icon

Výsmech za prácu. Ako mám reagovať?

3. jún 2022

Baby ako by ste reagovali , keby sa vám vysmievajú za robotu, že oni by to v živote nerobili ? A načo také robím ...
Pracujem v sklade , kde majú bizu, bytové doplnky, práca má na moje počudovanie baví ,narobím resp.nachodim sa ,okolo 25 000 krokov , ale!!!robím kedy chcem, keď chcem ísť na rannú idem na rannú , keď na obednú idem na tu ..prípadne nejdem vôbec...
Dieťa mi nezobrali do škôlky , tak keď mám manžela doma tak idem ja...
Ozaj je to hanba robiť v sklade? Mám strednu , mám maturitu , aj na vysokú chcem ísť ale môj muž pracuje na 3 smeny , nemôžem ísť pracovať vo svojom obore , kde home Office neexistuje...že načo som študovala ,keď robím teraz toto🤷
Každý hrá s takými kartami akými moze , či?
A zarobím ,čo je pre mňa hlavne , mužova výplata nám síce pokryje všetko ale ono v dnešnej dobe , mať naviac nie je na škodu ..🤷

veronikazuko
3. jún 2022

To je normálna novodobá šikana medzi dospelými,vysmievať sa z prace🤷 ja vravím,že žiadna práca nieje hanba,hanba je to,čo za ňu dostaneš 😆

mariejenka
3. jún 2022

Kto sa ti za to posmieva? Kamosky? Niekto z rodiny? Treba si fajnu štipľavú poznamku pripraviť na to.
Ja som pripravena ísť robiť hocičo a hocikde,ked tam bude taká prác.doba,ze bude vyhovovat aby som stihala deti zo školy, škôlky a nerobili caviky ked bude treba očr...verim ze nájdem. Cize ty mas, super job,nenechaj sa vyviesť z rovnováhy.

adkoalauri
3. jún 2022

Za prácu sa nikdy hanbiť nemusíš Ja som učiteľka a v manželovej firme som baba na všetko: upratujem, sadím, prefocujem atď. A keď treba reprezentujem 🙂 a kto čo povie,absolútne neriešim

nwnw
3. jún 2022

Ano toto je take Slovenske. Mas to super zariadene ze mozes pracovat atie kroky su bonus.
Mne sa posmievali hned po skole asi vsetci z rodiny a dost kamaratok. Najviac taki co sedeli doma na podpore. Oni v lete festivaly a ja som vikendy v praci.
No potom sme zacali riesit domcek,ktory za par rokov dosplacame. Mohla som viac cestovat.
No nelutujem.
Uplne som odstrihla tych neprajnikov. Lahko sa posmieva, ked niekto zije u rodicov a moze si dovolit aj rok nemat pracu.
Ja si pamatam obdobie, ked mi po zaplateni najmu a vsetkeho ostavalo 80€ na mesiac. Kto nezazil, nepochopi.

prunee
3. jún 2022

Je skvele, ze mas pracu, ktora ta bavi. Kiez by to mohli povedat viaceri. Hanbit by sa mali ti, ktori sa ti vysmievaju, zrejme maju sami problem, a proste inak byt spokojni nevedia, co je smutne.. 🌞

juliet86
3. jún 2022

ked ta to bavi a vyhovuje kasli na nich. iba hlupi ludia sa budu inym vysmievat za pracu

dorothee
3. jún 2022

Ja robim vyrobnu operatorku v automobilovom priemysle..ani ma to nebavi,ani bohvieco nezarobim..Ale aj tak som stastna ze pri troch detoch mam pracu a prispievam do rodinneho rozpoctu 🙂

deti95060810
3. jún 2022

Inak mne by sa to páčilo... naviac ma oslovila tá variabilita prac. doby - ráno, alebo poobede popr. vôbec...
ak môžeš napíš mi do Ip kde to takto majú - ja by som išla hneď aspoň na brigádu.....
mňa by reči ostatných vôbec netrápili...

lienka9
3. jún 2022

Na tej praci nieje absolutne nic podradne,ani zvlastne.najma ked ta bavi a ti vyhovuje vo viacerych smeroch,tak je to vlastne vyhra..nepocuvaj inych ludi.povedz,ze teraz ti ro vyhovuje ,lebo si flexibilna a hotovo..neries.

