icon

Výška výplaty

tslobik
10. okt 2017

Ahojte, je mi smutno.....mám VŠ, odrobené roky v oblasti, novú prácu 6 týždňov a výplata po odpočítaní stravy 440€. Z toho 70€ precestujem a domov prídem až večer.... niekedy až o 19,30. Bývam cca 4 roky v takej oblasti bez prac. príležitostí, čiže nutnosť dochádzať za prácou. Keď som bola na PN- mala som o cca 100-vku menej. Smutné, ako sa s tým vyrovnať? Brala by som malý plat, ale ako kompenzáciu byť s rodinou. Ale keď je plat minimálny s príslušným vzdelaním a čas s rodinou prakticky netrávim, len víkendy...je mi do plaču. Ako to zvládnuť? Som len v skúš. dobe, ale myslím, že osob. prípl. totho veľa nenarobí.....Uvažujem nad zahraničím....aj keď mám škôlkara.....Už proste iné východisko nevidím.

Strana
z16
dai
15. okt 2017

@nelinka2009 tie opatrovatelky memaju rakuske zmlivy ale slovenske - viac alko 800 nezarobia - tolko zarobi lepsia upratovacka v ba a teda vidi si dieta kazdy den...

nelinka2009
15. okt 2017

TEMU UZ SAMOTNA ZAKLADATELKA RAZNE UKONCILA, ALE VAS NEZASTAVI NIC, LEN UZAMKNUTIE... NAKLADATE JEJ AKOBY CHCELA SPACHAT VRAZDU... CHCE BYT LEN SPOKOJNA VO VIACERYCH OBLASTIACH SVOJHO ZIVOTA NARAZ.

dskjhfdlkdjhl
15. okt 2017

@nelinka2009 Ty to tu organizujes?

nelinka2009
15. okt 2017

@dskjhfdlkdjhl mrzi ma, ze takto trapite jednu zenu, ktora sa zufalo snazi, aby bolo vsetko okolo nej v poriadku a robi to hlavne pre svoje dieta... Ja sa rada skriepim a vsetky oblasti v zivote mi slapu, mam cas..

minutka
15. okt 2017

ak ty zaplatis stravu,tak muz neje? on zaplati benzin,ty sa nemozes vozit? toto neni dobre ☹

mandala77
15. okt 2017

@tslobik otvorila si tému, o ktorej sa už začína hovoriť a má svoje pomenovanie, pracujúca chudoba. Ale o tom nie je reč.

Mne príde, že si stratila časom samú seba, neustálym prispôsobovaním sa okoliu.
Daj na intuíciu. Ak cítiš, že potrebuješ radikálnu zmenu, urob ju. Ak cítiš, že chceš ísť do Rakúska, choď.
Život sa vždy odvíja tak, ako má. Zbytočne neplytvaj svojou energiou nad sebaobviňovaním a ľútosťou nad krokmi, ktoré si urobila v minulosti.

Z komentárov je vnímať, že si naklonená Rakúsku, ale bojíš sa jazyka. Cestou v autobuse sa môžeš učiť, niečo v nemčine čítať alebo počúvať. Minule mi kamoška, ktorá žije v Mníchove hovorila, že čo sa týka gramatiky a slovnej zásoby, je výborná práve nejaká nemčina pre opatrovateľky.
Prajem veľa vnútornej sily.

nelinka2009
15. okt 2017

@mandala77 👏

mia18112
16. okt 2017

@nelinka2009 Kto jej preboha naklada ? ?? Ona hlada samu seba. Keby to robila pre svoje dieta, snazila by sa zvazovat VSETKY moznosti a mozno aj menej radikalne. Ty jej neskutocne mastis brucho tym Rakuskom. Citaj si obcas svoje prispevky. Pises, ze sa rada skriepis - to vidime....ale tu nejde o to, kto vyhra....nechapes to stale ???

nelinka2009
16. okt 2017

@mia18112 mo takasi nechapem pouc am

mandala77
16. okt 2017

@mia18112 z Tvojich komentárov je do očí bijúce, že neschvaľuješ, ako sa rozhodla. Ty nechápeš, že to je jej život a jej rozhodnutia? Ty nemáš ani najmenšie právo sa tu nad jej rozhodnutiami rozčuľovať a posudzovať ju, že nezvážila VŠETKY možnosti!!!!
Nechápeš to?????

mia18112
16. okt 2017

@mandala77 V ktorom mojom prispevku som bola akoze rozculena ? Pozri, kazdy sme si strojcom vlastneho stastis, maminka zalozila diskusiu s tym, ze chcela poradit, pocut viacere nazory. Tie tu boli. O tom diskusia predsa je....nerozumiem preco sa vacsina diskusii tu na MK skonci takto ? Ze sa tu vzdy utoci, osocuje, uraza, prekruca .... zisiel by sa viacerym worshop komunikacie.

betunka39
16. okt 2017

Myslim, že zakladatateľka je už rozhodnuta, či robi spravne? uvidi časom sama. Ale ked si prejdee forum a prečitate temy ,ktore tu počas 3-4 rokov založila a rozoberala, tak ona ten finančny problem rieši už dlho. A myslim, že potrebuje skor psychicku pohodu a tu asi doma nema ani od rodičov, kedže mava depresie od detstva, ale ani doma ju nikto nepodporuje, Odchod do Rakuska podla mna nie je riešením, ale my tu možme len debatiť, nepozname ju ani jej rodinu. Preto neutočme už a držme palce, nech si to vyrieši k svojej spokojnosti. JA tiež nie som zastanca odchodu od deti, nemám na to povahu, radšej udem žiť z toho mala čo by osm mala, alebo máme. Aloe niekto to takto nechce. Medzi ženami čo sa teraz vracali z Rakuska a zabili sa bola aj naša byvala kolegyna, nepoznala som ju dobre, lebo odišla tesne po mojom nastupe. mala 4 male deti ,ked ju manžel opustil a tak to riešila odchodom , robila tam 13 rokov, je mi nesmierne luto ,že zomrela, lebo deti už odrastli a mohla prísť domov ac robiť za menej. Ale sama si vybrala....Peniaze nie su všetko, da sa aj uskromniť, to len taka odba prišla, že musime mať všetko a hned.....je to smutne...☹

mandala77
16. okt 2017

@mia18112 prečítaj si po sebe predchádzajúcu stranu. Áno, chcela poradiť a počuť iné názory to je všetko. Ako sa rozhodne a či si vôbec niečo z diskusie zoberie, je jej vec, ako aj každého, kto diskusiu založí.
Nechápem, čo sa pohoršuješ nad tým, čo urobí. Chceš mi povedať, že sa nepohoršuješ? Lebo z Tvojich komentárov je jasné, že áno. To, že Ty by si to neurobila je Tvoja vec, ale čo Ťa oprávňuje k tomu, aby si jej rozhodnutie, s ktorým nesúhlasíš odsudzovala? Aj Tebe by sa zišiel nejaký workshop, keď ho už spomínaš.
Nemám potrebu o tomto viac diskutovať, povedala som, čo som uznala za vhodné.

mia18112
16. okt 2017

@mandala77 Ja taketo worshopy absolvujem pravidelne ak chces vediet🙂 Preto viem. Zisiel by sa tu mnohym.

Strana
z16