Výška výplaty
Ahojte, je mi smutno.....mám VŠ, odrobené roky v oblasti, novú prácu 6 týždňov a výplata po odpočítaní stravy 440€. Z toho 70€ precestujem a domov prídem až večer.... niekedy až o 19,30. Bývam cca 4 roky v takej oblasti bez prac. príležitostí, čiže nutnosť dochádzať za prácou. Keď som bola na PN- mala som o cca 100-vku menej. Smutné, ako sa s tým vyrovnať? Brala by som malý plat, ale ako kompenzáciu byť s rodinou. Ale keď je plat minimálny s príslušným vzdelaním a čas s rodinou prakticky netrávim, len víkendy...je mi do plaču. Ako to zvládnuť? Som len v skúš. dobe, ale myslím, že osob. prípl. totho veľa nenarobí.....Uvažujem nad zahraničím....aj keď mám škôlkara.....Už proste iné východisko nevidím.
no podľa môjho, je myslím čistá mzda minimálna okolo 365€. A hádam po započítan. 20 rokoch, s VŠ a rokmi v obore.....myslíš, že je to v poriadku?
@nelinka2009 to by skontrolovat uz nestihol 😀
@tslobik nieje. A nieje v porisdku ani to, ze ty sama citis yento stav ako neakceptovatelny, ale akceptujes ho kvoli synovi, ktory moxno ani nepotrebuje, aby si ty yento stav akceptovala... Dufam, ze sa z tpho vysomaris.
@tiper24 neviem ci by stihal, lebo nekontroluje, vie, ze nemusi... Ked pride k plateniu letnej dovolenky, mam useyrene, ked pride neocakavany vydavok ako oprava auta mam usetrene... Hypo a veci za byt su vzdy vyplatene... Deti su spokojne krasne najedene, cisto oblecene... Vie, ze mi moxe verit... Jefina situacia kefy mi neveri je, ked manpisle do obcjodu aby som si kupula nieco pre seba... To ide vzdy so mnou... Lebo vie, ze ja sa vratim s kopcom vevi pre deti a pre neho a ja zas nic... Tak to uz sa naucil, ze an ked obchody nenavidi, ked ide o mba to nemozem ist sama 😁😂
@tiper24 no cely moj muz... Sme sa,aj chytili... Za lodicky... Ktore ja na rodicovajej absolutne nepotrebujem... Tak netusim na co ich kupil... Len preto, ze som si ich obzerala a skusala... To mohol radsej sebe kupit nieco prakticke... Ale som mu kupila pkaystation 4 na narodky, tak sa citil previnilo 😁😂
@tslobik nie uz 13 rokov spolu... Ale tiez sme zili bez penez no vtedy sme nemali deti... Pamatam sa, ked nechcel ist na rande, len preto, ze bol pred vyplatou a nechcel, aby som za neho platila...
U nás je to tak, že ja platím nájom, tv, elektrinu a potom bežné nákupy potravín a oblečenia sa striedame. On platí všetko ostatné
@tslobik prosim ta co ostatne plati??? Spolocny ucet by vam bodol aby si uvedomil preco potrebujete viac... Nie, zevty potrebuhes, ale vy vsetci potrebujete... Maly rastie a jeho naroky sa budu zvysovat...
@nelinka2009 on platí poistky deťom, oba mt, internet, pist. ostatné, auto, naftu, škôlku, školu....
@tslobik no aspon ze tak, ale spravne by si to mala vnimat, ze vy spolocne platite a dokazete aj nieco odkladat? Ci co spravite, ked napr odide pracka???
@nelinka2009 nooo, pračku ani nespomínaj, lebo už ide len na dobré slovo😀 A ešte horšie, že mi treba robiť korunku na zube...
@tslobik no a toto su veci, ktore by jemu ako muzovi naozaj nenala byt jedno... Ved nechces ist dubaj... Len zubara a pracku to su zakladne veci... To neexistuje aby u nas nebolo... A na dubaj setrim... 😁😁
@nelinka2009 ale aj zuby mi už vyčítal, prečo nemám lacnejšieho zubára???? Mno.....mala som, a preto mám tie zuby aké mám....Keď prídeš k zubárovi, že bolí ma zub....a on na to....vraj nemôže ma bolieť? A k takýmto mám chodiť? Ono ja na zdraví šetriť až tak nechcem. Tak som asi neskromná, bohužial. A syn asi zdedí po mne chrup, ako ja po otcovi, plus ešte okuliare....
@tslobik bohuzial taka je doba... Za kvalitu sa plati...
@tslobik a ak toto on nevidi, alebo nechce vidiet.. Tak ti nic nepomoze... Len sa postarat sama
@nelinka2009 postarat sa sama.... a naco je taky chlap?
@tslobik inak mne sa tak zda, ze on ma velmi dobru zenu a je v podstate velmi spokojny. Neciti potrebu,ziadnej zmeny a je si tebou velmi isty. Vie, ze si pohundres, ale nic viac... Treba mu dat pocitit... Tak aby aj on vnimal nedostatok... Lebo nemat ako riesit zuby ci pracku po rodicaku, ked obaja pracuju.. Ako to neni v poriadku podla mba...
@minutka chlap nieje penazenka!!! Je to partner. Ak on neciti nedostatok a potrebu mat viac a ona je preto nespikojna.. Tak to musi poriesit ona... Citi sa nedocenena v prac oblasti a to on nevyriesi
Neviem, je tu aj taká možnosť, že on vie veľmi dobre čo mi chýba a čo potrebujem (aj to vie určite), len tiež nedokáže s tým niečo urobiť, a z časti je možno pohodlný
@tslobik no lebo si mu navodila pocit pohodlia... Ked bude,dva tyzdne riesit naleho a domacnost sam... Mizno mu to dojde... A v to aj ty sama,dufas... Lebo potom vam uz izaj nic neostane len ten rozvod .
@nelinka2009 o com tocis?aka penazenka? autorka je zamestnana zena a nie nejaka zlatokopka. a ak z jej vyplaty nevystaci na nutne veci, automaticky to ma doplnit partner. OPORA je vo vztahu najdolezitejsia.Partner ma byt oporou vo chvilach ked sa nam nedari v osobnom ci pracovnom zivote. O tom je rodina. Stoja pri nasom boku a podporuju nas psychicky ci finančne ak je to potrebne.
Autorka je nedocenena hlavne doma a ver, ze utieranie zadku dochodcom za 800€ je tiez pekne nedocenena pracovna oblast
@minutka to su tvoje subj pocity.. Z jej vyplaty nevystaci... Snad z ich spilicnych prijmov nevystaci...
@minutka soc praca je oblast, ktorej sa ona citi dobre a at s 800€ si vybrala sama... Nepracujem v tej oblasti tak neviem... Viem len, ze je to viac ako zaraba do teraz
@minutka tak za 800€ to budem robiť v pohode. Robila som to za 400. Mna táto práca relat. naplna, vždy pre mňa lepšie ako makať na výplatu podnikateľom. Akože, ja mám rada starých ľudí a vážim si ich, aj viem ich maniere a pod. za tie roky....Len u nás bohužiaľ totál nedocená profesia. Keby viem ten jazyk dobre...len teda toho sa obávam. Ja viem aj veľmi dobre komunikovať so seniormi rôznych diagnoz, len tá jazyk. bariéra.

@tiper24 nie do ruk co si... Na ucet... Spolocny... Dve karty k nemu... No a potom uz zalezi na nom ako stiha kontrolovat pohyby na ucte a na mbe ako stiham minat 😁😂