icon

Výška podpory v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke

nitra2002
16. mar 2018

Zdravím všetkých a prosím o radu.Neviete mi niekto poradiť ako si zistím výšku podpory.Na internete som našla že sa to vypočíta z hrubej mzdy 2 roky pred materskou.Mne to vyšlo okolo 450 eur,lebo som hrubu mzdu mala cca 900 eur. Lenže sestra mala 800 eur podporu za február,tak neviem. Tiež bola na rodičovskej. Ďakujem Ľubica

Strana
z17
evittam
25. mar 2020

@janulik2306 Mas tam "nevyc.dovolenka". Podstatné je ze budu HM deliť 2dnami cerpanej dovolenky. To kamoska mzdarka tiez by mala vedieť.

janulik2306
25. mar 2020

@evittam ja sa tiež prikláňam k tvojej odpovedi, ved tu radis mnohým žienkam stále a rozumieš sa do toho, uvidíme aké rozhodnutie príde zo SP ešte raz veľmi pekne ďakujem za tvoje rady

jonco
2. apr 2020

Ahojte, viete mi ešte poradiť? Kamoške v máji končí rodičovský. Vo firme nevie, či ju tam nechajú, je to tam teraz všelijaké, preto rozmýšľala, že keby sa po rodičovskej dala s malou rovno na očr, tak ak by to očr skončilo a do firmy ju naspať nezobrali, tak by jej ako vypočítali podporu? dalo by sa to na maximum s odstupným a dovolenkou, či kvôli očr ani nie? Najradšej by si udržala miesto,(zvažovala aj neplatené voľno počas koronavírusu, no čo keby ju potom aj tak nevzali) no bojí sa, že ju prepustia, keďže ani tam teraz nechodia do práce. Ďakujem

mata128
29. júl 2020

Baby,prosim vas. Rodicak mi konci 14.8. K akemu datumu mam dat rozviazanie prac.pomeru dohodou? K 14.8.ci 15.8.? Budem cerpat este ar dni dovolenku. Dakujem

iritka
29. júl 2020

@mata128 k 15.8., treba vyčerpať aspoň deň dovolenky a ostatnú dať preplatiť aby ti vyšla čo najlepšia podpora.

stejja9
3. aug 2020

@jonco ako sa rozhodla kamoska? Tiež rozmýšľam, ci ocr ci neplatené voľno kvoli udržaniu miesta, ci výpoveď a podpora.... neviem čo by bolo lepšie.

jonco
11. aug 2020

@stejja9 bola na očr a mala by potom nastúpiť do roboty s tým že najprv bude čerpať dovolenku, len som s ňou už dlhšie nehovorila, tak neviem či už robí, alebo až od septembra.

raduduska
10. dec 2020

mamicky, vedeli by ste mi poradit? k 31.12. ukoncenie PP, mozem si este vycerpat ten 1-2 dni dovolenky, zvysok preplatia. zaratalo by sa mi to do vymer. zakladu, ak by som isla na podporu az po skonceni rodicaku v marci 2022?

Dakujem

Strana
z17