Výška podpory v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Zdravím všetkých a prosím o radu.Neviete mi niekto poradiť ako si zistím výšku podpory.Na internete som našla že sa to vypočíta z hrubej mzdy 2 roky pred materskou.Mne to vyšlo okolo 450 eur,lebo som hrubu mzdu mala cca 900 eur. Lenže sestra mala 800 eur podporu za február,tak neviem. Tiež bola na rodičovskej. Ďakujem Ľubica
@veronikadamianko Comu ty veríš mi je naozaj jedno. Prepac za uprimnost. Ale skus internet použiť aj na niečo zmysluplné a nielen na MK a FB a "ujo Google" ti nájde znenie zákona do pár sekúnd.😉
@evittam praveze ujovi google som neverila skor tu co ty odpovedas inym maminkam ma zaujalo preto reku napisem vam ci sa mi ozaj nesniva
@veronikadamianko Tak vyska VZ je výška VZ je to v zakone! Ak teda vies co je to zakon a vyhláška. Ci myslíš,ze ja to mám odkiaľ?
@veronikadamianko sak aj materska je uz okolo 1400 eur maximum 🙂) tak preco by nemohla byt podpora 900 🙂
@evittam jeminenko no teraz ma tu zožerte ze som sa nieco opytala no lebo som tolko ani nezarobila preto mi je to divne no prepacte ze som sa opytala !
@veronikadamianko dakujem za mile vysvetlenie ostatne si nevsimam prajem krasny nikym a nicim neruseny den🙂
@veronikadamianko Nikto ta tu "nezerie" ale ako som už napísala,piseme to tu dookola, zakon je jasne napísany-ak vies pouzivat MK a FB a pokec tak hadam aj Google. Prepac, ale sme dospele zeny a som len uprimna, prikladov sme tu dali viac nez dost-a na tie staci zakladna matematika. A nie,nie som nepríjemna len diskutujem s dospelymi ludmi.😉
@evittam som mama a nemam cas byt na fb a na pokeci a podobnych socialnych sietach ale v pohode beriem tvoj nazor nato a dakujem za rozumne vysvetlenie a prepac zato ze som ta obrala o cas a dovolia som si ta niecim takym zatazovat ...takze dakujem🙂
@veronikadamianko Neobrala si ma o čas. Ale ako pises nemas cas-casu vypisovat na MK mas dosť , zistit vysku VZ by ti zabralo cca 2sekundy-bez vypisovania na MK
@evittam och lutujem ze som sa nieco opytala 🙂
@veronikadamianko Preco? Ved odpoved si dostala, to že sa ti moja uprimnost nepáči je už len tvoj problem.😉
@evittam ahoj, v prvom rade klobuk dole za tvoju trpezlivosť, naozaj. Všetko napísané som pochopila, len ešte jednu vec vec sa potrebujem opýtať navyše. Syn bude mať 3 roky 9. decembra. Momentálne naňho materskú poberá jeho otec - od 2. apríla. Ja som počas tejto doby prerušila poberanie rodičovského príspevku a poisťovní som sa zaevidovala ako žena starajú a sa o dieťa do 6 rokov. Po ukončení mužovej materskej sa už neplánujem vrátiť na RD ale chcela by som ísť rovno na podporu. V práci práve riešim ukončenie PP a dohadujeme podmienky ( keďže moja pozícia zanikla a inú pre mňa nemajú). Ako by som mala postupovať? Muzova materská konci 2 októbra ( nie som si úplne istá, ale napríklad), mám sa dať zamestnať na hociaké dva dni? Dajme tomu 10-11 okt, ukončenie 12 október o potom na urad prace ? Alebo sa mám ešte vrátiť na rodicovsky? Ďakujem za tvoj čas.
@evittam ahoj, prosim ta citam k tejto teme a vidim ze vies k teme vela ...manzelovi nechcu v robote urobit novu zmluvu keby siel na matersku,tak som rozmyslala ci nevyuzit aspon tu max.podporu. mozem to urobit aj ked este poberam rodicak? Mala bude mat 13.7 3 roky. Staci iba prepisat na otca a mozem ist aj teraz?
Prosim o radu. Situacia: zena ma niekolko retazovych porodov. Posledne dieta sa narodilo 16.05.2016. Zena je stale zamestnana na TPP. Po poslednej materskej dovolenke cerpala vsetku riadnu dovolenku - preplatili jej ju. Ako postupovat, ak chce po skonceni rodicovskej dovolenky dat vypoved a pol roka cerpat davku v nezamestnanosti? Z akej sumy sa bude ratat, ak hruba mzda pred nastupom na prvu matersku dovolenku bola 2300 Eur v hrubom, tak isto bola tato suma vymeriavacim zakladom pre vysku kazdeho materskeho prispevku? 15.05.2019 je poslednym dnom rodicovskej dovolenky a 16.05.2019 (piatok) by mala nastupit spat do prace? V ktory den dat vypoved? Dakujem.

@evittam lebo sa mi to nechce ani len verit ze by dali 900e