nikpa
3. jún 2022

Žiadna poctivá práca nie je na hanbu, práve naopak. Ten čo ti toto hovorí, sám nech sa hanbí aký je blbý. Ja osobne si ešte viac vážim ľudí, ktorí sa narobia manuálne v práci, ničia si zdravie a telo pri ťažkej námahe alebo inej doslova špinavej robote. Klobúk dole pred nimi, ja by som tiež veľa vecí nerobila ale to neznamená, že znevažujem toho kto sa rozhode to robiť. Takže hlavu hore, či robíš v sklade alebo si doktorka nie si menej, týmto sa hodnota človeka nemeria.

juliasb
3. jún 2022

Ahoj. Takúto situáciu ženy riešia väčšinou tak, že su dobrovoľne nezamestnane. Ty si to zobrala tak, že si vzala aj prácu, ktorá nie je úplne najideálnejšia. Klobúk dole pred tebou!
Robíš to najlepšie ako vieš, nemáš sa prečo hanbiť 🙂

nestastna21
3. jún 2022

Žiadna práca nie je hanba. Hanba je sedieť doma na riti a nariekať ako sa mam zle. Vôbec nič si z toho nerob.

vroni
3. jún 2022

Vieš čo? Vyštudovala som akože náročnú vš a super teoreticky odbor. Keď som sa poobzerala po spoluziakoch, pochopila som, že toto robiť nechcem. No lenže, potom sa mi narodili deti a tento odbor je časovo veľmi flexibilný a kráľovský platený. Tak som tam na skoro 12 rokov predsa len stvrdla - a stále sa hrabala robiť niečo ju iné. Fuk co, hlavne nie toto. Nakoniec sa mi podarilo nájsť niečo úplne iné. Moje vzdelanie si môžem strčiť za klobúk, zarobím za mesiac toľko, čo pred tým za 4 dní - a som úplne happy 🤣🤣🤣 A nevysklieba sa mi vôbec nikto, skôr naopak, každý vidí, aká som spokojná.

lubina
3. jún 2022

smia sa, ze niekto pracuje?? To co je za dement?? Kazdu pracu si treba vazit, to ma naucila moja babka a to ucim aj ja svoje deti. Kazdu, ozaj kazdu pracu si treba vazit, ved keby nebolo napr. smetiarov, ako by to vyzeralo po uliciach. A skladnik je podla mna uplne normalna praca, a este super, ked si mozes urcite kedy robisa tak sa vlastne aj mozes venovat dietatu. Nechapem ludi, co podcenuju akukolvek pracu!! Radsej by ti hovorili nech si nezamestnana? Alebo by ti oni davali peniaze? Nic si z nich nerob. Ja by som sa s nimi snazila prerusit kontakty, ak by sa mi smiali a podcenovali moju pracu (akukolvek).

mmmonika
3. jún 2022

Podľa mňa je dôležité ako to cítiš ty. Máš prácu, ktorá ťa baví, zarobíš fajn a vieš si to zariadiť s deťmi. Myslím, že máš veľké šťastie.

coco1
3. jún 2022

Ešte si sa autorka pýtala, ako na to reagovať. Podľa mňa ich najviac naštve, keď uvidia, že si spokojná. Povedala by som: vieš čo, mne vyhovuje že si viem riadiť čas podľa drobca (to myslím každá mama ocení), nepotrebujem si budovať kariéru, mám priority inde, mám skvelý kolektív, férového šéfa, je tam sranda atd... vychválila by som aj nad rámec, nech ich aj porazí 😅

orangiiina
3. jún 2022

Si šťastná žena. Máš totiž prácu (niektoré ju nemaju), baví ta (su zeny, ktore chodia do prace s odporom), je sklbitelna s mužovou prácou a s deťmi (toto som nevedela ani že sa dá!) a ešte k tomu vypotis rezeň z obedu a zaplatia ti za to (niektore, nechcem žiadnu uraziť, by take potrebovali).
Si šťastná a šikovná žena! 🙂

