločné s podporou. Je to nezdanitelny príjem z ktorého sa neodvadzaju odvody do SP na PvN. Cize ti k nicomu nepomoze.
Jedine ako píše

@jana005

jeina13
1. apr 2019

Už ma napadá iba jedna možnosť. Ak by som sa toho 3.4. zamestnala u známeho a zaplatil by za ten jeden den odvody zo sumy 60e a následne sa dohodli na výpovedi vznikla by väčša suma na podporu, ci je to zbytočne?

zalka
1. apr 2019

@jeina13 áno môže to tak byť ... na max. podporu treba plat na kalendárny den cca 63e

molupe
6. apr 2019

Zdravím, všetko som si prečítala. Nechcela som obťažovať stále tými istými otázkami ale par ich mám. Som po operácii, mám nárok na 4tyzdne PN ale 13.4 mi konci rodičak. Keďže je to v nedeľu mala by som nastúpiť do práce až 14.4 v pondelok. Teraz ale neviem ci mam ísť na PN a potom dat výpoveď alebo 14.4 - 15-4 vyčerpať dovolenku a potom dat výpoveď. Problém je ajv tom ze zrejme mi odmietnu preplatiť dovolenku a budú trvať na dvoj mesačnej výpovednej lehote. Absolútne neviem co by v tomto prípade bolo pre mňa najlepšie. Ďakujem za odpovede.

alenabou
9. apr 2019

Prosím o pomoc, keď sa po rodičovskej dovolenke zamestnam u známeho na 1 až 3 dni je jedno akú zmluvu mi dá? Môže to byť aj dohoda? Ďakujem za odpoveď

evittam
10. apr 2019

@alenabou A kvoli comu to chces spraviť?

alenabou
Autor odpoveď zmazal
mireckin
10. apr 2019

@evittam mozem sa spytat z akeho dovodu je dolezite vycerpat tie 1-2 dni dovolenky a potom ukoncit PP dohodou a zvysok dovolenky si dat preplatit? Z akeho dovodu tam potom vychadza maximalna podpora na urade prace? Nejako inak sa to potom pocita? Ci? Dakujem za odpoved🙂

monikka22
10. apr 2019

@mireckin neviem to odborne napusat ale v podstate odrobis 2 dni a zvysok mas prijem preplateny to znamena ze ti pride velka vyplata ale delit ti ju budu len poctom odrobenych dni a to su 2..mas vysoky vymeriavaci zaklad

evittam
10. apr 2019
alenabou
11. apr 2019

@evittam koli maximálnej podpore

evelyn0303
11. apr 2019

Dobrý deň, u nás má syn 4.aprila 3 roky, ale Dovolenku už nemám žiadnu..PP ešte trvá, čiže sa mi to vyráta ako polovica z hrubého príjmu tiež

evittam
11. apr 2019

@alenabou A teraz si co? Len na RD? PP netrva, trva?

tania8148
16. apr 2019

@evittam dobrý deň. Možno mi budete vedieť poradiť. Prácu sme po rodičovskej ukončili dohodou. Malá mala 2.4 tri roky a dohoda je podpísana ku dňu 3.4. Je to akoby odrobeny jeden deň? Ci to je malo aby mi vypočítali maximálnu dávku?

tania8148
16. apr 2019

dovolenka mi ostávala 20 dní

alenabou
16. apr 2019

@evittam PP trvá ale dovolenku už nemám hneď po MD som ju vyčerpala. Tak sa potrebujem zamestnať ale neviem ci mi bude stačiť dohoda ale normálnu zmluvu treba. S mojim zamestnávateľom sa nedá dohodnúť skúšala som.

evittam
16. apr 2019

@tania8148 Ano. 1den si cerpala dovolenku, zostatok preplatia.

evittam
16. apr 2019

@alenabou Musis mat jeden den z max.VZ.

alenabou
16. apr 2019

@evittam tak to môže byť aj dohoda?

zalka
16. apr 2019

@alenabou lepšie je TPP nie dohoda,
dohodu kt. bude trvať 1 den môže SP prekvalifikovať na nepravidelný príjem a z nej nejdú odvody na poistenie v nezamestnanosti tj. ti to nepomôže k podpore

margotka23
17. apr 2019

@zalka Zalka dohody sa nezaratavaju do podpory?Ja som mala pocas materskej posledny pol rok 2 dohody, zamestnana som bola aj na TPP so mzdou 800 eur a podpora mi vysla 120 eur 🙈 ma skoro trafil slak
Bola som v tom,ze mi dohody nebudu do priemeru zaratavat :(

evittam
17. apr 2019

@margotka23 Ak to boli dohody na pravidelný príjem tak sa započítavaju,nakolko sa z nich odvadzaju odvody na PvN