Vysoká škola a zamestnanie
Pozdravujem, chcela by som sa opýtať či neviete alebo nemáte skúsenosti s tým, žeby zamestnávateľ hľadel nato akú máte vysokú školu v zmysle či Komenského alebo Prešovskú alebo Žilinskú a tak ďalej. Či sa takto rozdeľujú na horšie a lepšie vysoké alebo nie ? Ďakujem
Ano, mne vysoka skola pomohla ako absolventke ziskat pracu. Moj sef aj moji kolegovia boli vsetci z matfyzu a prihliadli na to. Po nabrati praxe uz na to myslim, ze tak neprehliadaju a skor ich zaujima, aku prax som ziskala po skole.
@ninusa221 keby si dobre citala, vedela by si že odpisujem konkrétne jedného človeka a nie všetkých… nepovedala som, že nemôže byt nikto taký úspešný.. ak proste nie si na jazyky, tak logicky, že si nevyberies takú vs, ale ideš na zameranie ktoré tá baví.. a tam samozrejme mozes byt úspešná..
po druhé, nie každý, kto ma čisté 1 sú biflosi, ale je mi jasne že ti druhí s nižším prospechom ich tak nazývajú.. na ZŠ ani sš som nemala nikdy čisté a čuduj sa svete, teraz na VŠ to zvládam na samé A… a nie nebiflim sa, lebo take kvantum sa nie je možné nabiflit a s malým babatkom o to horšie.. keď tá to však napĺňa a baví, nemusíš sa biflit aby si mala dobre hodnotenie..
a po tretie, neverím, že keď ukazes učiteľovi, že vieš aspoň niečo, že ti dá 5.. môže na tebe sedieť akokoľvek..

@veronika3110 pozri ja som prepadla v 3 triede na strednej z angličtiny. Učitelky v 4 ročníku priznali že na mne sedeli. Nakoniec som mala na maturite z angličtiny 3 jku. Išla som na VŠ idem pisať prave BP a všetky skušky som vždy urobila a nič si neprenášala. Fakt nesud niekoho kto nezmaturoval na 1 krat, lebo poznam vela ludi ktorí Zmaturovali na 2 krat a aj tak su lepši v tej praxi ako niektore bifle ktore sa učili na čiste 1…