icon

Vysoká škola a zamestnanie

eteew267
23. sep 2022

Pozdravujem, chcela by som sa opýtať či neviete alebo nemáte skúsenosti s tým, žeby zamestnávateľ hľadel nato akú máte vysokú školu v zmysle či Komenského alebo Prešovskú alebo Žilinskú a tak ďalej. Či sa takto rozdeľujú na horšie a lepšie vysoké alebo nie ? Ďakujem

Strana
z2
ninusa221
24. sep 2022

@veronika3110 pozri ja som prepadla v 3 triede na strednej z angličtiny. Učitelky v 4 ročníku priznali že na mne sedeli. Nakoniec som mala na maturite z angličtiny 3 jku. Išla som na VŠ idem pisať prave BP a všetky skušky som vždy urobila a nič si neprenášala. Fakt nesud niekoho kto nezmaturoval na 1 krat, lebo poznam vela ludi ktorí Zmaturovali na 2 krat a aj tak su lepši v tej praxi ako niektore bifle ktore sa učili na čiste 1…

enziii78
Odpoveď bola odstránená
viky173
24. sep 2022

Ano, mne vysoka skola pomohla ako absolventke ziskat pracu. Moj sef aj moji kolegovia boli vsetci z matfyzu a prihliadli na to. Po nabrati praxe uz na to myslim, ze tak neprehliadaju a skor ich zaujima, aku prax som ziskala po skole.

veronika3110
25. sep 2022

@ninusa221 keby si dobre citala, vedela by si že odpisujem konkrétne jedného človeka a nie všetkých… nepovedala som, že nemôže byt nikto taký úspešný.. ak proste nie si na jazyky, tak logicky, že si nevyberies takú vs, ale ideš na zameranie ktoré tá baví.. a tam samozrejme mozes byt úspešná..
po druhé, nie každý, kto ma čisté 1 sú biflosi, ale je mi jasne že ti druhí s nižším prospechom ich tak nazývajú.. na ZŠ ani sš som nemala nikdy čisté a čuduj sa svete, teraz na VŠ to zvládam na samé A… a nie nebiflim sa, lebo take kvantum sa nie je možné nabiflit a s malým babatkom o to horšie.. keď tá to však napĺňa a baví, nemusíš sa biflit aby si mala dobre hodnotenie..
a po tretie, neverím, že keď ukazes učiteľovi, že vieš aspoň niečo, že ti dá 5.. môže na tebe sedieť akokoľvek..

Strana
z2