bimbambim
3. jún 2022

Vykašli sa na takých ľudí a keď budú rýpať ďalej tak sa ich spýtaj či budú živiť tvoju rodinu.Ja chodím ešte popri svojej roboty upratovať kancelárie ( nebaví ma to ale aspoň dačo za to kvapne) tak ženy čo tam sedia sú namyslene furie,ktoré sa mi ani nepozdravia a vedia spraviť taký bordel okolo stola s tyčinkami,že to je na dospelé ženské hruza.pokial tá to baví a stíhaš sa venovať sebe a rodine tak ostatných nerieš .Časom možno budeš robiť aj to čo máš školu

elizabet173
3. jún 2022

prečo sa stretávaš s prízemnými ľuďmi, ktorí sa ti vysmievajú za to, akú prácu robíš? Nezaujímali by ma ich reči

alanko20
3. jún 2022

Hanba je skor neist do roboty, ked sa da a cakat na prispevky a davky. Ty si si dokazala najst pracu, ktora ti vyhovuje casovo, takze tlieskam sa snahu, pracovitost a zodpovednost.

valeria_h
3. jún 2022

Včera som bola v Kauflande a poviem Ti, že obdivujem predavačky. Fakt majú môj obdiv, toľko primitívnych zákazníkov, ktorí útočia na predavačky a tie musia byť ticho. Ja by som to nedala.
A k otázke...ja to hovorím stále. Všetky profesie sú dôležité, nie sú žiadne podradné práce, len nekvalifikované, ale to nie je dôvod na hanbu. Veď si predstav, že by nikto nechcel robiť nekvalifikované práce, ako by to vyzeralo? Veď by nastal kolaps. Toto si treba uvedomiť.

lululucy
3. jún 2022

Ja by som tiez brala taku pracu 👍

sunny170
3. jún 2022

Ja mam vysokú školu a robím na benzínke a baví ma to! Aj zarobím, aj som viac doma. A vôbec neriešim cudzích ludi, je to môj život a môj výber. A iných je do toho prd.a tiež mi nikto z tých múdrych účty nezaplatí. Takže hlavu hore a nerieš to.

simca06022011
3. jún 2022

Nie nie je to hanba, kto to neskúsil nevie. Mame sklad a mame tam aktualne vysokoskolaka, ktory ma svoje zaujmy a teda naozaj si oride veget odpracovať pracovnú dobu a ma klud. Je tam veget. Ank ak je sklad a práca nepremyslena, neplánovana, nachodi sa clovek. Ja som to brala ako fitko 😂 ved popravde dlhu dobu sme to s chlapom robili bez zamestnancov a teda nesmial sa nam nik. Je to pohodovejsia praca ako predavac, pokladník,...
Mna to napr tiez bavi, aj ked uz som tam len výnimočne 😁 a to pracujem s ťažšim tovarom cize sem tam je to spartan race 😂

kulumulu123
3. jún 2022

Debilov si nevsimaj mas asi viac ako oni pracu ktora bavi hlavme teba (to ze ini by to nerobili je ich problem nie tvoj), flexibilny prac cas (niekedy ceneny viac ako 2-3 stovky k vyplate naviac ked si nemozes dieta vyzdvihnut so skolky lebo musis sediet v kancli pri prazdnom stole kym ti nepadne smena).... Takze ak si sppkojna ty tak zvysok neries 👍

domiklik
3. jún 2022

Tvoje zmýšľanie je úplne vporiadku

rysavcek
3. jún 2022

Žiadna práca nie je hanba . Dlhé roky robím v obchode. Začínala som na pokladni a s vykladanim tovaru časom som sa dostala vyššie. Mam fantastických kolegov a neskutočnú vedúcu ktorá je vždy ochotná vyjsť mi v ústrety keď mám deti choré. Samozrejme ze si občas od zákazníkov vypočujeme ze sme len chudery so základnou školou. Co samozrejme nie je pravda. A moja práca ma baví veľmi. Mala som aj iné ponuky aj som rozmýšľala kvôli deťom ze zakotvim v odbore ktorý som študovala ale to by ma nebavilo.
Dôležité je ze ta pravá baví a ze tam chceš byť ty reči ostatných ľudí ti môžu byť ukradnuté.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
mariaveronikag
3. jún 2022

@76california 👍 presne !

monkasponka
3. jún 2022

Podla mňa maš super pracu